Buat duit dengan blog


Buat duit dengan blog
Sumber gamabar : Ihsan Google, www.keladionline.com
Perkara pertama yang en keladi minta korang buat adalah buat blog, tidak kira sama ada menggunakan blogger atau wordpress, en keladi memilih blogger kerana mudah, kemahiran en keladi bukan pada teknikal, mugkin pada penulisan, korang pula bagaimana?

NOTA KAKI : Overblog salah satu laman sosial yang boleh difikirkan ketika membina blog.

En keladi kami semua dah ada blog la..!! lagi cantik dari en keladi..siap ada domin +  hosting lagi...en keladi ni..pandai pulak nak mengajar kita...sssss....!!!

Maaf uolsss yang mengikuti blog ini, yang telah pun ada blog2 yang menarik dan cantik2 belaka..classs ko jah!!!! nanti tolong en keladi eerkk..untuk mencantikkan lagi blog ini, supaya lebih tenang korang membaca entry yang dipost oleh en keladi erkk, tapi, statement diatas di fokuskan pada mereka yang masih jambu @ newbie dalam perniagaan online ini, (macam en keladi lah ya) konon-kononya budak2 pra -sekolah, bak kata2 pujangga..."jika tidak kenal sesorang..mana mungkin boleh kenal hati budinya"....#ciplak kata pujangga entah dari mana..

Buit duit dengan blog
Buat duit dengan blog
Mugkin sekarang ini banyak media sosial yang boleh dijadikan medium untuk memasarkan produk ataupun membuat jualan di internet, tidak semestinya menggunakan blog dalam mempromosikan jualan tersebut, kiranya lagi banyak medium pemasaran lagi besar peluang keuntungan, apa yang telah en keladi baca dalam buku tulisan Mr Robert kwasaki..

Sebab manusia @ seluruh makhluk di dunia mencari maklumat pada internet dan maklumat tersebut adalah sumber daripada website@blog-blog di internet pada enjin carian seperti google.

TIP BLOG:#Search Engine Optimization, teknik yang mesti dipelajari oleh blogger yang ingin berjaya.

Sebab itulah en keladi cuba melancarkan blog ini sungguhpun malas untuk menaip, tapi untuk kebaikan en keladi pada masa akan datang, banyak faedahnya yang akan diterima nanti, bila sudah pencen dari bekerja boleh en keladi coool dengan semangat menulis, terima kasih untuk mereka yang sudi mengikuti dan membaca blog ini sayang korang semua untuk pengetahuan semua #en keladi menulis entry menggunakan android...laptop rosak...(minta simpati)...#ada aku kisah!!!
Kredit untuk pemilik gambar ini
Do it
Do it
Duit online

Jangan lupa tau blog juga dapat digunakan untuk perang pemasaran produk korang, kiranya blog ini sebagai senjata dan ditambah dengan medium-medium yang lain dan yang pasti sudah ramai mereka yang sudah  otai2 dalam bidang internet marketing berjaya membuat jualan beratus ribu, hanya dengan BLOG..!!!

Jelous pulak...en keladi...dah tua baru nak bukak blog..dulu tahun 2008 @ waktu mula2 blog dilancarkan tidak terasa teruja pulak??...dah ramai yang berjaya..baru mula rasa menyesal...

Jangan "give up"...masih belum terlewat..bak kata Datuk Wira Dr Maznah Hamid...dalam rancangan Apa kata wanita...

Do it
Do it
Duit online
Bukan sahaja blog ini sebagai tempat untuk pemasaran produk kita, ia juga dapat digunakan untuk berkongsi cerita, maklumat dan pelbagai perkara, yang paling pasti...GOSIP!!! (ohh x kuasa mak???")  #jom layan blog Roti Kaya dan blog Denaihati.....

Kebaikan yang lain, jika blog kita nanti mempunyai ramai pengunjung @ trafik maya, mugkin ada pengiklan yang sudi menyewa tapak di blog kita nanti, jadi itu pasallah en keladi menekankan berkaitan Blog..besar peluang tu nanti uollsss!!...sebelum tu kita perlu tahu teknik SEO dahulu supaya setiap entry kita dicari di enjin carian dan dipaparkan diruang utama pada carian.
Keladionline.com
HOT TOPIK : #TEKNIK SEO ( en keladi akan postkan pada entry akan datang)

Jadi sebab itulah, en keladi mohon sangat untuk korang promote blog en keladi ni...pasti ingat do it, do it, duit online...share kepada kawan tau...terima kasih....

Buit duit dengan blog

Mudah ke??

Hasil pembacaan dan blogwalking en keladi..dapat di simpulkan..Bagaimana cara mudah buat duit dengan blog.

  1. Promosikan produk affiliate
  2. Penyewaan ruang untuk iklan
  3. Meletakan iklan syarikat pengiklanan contoh: adsense,innity,nuffnang
  4. Jual perkhidmatan @ service
  5. Kedai online untuk menjual produk fizikal.
Mungkin dengan blog suatu hari nanti menjadi pelbagai medium bukan sahaja untuk perniagaan dan pemasaran, banyak sangat kebaikannya.

AWASS!!! bagi mereka yang fanatik dengan isu-isu sensitif ...jangan jadikan blog sebagai tempat untuk korang lepaskan geram...

Buat duit dengan blog

Bagi mereka yang masih newbie seperti en keladi ini, pergi ke blogger @ wordpress..cepat2 buka, jangan berlengah masa lagi...gunakan yang free dahulu...jom bersama en keladi telusuri dunia internet marketing dengan blog dan semoga kita berjaya bersama-sama nanti...amin

Perkongsian dan cadangan amat dialukan mohon dropp di sini


Ikhlas dari en keladi

Panduan lengkap buat duit dengan blog !!!!!







Panduan Buat Duit Blog
Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com