Berbaloikah jadi blogger?

Berbaloikah korang nak jadi blogger ni?

Do it
Do it
Duit online

Yesszaa!!! Maaf tuan benashaari, mohon en keladi pinjam topik yang di tulis oleh kamu.

Berbaloikah jadi blogger
Berbaloikah dengan berblog

Bagi en keladi jadi blogger ni memang berbaloi, jika blog tersebut sudah ada nama dan pengikutnya.

Yup nak menjadikan berbaloi bila kita jadi blogger ni mesti ada blog yang popular, jika tidak jangan haraplah nak dapat status, aku jadi blogger ni sangat berbaloi, duduk rumah jer, jaga anak-anak, confirm bersenang lenang.

Yupsssss tiada kaitan dengan sesiapa ya.

Yang pasti kerjaya blogger ini nampak senang tapi tidak semudah yang disangka, banyak perkara yang perlu dipelajari lagi, ilmu-ilmu seo perlu dipertingkatkan lagi, secara jujur gua memang suka lihat kejayaan my sifu, saudara ben ashaari, sungguhpun gua bukan ahli kelabnya, tapi suatu hari pasti en keladi jadi seperti beliau. #harap2 lah tuan ben ashaari membaca blogku ini, confirm blogku ini jadi FoFuLor....

Persoalannya wahai en keladi, berbaloikah engkau jadi blogger?

Entah lah, mula2 macam ada satu semangat untuk menulis, tapi bila sudah lama, rasa macam tiada apa2 perkembangan, ya lah kot, produk en keladi yang niagaaffiliate tu pun x laku2. ( lupakan seketika ).

Berbaloi jadi blogger jika 

  • Blog korang mampu hasilkan pendapatan
  • Blog korang mampu memberi inspirasi pada orang lain
  • Blog korang menjadi contoh kepada blog2 yang lain
  • Blog korang selalu mendapat publisiti oleh media
  • Blog korang dapat menjadi bahan kajian
  • Blog korang banyak dicari 
  • Blog korang boleh memujuk sesorang ke arah yang lebih baik
  • Blog korang banyak menang contest
  • Blog korang juara SEO
  • Blog korang nampak cantik
Jadi adakah ia berbaloi ?

Kejayaan pasti ada bila niat murni kita dalam berblog pasti berbaloi jadi blogger. Berbaloi membawa maksud yang pelbagai dari sebarang sudut, dan yang pasti untuk en keladi semoga dunia blogger akan en keladi teruskan sungguhpun sudah pencen, ia menjadi rutin untuk mengisi masa lapang, selain itu, blog juga dapat berkongsi info yang berguna untuk semua..jadi berbaloikah korang digelar blogger?

Jom ikuti juga penulisan blog en keladi di www.mrkeladi.blogspot.my 


Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com