Berbaloikah jika branding blog?

Sumber : Internet
Menjadi seorang blogger, best ke ? Seronok ke?

Terpulang kepada diri sendiri, dengan tujuan dan perkara apa kita syok sangat untuk berblog..

Tapi

Korang rasa, jika permulaan korang berblog ada ke orang nak baca, dan artikel yang ditulis tu ada ke peminat fanatiknya.

Bukan aku seorang public figure yang mempunyai peminat yang ramai, jika ya confirm, en keladi tulis pasal kacang panjang pun, bertalu-talu orang comment dan baca.

Tapi 

Untuk jadi blogger yang hebat perlukan masa dan pengorbanan, untuk dapatkan pembaca dan trafik pun perlu ada ilmu yang cukup dalam berblog.

Perlu ke untuk rebrand kita punya blog tu?

Soalan macam nak kena penumbuk..!!

Perlu jika


  1. Setelah lebih setahun blog masih kurang pembaca.
  2. Blog nampak suram dan tiada aktif
  3. Kurang daya penarikkan
  4. Topik yang tidak seksi, kurang mampu menarik pembaca
  5. Blog tidak kreatif
  6. Banyak copy and paste
  7. Niche blog yang nampak kurang sesuai
  8. Blog agak keterlaluan
  9. Banyak iklan daripada maklumat.
  10. Blog tidak fokus pada satu-satu niche blog.
Sebab itu lah blog perlu rebrand sehinggalah kita rasa berpuas hati. Jadi berbaloikah...jika rebrand blog, jawapan hanya diri sendiri yang perlu jawab.



Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com