Erti perjalanan sebuah blog

Bayangkan  blog ko yang di hasilkan selama ini, ibarat sampah oleh google...

Bayangkankan juga hanya buang masa jer selama ni ko tulis blog...memang tak de yang berminat untuk membacanya

  • Salah ke aku berblog
  • Salah ke aku nak berblog
  • Salah ke aku sungguh berblog
  • Salah ke aku minat berblog
  • Salah ke aku untuk terus berblog
"Erti perjalanan sebuah blogku"


Masa encik keladi kecik-kecik dulu..tak ada blog2 online ni...yang ada pun hanya buat secara manual..guna gam dan gunting jer...tu yang rasa syok nyer bila berblog...habis semua majalah-majalah diguntingnya..pantang jer nampak gambar artis yang diminat..jenj!!jeng!!!jeng!!!...mulalah tangkap lentok dan lepas tu...gambar tersebut jadi mangsa dalam acara gunting mengunting.

Apa benda alah tu encik keladi ??

BUKU SCRAP!!!


Keladionline:Kenangan sewaktu ketika dulu berblog secara manual

Habis jer mengunting dan menampal jadilah koleksi peribadi dan lepas tu hilang entah kemana...#telah hangus terbakar kot...tulah kesannya pasal cerita buku scrapku...bab2 buku scarp ni biasanya girl2 jer yang rajin nak menampal dan menghiasanya tu...tapi sorry to say untuk lelaki2 pilihan malaya...ada juga lah ya.ko jangan nak blame sesuka hati...lelaki punjaan ku juga ada buat buku scarp tau...mugkin bab2 menulis lirik lagu @ apa yg menjadi kegemarannya kot...

Yang best untuk dijadikan cerita...dalam berblog manual ni....semua rajin pula  menulis dairi harian..dan nak pendekkan cerita...lepas je habis menulis...dairi tu letaklah di bawah bantal...kononya rahsialah tu tapi...silap letak malu beb...mana taknya...tulah yang ditulis kisah-kisah...#malas untuk sharelah sebab.....privasi and cofindential....tapi confirm boleh jadi gaduh tau.

Keladionline : kini berblog secara online, satu dunia boleh membaca dan mugkin boleh menjana pendapatan menerusi blog

Zaman sudah berlalu...

Kini tiada lagi Dairi hatiku ...

Kini semua dairi online ku...tambahan pula.... untuk cari duit...dah tak de rahsia lagi...lepas ni

Daripada blog manual gunting dan tampal...dan kini blog online...copy and paste....semuanya ada suka dan duka...ada riang dan tawanya....

Erti perjalanan sebuah blog

Apa sebenarnya yang ko nak maksudkan ni encik keladi?

Lah...aku duk cerita pasal dulu-dulu punya blog....ko boleh tanya balik....apa yang aku maksudkan....??

Itulah realitinya yang dunia blog ni memang sudah lama wujud...cuma disebabkan revolusi teknologi ia terus berubah seiring dengan peredaraan masa..

Jadi kenapa nak bersedihkan...dengan keadaan blog yang masih kurang diterima, teruskan usaha....itulah yang dikatakan erti perjalanan blog....adakalanya seronok dan adakalanya tak seronok...

Erti perjalanan  blog Encik keladi..



Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com