Matlamat kewangan 2016

Hello semangat-semangat cinta pada kerja datanglah ko untuk tahun 2016 ini semoga ko terus duduk didalam diriku

Meroyan sekejap
#penat dengan kesibukan kerja di ofis sehingga ke malam hari

Itulah rutin seorang rakyat marhaen yang kononya nak menulis belog.

Hello si pengkritik sepenuh masa, hidup perlu di teruskan semangat kerja perlu ada dalam diri supaya kebahagian dan ketenangan di dunia dan di akhirat akan diperolehi.

Insyaallah


.............Titik nokhta............

Keladi tak nak berhenti setakat ini untuk entri kali ini, ada sambunganya tau, walaupun badan terasa letih tetapi kerana minat untuk berblog aku teruskan juga, mugkin belum ada yang sudi untuk membaca kot, yang pasti jangan hilangkan semangatmu untuk terus berdiri dengan semangat waja dan membara untuk menjadi blogger sepenuh masa
#mampu ke aku nak jadi  blogger sepenuh masa tu

Itu bukan aku

Tapi 

Ini adalah aku

Seorang penulis blog yang selalu menerjah blog orang tanpa haluan dan tujuan

#nak tambahkan follower katanya

Aiyooooo!!! Kenapalah aku melalut-lalut dalam kepenatan ni!

Pembaca yang budiman, jangan lari daripada membaca entri ini

# meraih simpati

Sewaktu dalam perjalanan pulang bekerja petang tadi, saja nak share, keladi terfikir pulak, maklumlah, diriku kini sudah di sampuk hantu blog, kiranya ada saja isu yang didengari di mana-mana saluran, macam nak update je kat blog, seperti ahli pemikir yang merumuskan isu yang hot dan kontroversi gitew..kononya nak tarik pembaca supaya diviralkan tapi macam rasa tak ada orang baca dan nak follow je.

Blogger yang syok sendiri.. macam tulah...

Entri dengan isi yang hampas dan tak ada nilai langsung

Aikk kenapa ayat aku ni macam tongang terbalik dan kurang ajar!'

Macam ni ceritanya, sekarang ni entah kenapa tiba-tiba keladi rasa macam blog ini tak boleh ditinggalkan, tak kira dimana-mana toilet ke, meeting room ke, cafe ke, dalam kereta sewaktu drive dan dimana -mana minda asyik fikir pasal blog, yang paling menjadi gila dalam fikiranku ini,  semua isu nak diolah@ nak share kat pelayar-pelayar internet, kononya untuk dapatkan pengunjung yang sentiasa berkunjung ke blog ini.

#mampu ke ko!!!

Siapa jelah yang nak baca ko punya penulisan tu?

(Aduh ayat aku masih tongang terbalik, masih tak ada super power, macam mana nak bergelar reporter yang handal dalam berblog ni!!!)

Tak payah nak ulang kata-kata tu, ko ni asyik dengan meraih simpati supaya orang kunjung ko punya blog ni,  tetapi blog ko ni sama aje dengan blog-blog yang lain

Asyik nak bergedik-gedik dengan cara ikut-ikutan ko tu,

Topik pun seakan-akan sama je

Perlu ke orang baca blog ko ni

Dan

Perlu ke ko ciplak topik kat blog orang lain

# tak ada kelainan langsung dalam mempersembahkan idea yang kreatif lagi meletop. 

.............Matlamat kewangan 2016.........

Aku sudah terlari tajuk ni, dalam penat-penat ni banyak pula ayat yang terkeluar di benak fikiranku ini

Sebenarnya keladi nak share untuk perancangan blog ini, setiap hari selasa keladi nak berkongsi isu @ pandangan tentang kewangan 

Wahhh!!!

Celoteh pasal duit lah ko ni, tapi orang masih bosanlah untuk baca topik-topik seperti ini, sebab banyak kat blog-blog lain pun cerita tentang duit, 

Keladi!!!, ini tahun 2016, tahun monyet dalan lunar cina, mesti kena cari sesuatu kelainan dalam berblog,

Jadi

ko kena tau semua orang akan jadi bosan tau baca topik yang sama je, macam  ni, mereka akan datang hanya sekadar datang dan terus pergi

Mana taknya,

Mesti ko akan bagi tip bagaimana untuk menyimpan duit?

Bagaimana untuk menambah pendapata?

Bagaimana untuk buat pelaburan?

Dan banyak lagi

yang sewaktu dengannya

Itu semua topik sudah basi, paling tak pun perkataan yang diulang-ulang untuk topik yang sama ni adalah kita perlu menyimpan 10% daripada  pendapatan bulanan

Bosan tau, tak ada benda yang baru ke, dalam membicangkan topik tentang kewangan ni

Jika ko berdegil juga,akibatnya

Pengunjung datang sekejap

Dan tak akan kembali ke blog ko ini lagi

Tapi 

Ada ke cara lain untuk berkongsi topik ini?

Dan

Keladi terfikir nak buat segmen kewangan, pelaburan, perniagaan, dan sewaktu dengannya dalam blog ini

Tak boleh ke, keladi nak buat segmen ini!!!

Tak ada ke orang yang berminat untuk tahu tentang matlamat sebenar kewangan di tahun 2016

Tak ada ke orang yang akan join dengan segmen keladi ini...

Khusus untuk hari selasa je

# buat jelah...asalkan ko bahagia

Sebenarnya entri ini untuk apa, ko tak rasa ke yang pengunjung @ pembaca ko sudah lari dengan entri ko yang macam caca merba ni,

Rasa tak kot, entri ini keladi tulis untuk memberitahu setiap hari selesa segmen di blog ini akan berlangsung tentang kewangan, seperti biasa keladi belum buka kepada rakan blogger yang lain untuk dilink atau cara yang selalu dibuat tetapi jika korang nak sertai ..ruang komen tu sentiasa terbuka, kalo korang nak promosikan produk pun boleh tapi untuk entri yang ditulis pada hari selesa je tau.

Masih kurang jelas, pasal segmen di blog keladi ini

Tak pe, tak payah pening kepala, entri ini hanya pengenalan, nanti makin lama korang akan faham kot apa yang keladi ingin lakukan

Jadi 

Entri ini akan bersambung pada selasa depan

Tunggu apa lagi dropp komen banyak-banyak kat ruang komen tu


Ikhlas daripada


Keladi



Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com