Blogger !! engkau hebat sangat ke?


                       468 x 60

Hai bloggers and readers, ayat klise, terima kasih ya sudi singgah blog saya, dan baca artikel ini, hebat sangat ke blog engkau ni!

Memang ler tak hebat tapi sekurang-kurangnya rajin nak mengupdate, tak lah blog ni terus menyepi dan jadi blog sarang labah-labah

Isu ini tak sepatutnya diperkatakan, hebat ke tidak,  lantak pi la depa nak kata apa, blog aku!!! aku punya sukalah, kalo tak suka nak singgah itu ko punya pasallah, aku tak luak pun.

# wahhh berlagak nya, si blogger tak sedar diri!!, jangan berlagak sangat boleh tak, 
  • Blog tu ko punya
  • Blog tu ko bina
  • Blog tu Ko Control
  • Blog tu Ko yang  tahu apa nak isi.
Tapi, Wahai si pembongkak blog, tolong berpijak di dunia yang nyata, kenapa lak ko sibuk sangat nak buat blog, kalo singkap ko angkuh terhadap pembaca atau pun netizen kalo ikut bahasa moden nya la..

Dan 

Wahai si pembongkak blog, ko tak tau ke, dunia blog ni banyak persaingannya, hari ini rata-rata dah bukak blog, lagi cantik kot,  banyak sangat tau pengaktif blog ni, jadi kalo ko anggkuh sangat, memang hari ini ko dipuji dan pageview ko tu naik mencanak, tapi entah esok lusa, mugkin tak tau apa barlaku...

Adakah si berlagak blogger tetap dengan kehidupannya diawang-awangan. ibarat merak di kayangan ( yang baca ni faham iedak...kalo tak faham abaikan aje!!!), 

Hello!!!!, dunia blog ni tak boleh mengaku yang kita ni hebat,

hello!!! dunia blog ni juga tak boleh nak kata kita adalah yang terbaik.

Tapi,

Kat dunia blog tu perlu dan perlu menjadi blogger yang berfikiran terbuka dan sentiasa ingin membantu, baru lah ko tu hebat bro....

Tambahan juga,

Dunia blog ni adalah dunia maklumat kita, dunia informasi kita, dan dunia untuk kita sama-sama berkongsi maklumat.

Jadi,

Bagus ke tak bagus blog tu, kita sama-sama membawa blog kita ke arah yang lebih baik, nanti tak le hanya nak cerita benda-benda yang sensasi je, benda-benda yang copy and paste je, benda-benda yang langsung tak boleh membuka minda pembaca.

Akhirnya,

Blog sekadar blog, yang lantang mengutuk di masukkan ke dalam penjara, yang terkapai-kapai ni masih mengharap sesuatu yang terbaik di dunia blog

Keladi nak kata semula !!!!!

Wahai, si pembongkak blogger, ko nak bongkak dan sombong lagi ke!!

Okey, suka hati korang lah yang sangat berhidung tinggi dalam dunia blog tu, #dunia tak selama-lamanya kekal uolssss.

Jika korang nak belajar tentang pemasaran produk menggunakan facebbok ad, jom join facebook master class, klik disini nak tau lebih lanjut tau.

Blogger!! engkau hebat sangat ke?

Alamak!! tajuk ayat yang keladi tulis tu nampak pedas ke?, maaf ya,  tak khusus pada sesiapa, cuma nak kata, yang itu semua realiti blogger yang berada di Africa Utara, so, korang blogger di Malaysia tak terlibat tau.

Betul lah kan, dunia blogger ini penuh dengan persaingan, yup rata-rata diantara kita ni nak sangat bina blog, kejap keladi!', siapa yang ko maksudkan "diantara" kita tu, tolong gunakan pengkhususan ayat yang betul ya. Yup terlupa pulak keladi , ya ampun semua termasuk pak keladi yang tegur tu, keladi nak kata kita semua, tak kira kanak-kanak, remaja, dewasa, berumur, semua dan semua, kalo boleh nak bina blog. sebab apa ya ?

Sebab:-
  • Hobi
  • Saja nak isi masa lapang
  • Terpengaruh dengan rakan
  • Ikut trend
  • Terpaksa bina blog
  • Nak cari duit sampingan
  • Pandangan dan pendapat kita selalu tak diterima 
  • Tak ada tempat untuk menunjukkan bakat kita
  • Mahal untuk bina kedai, jadi baik buka kedai melalui blog
  • Jika orang-orang politik suka guna blog, sebab ramai yang lebih santai baca blog.
  • Nak popular uollsss, jika jadi blogger popular ni memang tak berpijak didunia nyata. "Hebat sangat ke blog ko tu".
Jadi, dah tau apa sebenarnya tujuan kita menjadi blogger, entah lah..

Kadang-kala terfikir juga sampai bila nak jadi blogger kan, ke hanya seketika je, lepas dah popular terus tinggalkan dunia bloging, dan yang paling teruk baru nak "up", dah hilang semangat nak berblog, tak pun berblog hanya seketika je, macam orang kata hangat-hangat tahi ayam je.

Melalut pulakkan keladi ni cerita pasal blog siapa yang lagi hebat, tentu blogger-blogger yang otai tu akan kata, Keladi ko ni baru nak up, dah nak bising-bising pasal bongkak- membongkak ni!'

Hello si blogger yang otai,  keladi dah kata, korang tu dah lama, jadi jangan nak bising-bising, ni blogger baru nak up nak berbicara.

Okey, sampai sini saja lah keladi berborak untuk entri ini, kiranya keladi tak nak cakap banyak, tak kisah lah, kita ni baru ke, lama ke, popular ke, tak popular ke, hebat ke tak hebat ke, yang pasti kita tahu kan tujuan kita berblog ni, dan bagi mereka yang sudah pun berjaya didalam dunia blog dan menempah nama di dunia blog ni, tolong lah jangan nak berlagak, tak kemana pun lagak korang tu, aikk, aku perli siapa ni, harap tak ada orang terasa, ingat tau keladi tak mengumpat blogger-blogger kat  Malaysia, tapi keladi perli blogger kat Africa tu. #ada ke diorang faham.


 Korang bagi mereka yang nak bina kedai online seperti Zalora , jom klik disini ingat  Kedaionlinez tau

Baca artikel lain :  mengisi masa lapang dengan berblog, cemburu dengan blog orang lain, viralkan blog anda,halangan dalam berblog,erti perjalanan sebuah blog, warna-warni dunia blog


                    
Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com