Blogger patut tidak mengabaikan kata-kata Hasrulhassan

Hai readers and bloggers, terima kasih ya kerana sudi singgah ke blog keladi, "I am a Proffesional Blogger", keladi nak jadi blogger sepenuh masa,

Blog saya ni trafik cuma 300 je satu minggu, tapi saya sedang meningkatkan trafik blog kepada 300 untuk sehari dan sebelum akhir tahun ini saya ingin meningkatkan trafik sebanyak 63000 setahun, dalam usaha mencapai traget trafik ni, saya ingin membuka kepada mana-mana pengusaha produk untuk saya review produk mereka di blog ni secara gila-gila....hanya RM 100 untuk projek ini...andai kata trafik blog ini mencecah 1 juta pada awal tahun depan mugkin harganya akan meningkat kepada RM500...dan mungkin akan lebih...jadi jangan nak menyesal nanti, kata saya tak beritahu!!!!!!!!....

Saja mencelah sikit, itu semua gara-gara ke sepetang bersama blogger 2016, bagi keladi kan korang yang blogger tu tak pergi semalam memang patut berasa menyesal.....sebabnya banyak input dan tip yang berguna untuk korang ambil daripada mereka-mereka yang pakar dalam bidang media sosial ni.

Blogger patut tidak mengabaikkan kata-kata bro hasrulhassan

Keladi tak nak mengulas sangat tentang perjalanan majlis sepetang bersama blogger tu, sebabnya majlis tu memang gempak sangat beb!!, tengok hadiah cabutan bertuahnya tu...gila ko!!! Naik pengsan dengar, tapi gua yg menulis ni memang tak pernah nak merasa hadiah cabutan bertuah.....upsss termelalut pulak...tapi dikira perjalanan majlis memang terbaik bro!!!.

kalo korang nak tahu sangat apa yang berlaku semalam, klik je sepetang bersama blogger, tentu ramai dah update suasana havoc semalam...sebab tu lah keladi tak nak cerita tentang perjalanan majlis tersebut, sebab banyak nanti blogger akan share pengalaman mereka di sepetang bersama blogger.

Blogger patut tak mengabaikan kata-kata hasrulhassan.

Siapa tu Hasrulhassan ?


Pada majlis Sepetang Bersama Blogger 2016, semalam beliau adalah salah seorang  speaker pada forum sebelah pagi..mood dan aura positif pagi pun masih  membara untuk keladi, sebab tulah keladi bersungguh untuk mencatit apa yang terkeluar daripada mulutnya...cehwahhh, bukan nak berlagak kononnya jadi pelajar pintar, tapi rasa macam rugi pulak jika terlepad tip yang berguna daripada si blogger house husban ni, 

Upss terpanjang pulak berceloteh, maaf ya terlampau excited jumpa dan dengar speaker yang hebat di depan mata tu, sebab tu la, diri ini jadi tak tentu hala uollsss,

Blogger tak patut tak ikut tip yang diberikan oleh Tuan Hasrulhassan di Sepetang Bersama Blogger.

  • HH beri ucapan dengan suasana yang santai dan spontan
  • HH cakap tak mengikut skrip, jadi apa yang dikatanya adalah daripada pengalamannya sendiri
  • HH pernah jadi blogger copy and paste
  • HH tak kata yang buat duit melalui blog tu mudah
  • HH juga mengalami kesukaran ketika mula-mula berada di dunia media sosial dan selepas 3 tahun baru nampak hasilnya
  • HH bermula dengan blogger photographer, dan kemudiannya jadi seorang blogger yang memberi panduan berblog, kemudian bertukar pula kepada blogger HouseHusband ( branding blog)
  • HH kata blog kita perlu ada niche yang memang kita boleh bawa...kiranya topik yang kita bawa di blog tu adalah kemahiran kita atau benda yang betul-betul kita mahir.
  • HH kata kita perlu fokus dan terus fokus berdasarkan apa yang kita ingin lakukan dan kita juga perlu berpura-pura yang kita ni pakar dalam bidang yang kita tulis tu.
  • HH ada pesan gak, dia kata tak semestinya blog yang kita bina tu tak ramai follower, jadi jumlah pembacanya kurang, tetapi mugkin ada pembacanya tersendiri.
  • HH beri ucap nampak tongang terbalik, lastnya dia kata branding blog, berkali-kali HH memaksa kami blogger ni untuk jenamakan blog, so blogger-blogger yang perasan bagus ni, boleh ke nak ikut tip daripada HH ni.
Itulah pesanan terakhir daripada blogger House Husband Hasrul Hassan, berkali-kali dia kata, nak buat duit dengan blog, perlu jadikan blog adalah perniagaan dan branding blog untuk diterima umum.

Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com