Blogger tidak percaya kata-kata Tuan Ali Hanafiah

Hai blogger and readers, terima kasih ya kerana sudi singgah ke blog keladi.

Penangan Sepetang Bersama Blogger masih tak hilang, kalo boleh nak cerita macam-macam tentang acara ni, tapi biarlah korang pergi je search sendiri ke blog-blog rakan seperjuangan yang lain. Ramai je blogger yg interframe kot tentang suasana yang havoc di majlis itu.

Blog keladi ni jika nak bilang trafik cuma 300 je untuk seminggu, tapi keladi sedang berusaha untuk mencapai trafik 300 untuk 1 hari, dan akan menjadi 70000 trafik pembaca sebelum hujung tahun ni, keladi nak offer, jika ada pengusaha-pengusaha produk yang ingin promosikan produk mereka di blog ini secara gila-gila..hanya RM100, sebelum menjadi RM 1000, apabila trafik blog keladi mencecah 1 juta pageview awal tahun depan...ini bukan khayalan tetapi ia akan berlaku....I am proffesional blogger...keladi juga seorang penulis iklan dan jualan...nanti jangan kata keladi tak share offer ni kat anda!!!.

Bukan keladi tak nak ada facebook, tapi mugkin belum masanya untuk keladi....kot....tapi tak semestinya keladi buat-buat pekak telinga ketika Tuan Ali Hanafiah berucap pada forum sepetang bersama blogger 2016, semalam.

Kiranya Tuan Ali Hanafiah ni merupakan penggiat aktif Facebook dalam mengusahakan dan mengembangkan perniagaan online, tak rugi rasanya jika blogger-blogger mengambil peluang dalam mengikut langkah dan tip yang diberikan olehnya.

Blogger tak percaya pada kata-kata Tuan Ali Hanafiah.

Kenapa nak gunakan FB ad?

  1. Salah satu website yang mempunyai pengguna yang ramai - 1.59 bilion pengguna aktif.
  2. Sasaran yang tepat - lokasi, minat, pekerjaan, Industri, Gender, Umur, Mobile User, aktiviti
  3. Meningkatkan kesetiaan pelanggan.
  4. Mempunyai butang fungsi - kupon, diskaun, learn more, sign up
  5. Iklan yang lebih fleksible - jumlah patah perkataan yang tidak terhad, pengguna sebarang jenis visual
  6. Mudah menganalisis keberkesanan iklan - reach & frequency, jumlah klik, komen.
  7. Pemilihan antara cpc dan cpm untuk penyesuaian mengikut kos dan matlamat.
  8. Kos effective - penentuan bajet, bantuan viraliti , integrasi
  9. Model OTFRA
  • O - objektif - sebelum beriklan, tahu matlamat
  • T - Target audience - kajian personaliti
  • F - Format / copywriting / placement
  • R - Review
  • A - Adjust. 
Korang kurang faham ke apa yang keladi tulis kat entri ini....

Jangan nak lari daripada terus membaca entri ni, sebab entri ni pun keladi dah nak close pun.

Ringkasannya Tuan Ali Hanafiah ni memberikan kami blogger-blogger ni terus terpaku dengan kata-katanya tu, bukan apa keladi nak kata andai dunia ni boleh diputar semula keladi nak di pause ke waktu ketika keladi berada di acara Sepetang Bersama Blogger, rugi rasanya jika mereka yang tak join..

Ucapan yang agak sempoi dan sampai kepada blogger-blogger, menyebabkan keladi terus ingin mempelajari lebih banyak lagi tentang dunia pemasaran produk melalui media sosial.



Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com