Mudahnya Berniaga, blogger ucapkan terima kasih pada Dr Azizan Osman

Hai blogger and readers, terima kasih ya sudi singgah ke blog keladi, dan baca sampai habis entri ini,

so I'm a Proffessional Blogger.

Okey, lantak ler, ada suara-suara sumbang yang menyahut, oit berlagak yer, engkau!!!

Harus la...blog aku memang mantap, so apa masalah ko tu yer!!

(#Amaran.....jangan ambil pusing ya!!)

Tak ada nyer nak berlagak, yang pasti blog kita kan, so kita tau lah apa yang nak di buat dan ditulis, kalo rasa ada yang tak nak baca tu...."ada aku kisah!!!!!"

Hello, si blogger berlagak tolong cuba jadi blogger yang berpijik didunia yang nyata, kalo tak ada orang nak baca blog ko tu nanti...siapa yang akan singgah, so tak boleh nak beriklan lah...
  • Niat nak berblog tu mesti betul
  • Blog ni bukan nyer semata-mata nak tarik pengunjung
  • Macam mana nak buat blog kita ni menjadi satu peluang perniagaan erkk.
Mudahnya Berniaga, Blogger patut ucapkan terima kasih pada Dr Azizan Osman


Mudahnya Berniaga, blogger ucapkan terima kasih pada Dr Azizan Osman
Keladionline : Mudahnya Berniaga, jika tiada alasan yang diberikan


Ayat yang dekat atas tu, korang jangan ambik pusing sangat tau, saja je keladi nak membebel, tak payah nak pening kepala sangat, sebabnya gua punya suka ler!!!!.

Okey, berbalik semula pada Mudahnya Berniaga.

Oit...keladi memang mengidamkan sangat-sangat buku ni, ingatkan nak ke klinik usahawan Dr Azizan awal Mac itu hari, tapi tak sempat, hemm, mula-mula frust gak lah, sebab nak beli buku ni, belum ada kat pasaran, hemmm jadi telan air liur je lah.

Kejap!! orang yang selalu baca blog keladi ni, tentu akan selalu jadi pening kepala, gara-gara maklumat yang ditulis tu, hentam keromo....so memang ko ni gagal lah keladi.

Blogger perlu ada identiti , ini adalah salah satu tip berblog, kalo blogger dengan caranya, keladi gak dengan cara keladi...lantak pi lah depa nak kata apa.!!!

Yang keladi nak maksudkan blogger ni patut berterima kasih dekat Dr Azizan tu adalah kerana, bagi blogger yang pergi ke Sepetang Bersama Blogger 2016 akan menerima buku Mudahnya Berniaga,

hahahh, akhirnya keladi dapat gak buku ini, gara-gara pergi ke  Sepetang Bersama Blogger 2016

aikkk!!! nampak simple je kan, alah buku je pun, bukannya duit.

Hemmm, tak boleh cakap macam tu tau, sebabnya, buku ni kalo di ganyam, fuuhhhhhh, penuh dengan isi yang bermakna. Nak-nak bagi mereka yang ada hasrat nak berniaga macam keladi ni, lepas baca confirm bersemangat,

Upss, ada lagi suara sumbang yang nak memperlekehkan keladi ke!!!

Okey, aku punya matlamat, aku punya suka lah....

Mudahnya Berniaga.....

Jangan kata keladi belum habis baca buku ni, dah berani nak ajak orang lain pulak membacanya,

Pucuk pangkal, keladi sudah habis separuh membaca tau buku ini, memang bersemangat terus gara-gara maklumat dan isi buku...


Mudahnya Berniaga, blogger ucapkan terima kasih pada Dr Azizan Osman
Keladionline : Mudahnya Berniaga, jika tidak dipecahkan ruyongnya, manakan dapat sagunya


Mudahnya Berniaga....

So,

Dalam buku ini, ada 5 fasa, kalo lah mereka-mereka yang tak tau lagi,

okey, kita review semula, kalo nak ikutkan keladi sudah habis 3 fasa membacanya, kiranya ada kesan sikit lah, bolehlah nampak jalannya, tapi kalo korang nak rasa kenalah baca yerkk, nanti kalo keladi beritahu lebih-lebih, nampak tak best le pulak, dan bawah ni keladi senaraikan tajuk-tajuk dibawah fasa-fasa yang dinyatakan tu,  keladi beritahu tajuk je tau.


  • Fasa Pertama : persediaan menjadi jutawan
  1. Bekerja Vs Berniaga
  2. Benarkah Perniagaan itu mudah
  3. Bercadang jadi kaya atau merancang hidup papa
  4. Nampak jelas masa depan sebagai usahawan
  5. Ciri-ciri usahawan berjaya
  6. Kenali peluang perniagaan terbaik
  7. Memastikan idea perniagaan "Meletop"
  8. Tahu jenis-jenis perniagaan
  9. Fahami struktur perniagaan
  10. Mulakan yang baru atau ambil alih sedia ada
  11. Bagaimana anda tahu anda bersedia
  12. 10 kesilapan persepsi tentang bisnes baru
  13. Layakkah anda menerima rezeki berniaga
  14. Komitmen seorang usahawan.
  • Fasa Kedua : Permulaan perniagaan berjaya
  • Fasa ketiga : Membina perniagaan menguntungkan
  • Fasa Keempat : Meluaskan perniagaan
  • Fasa Kelima : Memberi kembali kepada masyarakat.
So, hebat kan, buku ni..baru baca tajuk belum ganyam isi buku...dah ganyam baru tau.

Tapi kalo korang dan termasuk ler keladi ni, habis khatam berpuluh kali pun buku ni, kalo tak ada tindakan memang tak guna gak, kiranya tak jadi apa-apa lah yer. Tindakkan tu kena selari dengan ilmu yang diterima kiranya, habis kita tuntut ilmu tu, pandai-pandailah kita bertindak tau, baru lah boleh kata, sebenarnya berniaga ni mudah, tak payah nak beri seribu satu alasan yang pasti niat kita nak berniaga tu kena betul, hihihi sedikit tazkirah ringkas daripada keladi hasil membaca buku Mudahnya Berniaga.....terima kasih Dr Azizan and Team RichWorks....



Artikel yang mesti dibaca : Ciri-ciri hebat blogger berjaya, Kenapa masih gagal berblog, Bagaimana membina blog mesra SEO, Persaingan blog di Malaysia, Blogger terlajak laris, Bila blogger berbunyi
Blogger Malaysia tiada kreativiti






468 x 60
Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com