Rutin harian seorang blogger

Hai bloggers and readers, terima kasih daun keladi, kerana singgah ke blog keladi.

Rutin harian seorang blogger

Blogger-blogger diluar sana, korang menulis blog ni setiap hari ke?

Yang rajin menulis blog tu bagus lah kan, memang korang betul-betul bersungguh untuk menaikkan pageview blog korang tu.

Tapi yang malas nak tulis blog tu jangan nak bising pulak nanti tak dapat status blogger terlajak laris.

Rutin harian seorang blogger

  • Wajib ke si blogger ni berblogwalking
  • Wajib ke si blogger ni buat contest ataupun GA kat blognya tu.
  • Wajib ke si blogger ni join contest blog lain
  • Wajib ke si blogger ni tinggalkan komen yang munasabah di blog orang lain.
  • Wajib ke si blogger ni setup iklan di blognya tu
  • Wajib ke si blogger ni join affiliate sistem
  • Wajib ke si blogger ni join adsenses
  • Wajib ke si blogger ni cantikkan dan kemaskan blognya tu.
  • Wajib ke si blogger ni perlu membaca lebih banyak lagi ilmu tentang blog.
  • Wajib ke si blogger ni mengemaskini maklumat di blog nya tu.
  • Wajib ke si blogger ni seorang yang berpengetahuan luas
  • Wajib ke si blogger ni jadi busy body
Tak boleh tulis banyak lagi cukup untuk point tu je!!

Rutin harian seorang blogger

Bagi keladi untuk menjadi blogger yang popular dan disayangi semua ( #tangan kedua-dua belah letak dibahu, mata keatas), kita perlu sentiasa menulis sesuatu yang terbaik di entri kita tu.

Alah...korang blogger yang sedang baca entri ni pun tau lah.

Content is king, jadi nak memukaukan pembaca dengan maklumat kita yang berguna tu, mestila fikir apakah maklumat entri yang terbaik untuk kita gorengkan di blog kita ni.

Erkk!!!, lupa pulak, jap kalo nak menulis isi entri blog dengan terbaik, mestilah aktiviti menulis blog ni perlulah dijadikan rutin harian.

Makin banyak kita menulis makin mantaplah kita mengoreng isi maklumat entri kita nanti.

Jadi, rutin harian seorang blogger adalah menulis entri, tak kisah la, tajuk entri  tu nampak bodoh, tapi makin lama kita menulis, makin berkualiti isi blog kita nanti.

Maaf ya entri ni nampak merapu sikit, tapi merapu ke entah apa-apa lah, yang pasti keladi nak kena jadikan aktiviti bloging ni di jadikan aktiviti wajib dibuat.






468 x 60
Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com