Bagaimana untuk belajar Copywriting terbaik?

Hai blogger and readers, terima kasih ya kerana sudi singgah ke blog ini, semoga perkongsian ini memberi kebaikan untuk semua. Jika ada maklumat yang dirasakan isinya sama seperti blog-blog yang lain, minta dihalalkan, kerana saya hanya blogger biasa, dan mempunyai impian untuk menjadi blogger luar biasa, perlu belajar lagi untuk merealisasikan impian tersebut.

Bagaimana untuk belajar Copywriting terbaik?
Kredit Foto : Google Images

Bagaimana untuk belajar Copywriting terbaik?

Bagus sangat ke jika kita belajar tentang copywriting ni!!

sebabnya :-
  • Semua orang pandai menulis.
  • Rasanya sekarang ni zaman yang penuh persaingan dalam perniagaan, jadi secara tidak langsung ramai sudah pandai menulis ayat jual yang mantap
  • Kita nak menjual produk sendiri, tak payah susah-susah hired orang nak tulis ayat jualan yang gempak-gempak,
  • Sekarang ni ramai sudah pandai berniaga, orang yang berniaga pun bijak pandai, jadi rasanya tak ada masalah bab-bab nak mengoreng ayat jualan.
Tapi, adakah ayat jualan anda membawa pulangan jualan sehingga mencecah RM 1 juta ?

#Confirm korang tentu kata, mustahil

Pengalaman keladi pun begitu, dulu-dulu, keladi seorang yang egois, berlagak dan tunjuk pandai, kononnya, memang pakar bab-bab mengarang ayat jualan ni, tapi ternyata, memang hancur kot.

Tapi kini keladi tak kata sudah pakar menulis ayat jualan, memang perlu belajar lebih dalam bidang copywriting ni, tapi teringat pesan otai-otai yang sudah berjaya dalam bidang ni, selagi kita tidak mampu membawa pulangan jualan RM 1 Juta dengan ayat jualan kita tu, jangan kata kita ni sudah khatam dan master dalam bidang copywriting ni. 

Jadi, persoalannya, Bagaimana hendak belajar copywriting terbaik?
  • Cari mentor yang pakar dalam bidang ini.
  • Cari ilmu dengan banyak membaca bahan yang berkaitan - laman website luar negara banyak berkongsi tip dalam bidang copywriting
  • Cari krusus yang mengajar tentang bidang ini.
Tidak Mustahil lagi, jika kita bukan seorang yang pakar dalam bahasa, tetapi mampu membawa pulangan jualan sehingga RM 1 juta dengan hanya sebaris ayat jualan, mampu mengubah pemikiran pembeli untuk terus teruja mendapatkan bahan jualan kita.

Akhirnya, tentu kita pun tersenyum lebar gara-gara ayat-ayat manis kita tu, mampu menggoda orang yangmembacanya.

Okey, titik nokhta sampai kat situ cerita tentang Belajar Copywriting.

Tapi, yang ini keladi nak khabar kat korang yang masih terpinga-pinga dan tak tahu hala tuju dalam bidang penulisan adalah :-

Bagaimana untuk menjadikan bidang penulisan ini membawa pulangan pendapatan RM 1 Juta kepada anda?
  • Bidang penulisan ni sememangnya memberi pulangan yang lumayan jika kita tahu teknik dan caranya.
  • Jika ada kemahiran disitu pasti ada cara yang boleh kita guna untuk membawa tuah sebagai seorang penulis.
  • Kita pandai menulis, dan pandai mengarang ayat-ayat yang mantap, sehingga terpesona orang membacanya, tapi masalahnya kita tak pandai pulak untuk  menarik orang yang membaca artikel kita tu tadi untuk terus berulang-ulang kali membaca artikel kita ni, mudah kata, dia sanggup tunggulah hasil artikel kita.
Dan kini rasanya tak rugi jika anda sanggup melaburkan sedikit wang untuk mendapat pulangan sehingga RM 1 Juta dalam masa beberapa bulan anda menulis.

Nak tahu kenapa kita perlu tahu Rahsia menjadi Penulis yang mampu menghasilkan artikel yang lumyan, Jom klik disini (Buat Duit dengan menulis )






Artikel yang mesti dibaca : Ciri-ciri hebat blogger berjaya, Kenapa masih gagal berblog, Bagaimana membina blog mesra SEO, Persaingan blog di Malaysia, Blogger terlajak laris, Bila blogger berbunyi
Blogger Malaysia tiada kreativiti







468 x 60



Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com