Luahkan perasaan bukan pada blog tetapi...

Hai Bloggers and readers, terima kasih ya kerana sudi singgah ke blog keladi, semoga maklumat yang dikongsi didalam blog ini memberi manfaat yang baik untuk korang semua.

Luahkan perasaan bukan pada blog tetapi..
Ikhsan Google Images, terima kasih kepada pereka grafik tersebut.
                                       

Okey, korang pernah rasa tak, ketika Allah menguji kita dengan perkara yang tak mampu untuk kita terimanya....
Ketika itu juga tiada siapa pun disisi kita untuk kita luahkan, so, apakah tindakan korang yer?
  • Takkan menjerit kot, nanti orang kata kita gila pulak.
  • Biasanya kalo ada masalah yang besar ni ada jer yang buat bodoh jer, biar masalah tu berlalu pergi.
  • ada ke yang macam nak cabut nyawa sendiri.
  • Menyalahkan orang lain kot.
  • Berserah je pada Yang Maha Kuasa
  • Media sosial kan ada, apa guna media sosial kan!!!!
Yang point terakhir tulah yang kita semua akan lakukan..betul tak rakan-rakan ku..

Kiranya tak payah nak tengok orang lain lah, keladi pun buat gak, ada je masalah, keladi share kat Blog lah, FB lah, Insta lah, Twitter lah, G+ lah..dan entah apa lagi, asalkan kita puas untuk menghilangkan perasaan yang sedih tu. Kononnya nak tarik perhatian netizen kot, kot-kot boleh viral post kita tu.

Tapi, maaf lah, rupaya selama ini kita silap langkah,

Tak sepatutnya apa yang terbuku di hati kita, kesulitan yang dihadapi, ujian yang kita terima, semua tu boleh kita share, tapi lebih elok biar kita luahkan kepada Allah S.W.T...kita minta malaikat untuk Viral diri kita supaya Allah sentiasa melihat kita.

Jadi, kenapa nak luahkan di Blog, kenapa tak kita luahkan kepada Ya- Rabb, yang sememangnya daripada kehendak-Nya kita datang, dan Kehendak-Nya juga kita kembali.

Ingatan bersama, medium blog perlu dijadikan satu platform untuk kita memberi manfaat untuk semua, bukan hanya untuk berkongsi perasaan kita, tapi biar ia menjadi bekalan untuk kita didunia dan diakhirat.

Wassalam,,,,semoga anda kaya dan Berjaya. Bagi mereka yang masih belum download secara  percuma buku Magnet Kekayaan dan Kejayaan yang ditulis oleh penulis yang hebat Dr Azizan Osman, korang klik disini ya......Saya kaya dan berjaya, terima kasih Dr. Azizan Osman





Artikel yang mesti dibaca : Ciri-ciri hebat blogger berjaya, Kenapa masih gagal berblog, Bagaimana membina blog mesra SEO, Persaingan blog di Malaysia, Blogger terlajak laris, Bila blogger berbunyi
Blogger Malaysia tiada kreativiti







468 x 60



Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com