Mengidam Durian Musang King

Hai Friends and korang semua yang terjumpa artikel ni diblog peribadiku.....thanks ya, sila baca sampai habis, baru faham apa yang KDO nak sampaikan.

Korang!!! ada tak yang tengok Majalah 3 Isnin lalu, alah, yang si wartawan tu cerita pasal durian musang king.

wahhh!! memang terliuq kot...fuuuuhhh !!!, kaw kaw, tengok si wartawan tu makan durian isi kuning..
Terliur..terliur..terliur...nak balik kampung....nak makan durian musang king jugak...jelous tengok wartawan dan orang kampung tu makan durian!".

Saja nak share kat, uolsss, ya, dah ku kata blog ni adalah blog peribadiku tiada yang indah selain blogku ini, maka, mereka-mereka yang blame ku, gara-gara, keasyikkan aku untuk menerkam raja buah ni...tak akan ku layan.....hihihihi

Sabar!!!! dan terus sabar......nak balik kampung jugak..

Musang King Ohh Musang King..

Durian ni kalo nak cerita keasyikkannya memang tak habis, bila dapat durian yang lemak tu, fuhhhh memang kaw kaw....nokk...
  • Ada yang manis sikit
  • Ada yang pahit
  • Ada yang lemak
  • Ada yang susu
  • dan....entah..macam-macam kot, hhhihihihi
Maklumlah, kalo bagi mereka yang tak minat durian tu, uolsss, jangan ambik pusing pasal cerita KDO ni....tapi kalo korang ni memang peminat tegar..jom sama-sama kita terkam durian tu....yang harga nyer kaw kawa gila...RM 200....#komamapu.

Memang tak mampu la oii....kalo tengok poket KDO ni, 

Tapi tak kisah lah, tak dapat bantai Musing King....durian kampung pun, sapu je lah.

Allhamdulilah, syukur, asalkan dapat gua hilangkan rasa mengidamku terhadap Durian Musang King..


Mengidam Durian Musang King
Bukan duran Musang King ya, hanya durian kampung biasa

Mengidam Durian Musang King
Dua bakul hampir dihabiskan

Mengidam Durian Musang King
Makan sebijik sudah kenyang

Mengidam Durian Musang King
Aduh, sangat lemak, walaupun bukan Musang King

Mengidam Durian Musang King
Wow, sangat teruja

Mengidam Durian Musang King
Sangat menyelerakan, dapat gak gua melepaskan gian


Thanks kepada bapa ku, kerana sanggup carikan anak mu raja durian isi kuning, wahhhh lemak uolsss, lepas tu, balik ke PJ siap bawak Tempoyak lagi, bertambah-tambah selera lah, hidang makanan ku untuk esok, kiranya boleh buat sambal tempoyak...

Jap, ada tambahan pulak, dengan durian ni, kebiasaan nya, kalo tak habis ada orang-orang kampung buat lempok...wow,,,ala2 macam dodal lah, tapi, tak sempat lak nak bawa, hermmmm, tak pelah next time kalo ada rezeki..

Dan point nyer untuk post kali ini adalah, gua sangat puas makan durian isi kuning....salam sayang daripada KDO....



Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com