Apa itu Google Adsense?

Apa itu Google Adsense?

"Soalan ini, waktu mula-mula dulu saya tanya, kat pakar-pakar buat duit online!"

Mana taknya, saya aktif dengan dunia online ini pun pada tahun lepas, 2015, lepas tu erk, saya bodoh sombong...sebabnya tak ada join mana-mana group or member pun yang memang master dalam dunia online ni, kiranya buat alone jer lah, memang tak tau langsung apa gejadah haram yang tengah hangat di pasaran online ni....Teruk sangatkan!...ada gak manusia yang ketinggalan zaman macam ni, orang dah guna google adsense ni sejak 2001 lagi, yang saya ni baru nak ambik tau google adsense ni...."Ayoiii, lompat katak lah kau!!!".

Hai salam sejahtera kepada pembacaku yang sangat budiman, terima kasih untuk korang yang terus setia dengan blog saya ini, tiada apa yang boleh dibanggakan dengan blog ku ini hanya sekadar perkongsian dari hati terus ke mata anda.

Okey, sambung balik pasal google adsense ni, untuk situasi dan pengalaman saya, memang benar saya tau google adsense ni tahun lepas, itu pun time tu agak mendesakkan diri saya untuk tau, Bagaimana untuk buat duit secara online, yer lah, duduk kat bandar ni, walaupun gaji kita RM3000, belum tentu mencukupi untuk keperluan diri, so, alternatif yang boleh dicari adalah, buat pendapatan sampingan, tetapi nak buat macam mana tu?, haah!!, medium online ler jawapan nya.

Cari punya cari, kiranya kat internet ni memang banyak uolss, kalo kita search tip-tip nak korek duit kat internet ini, memang ada yang menipu dan ada jugak yang halalan thoyibah, so, ikut korang lah ya, nak ikut yang mana, "sendiri makan pengat sendiri mau ingat lah beb", lepas tu, yang jadi menarik hati saya untuk turut serta mengorek duit melalui online ni, adalah "google adsense", wahh, google adsense, apa benda alah tu, okey, sekejap saya terang kan kt bawah nanti, korang dengar dulu bebalan saya.

Pakar Internet ada bagi cara lah nak buat duit dengan google adsense ini, tapi yang pasti kena ada blog atau website yang boleh kita display benda alah tu, tak kisah lah, niche website kita tu apa, even, website bisnes pun boleh, asal korang tidak melanggar etika dan pantang larang si google ni, #copy and paste maklumat orang lain, itu memang tak mungkin blog atau website korang diterima....wahhh!! saya cakap ni macam seorang pakar adsense pulak!". sebenarnya banyak syaratnya kot, kiranya google adsense ni hanya nak hak eklusif daripada empunya tapak web tu, tak nak ada campur tangan asing, yang turut serta dalam tapak korang tu. Okay, tapi yang pasti, memang dulu, si google adsense ni hanya menerima, bahasa omputih jer, untuk bahasa-bahasa ibunda kita, low class, tak dipandang, kononnya lah erk... itu semua dulu ya!!!, dan kini,  team google ni dah hired pakar bahasa dikalangan diorang, so,  kiranya, blog yang guna bahasa melayu dah tak payah risau, blog korang pun boleh apply untuk join google adsense, jangan bimbang, mereka tau baca dalam Bahasa Melayu, tapi dengan syarat blog or website korang tu benar-benar di hasilkan daripada pemikiran dan idea sendiri, bukan copy and paste erk!! 

Membebel punyalah panjang, korang yang masih tak clear lagi tu, tentu blur, dan terus tinggalkan blog ku ini, tapi gua yakin beb, korang sebenarnya lagi pakar dariku tentang google adsense ni, saja, jer buat gempak kan, okay lah tak mengapa asalkan kita mencuba, dan mencari apakah teknik terbaik untuk kita tambah pendapatan melalui online, dan yang saya pilih adalah google adsense, tanpa melengehkan masa lagi, saya nak share sikit, apa sebenarnya Google Adsense tu?? Jom ikuti ya!!

Apa itu google Adsense?

Google Adsense adalah sebuah program pengiklanan online yang dimiliki oleh google. Google adsense adalah cara paling cepat dan mudah bagi pemilik website/blog untuk menghasilkan duit melalui internet.

Melalui cara kita pasang iklan google adsense pada web/blog, kemudiannya jika ada pengunjung @ trafik yang singgah ke blog kita dan klik iklan google yang dipasang kat blog tu, maka dapatlah komisyen daripada google.....dalam dolar uolss.

Bagaimana cara daftar Google Adsense ?

Jika korang sudah ada akaun Gmail, mudah jer, sekarang korang cuma pergi terus ke Google adsense lepas tu login guna email dan password yang sama, tekan enter....dan..jeng jeng ada RM dalam acc. adsense anda..#itu semua auta jer ya, yang pasti acc adsense tu masih belum diterima, cuma korang submit jer ya.

Bagaimana Google Adsense saya memang benar-benar boleh diterima oleh pihak Google?

Okay, saya tak boleh kata anda memang tak layak, dan sememangnya, orang yang pakar dalam adsense pun tak boleh nak janji apa-apa dan kata anda layak, yang menentukannya adalah robot-robot google tu, dialah yang akan mengkaji blog atau website kita. so, jika cepat diterima tu, maknanya kita ni beruntunglah, sebabnya, jangan ingat google adsense ni mudah untuk menerima permohonan kita tu, ada yang berbulan-bulan lamanya menanti, lepas tu barulah keluar iklan google kat website diorang dan ada juga yang hari ini mohon, besok dah boleh guna wiget iklan google adsense, so, cuba dan terus mencuba erk.

Kat Malaysia ni ada yang pakar @ Raja tau dalam bab google adsense, "haah", nampakkan, yang google adsense ni sebenarnya memang terbukti boleh buat duit. so,  okay, kalo korang belum kenal siapa Raja Adsense Malaysia, saya tolong perkenalkan, namanya Tuan Mohd Shamsuriyadi. latar belakangnya, korang boleh cek kat google, memang beliau terbukti berjaya dalam dunia online dan kejayaannya tu adalah melalui ilmu dan teknik yang digunakan, jangan risau kita boleh mempelajarinya dengan membaca e-book beliau ( klik) untuk melihat teknik dan rahsia Adsense. 

Saya tak kata, kalo korang yang saja-saja nak buka google adsense ni dan tampal iklannya kat website korang wajib beli e-book dia tu, sebabnya nampak rugi, korang pun tak nak income yang banyak daripada google adsense, jadi kenapa nak merugikan diri, baik korang baca jer kat internet tu, tapi masalahnya korang akan pening nanti!!, sudahnya, confirm, korang akan tinggalkan terus.

Jadi yang betul-betul nak buat duit dengan google adsense, wajib dapatkan ebook Panduan Raja Adsense , saya cakap ni bukan saja-saja tau, saya dah hampir separuh baca, lepas tu dah praktik pulak, sebab tu lah dah berani nak tulis artikel ni untuk share kepada korang, so, jom sama-sama kita baca e-book ini, untuk mendalami lagi ilmu google adsense...DOLLAR US uollosss!!!!.

Adakah saya boleh buat beberapa akaun Google Adsense dengan nama yang sama? 

TIDAK. kita hanya boleh membuat satu akaun Adsense dengan menggunakan nama kita, tetapi dengan 1 akaun google adsense kita boleh memasang kode iklan adsense pada banyak blog atau website.

Bagaimana cara untuk mendapatkan duit melalui Iklan Google Adsense yang kita pasang?

Pengalaman saya, mula-mula saya buat blog dulu, lepas tu dah hampir 4 bulan saya berblog, dengan entah apa-apa cerita kot, barulah saya apply google adsense, lepas tu, nampak macam tak lulus jer, sebab entah senyap jer google, rasa sedih pun ada, nak marah pun ada, maklum lah, saya ni kurang pandai nak tulis dalam "bahasa omputih, tat Y, lah gua ni til use my mother touge". nak pendekkan cerita entah tetiba jer, dapat email daripada pihak google, yang mengatakan, google adsense saya Fail...dan tak diterima..aiyoyoyo......kiranya nak dapat feedback tu lama gak, saya apply bulan Feb 2016, dan dapat result bulan September 2016, mak aii, korang fikir jer lah erk, berapa lama saya bersabar.

Jangan kecewa ya gara-gara akaun gagal, terus mencuba dan mencuba, dan sambungnya, selang beberapa hari, google bagi email lagi, dan kali ini dia kata, akaun google adsense telah berjaya, aik!!, pelik betul, padahal, saya tak usik pun apa-apa, tapi tetiba jer dia kata lulus, melompatlah saya dengan gembiranya, boleh buat duit nanti dek non.

Jadi, mudahnya, bagaimana nak buat duit dengan Iklan google Adsense ni, tentunya dengan berblog, korang merapu jer kat blog tu, moga-moga ada yang tangkap lentok dengan hasil penulisanmu itu.

Berapa banyak kita boleh buat duit  dalam daripada Google adsense ni?

Okay, mudah kata, sangat banyak, sebab google bayar kita dalam bentuk dollar, korang bayangkan jerlah, kalo dah ada $100 USD, tukar kepad RM, sendiri mau ingat la, tapi kena ingat, bukan senang dek oi, penghasilan keuntungan kita 100% berdasarkan jumlah klik yang dilakukan oleh pengunjung blog kita, jadi kalo rendah trafik di blog kita, mana mugkin untuk kita hasilkan beribu-ribu dollar, so, apa yang nak dikata, google adsense ni ada kaitannya dengan jumlah pengunjung blog, sumber trafik, kata kunci, jenis iklan dan topik isi blog kita.

Adakah Google Adsense ni haram, duit yang mereka bayar kita tu datang daripada mana erk?

Halal ya, kita dibayar melalui hasil pengiklanan, kiranya Iklan Adsense ini berasal daripada mereka-mereka yang membayar kepada google untuk mengiklankan produk mereka di google, jadi google ni pula menggunakan tapak web kita untuk iklan-iklan tersebut diperlihatkan kepada orang ramai, ini adalah salah satu teknik iklan zaman sekarang ni, sebabnya, kan manusia zaman sekarang ni tak boleh hidup tanpa internet.


Jadi, kiranya boleh ke kita klik iklan-iklan adsense kat website kita tu ?

TIDAK BOLEH !!!, kerana jangan lupa peraturan program google adsense ya, ingat sama sekali anda tidak dibenarkan untuk mengklik sendiri iklan-iklan tu, mereka ni ada askar-askar yang bekerja 24 jam untuk cek tau, so, kalo kita ditangkap, mugkin akaun kita akan di banned selama-lamanya.

Awas ya, banyak mana pun kita klik, ia langsung tak akan memberi kesan kat kita punya report, kira nya klik tu dikategori sebagai INVALID.

Bila dan bagaimana untuk kita akan dapat bayaran daripada program Google Adsense ?

Untuk bayaran, seperti yang diberitahu oleh otai-otai adsense, apabila akaun kita mencecah $100 atau lebih, kita akan menerima email daripada pihak google untuk mengesahkan atau memilih cara pembayaran, sama ada melalui Paypal atau pun bank cek, so tak ada masalah, sekarang yang penting kita kena dapatkan income lebih daripada $100.

Adakah program Google Adsense ini telah terbukti membayar kepada pemilik akaun yang mencapai target klik dan Berapa banyak pulak keladi berjaya mencapai pendapatan daripada program ini?

Ya. jangan dipertikaikan lagi, buat jer, tak kena bayar apa-apa pun, kalo kita masih sangsi lagi tak payah ada niat nak buat duit secara online. Saya pulak dalam google adsense ini masih baru dan rasa bersyukur sangat sebab telah diterima oleh google, dan sekarang sedang berusaha untuk menjadi pakar dalam Adsense.

Apa itu Google Adsense?
Akaun adsense www.keladionline.com



Apa itu Google Adsense?
Target untuk mencapai seperti diatas


Bagi mendapatkan e-book untuk rujukan tentang Google Adsense, anda boleh klik (disini )




Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com