10 ilmu bisnes yang perlu dikuasai newbie

Jika tanya pada semua, 

Korang nak tak tolong jual barang tanpa modal kat on9 tu?


Aku ada peroduk ni, kerja ko senang jer, copy paste, lepas tu kalo ada org "PM", tolong explain kasi pukau, nanti kalo dia bayo, ko akan dapat sikit komisyen. ala!!, memang nampk sikit, tapi ko x kelur modal duit pun, kan kan kan, sikit3 lama3 jadi bukit.

Wahh!!! Terexcited mak nak join, daripada gentel3 cengkodok kat dapur tu, baik aku gentel butang keypad android ni, dapat gak untung nyer. Kan kan kan.


Hello, mak jah oii, langit x selalu cerah, jangan kau sangka, hari ni post produk3 nak cantik, nak putih, nak gebu, besok jualan naik mencanak #akujuaraclosesale. Tolong sikit erk. Bisnes online ni memang susah untuk orng yang baru belajo merangkak tau.

INGAT INGAT INGAT budak newbiz baru nak merangkak jangan harap jualan boleh meroket sehingga langit ketujuh.

Perlu ada skill uols.

Okay, nijam banyak bebenor sifu-sifu muncul untuk membantu newbiz3 yg tgh belajo bejalan dalam dunia bisnes onlie ni.

Nak ikut yg mana, itu terpulang utk korang erk, dengan kata lain ikut kemampuan duit korang ler, sebab demo-demo nak mengajar korang bukan free erk, semua perlu pulus beb, tak de RM, x de tunjuk ajar ku sifu. 

Aduh tepu pulak kepala saya nak memerah idea utk tulis artikel ni, maklumlah, gigil sih, kalo cerita pasal sifu3 ni, mana tau silap tulis, mampouih guak.

X pe ler, saya pun newbiz jugak, so, kita cerita pada sudut darjah seorang yg muda remaja gitu. Kononnya baru lah sangat.


Hello keladi yang busuk dan benyek, tadi kata nak cerita about Ilmu bisnes yang perlu kami sbg newbiz ni kuasai, so boleh x tolong straight to the point.

Kami ni x bnyk mase tau, nak baca ko punya celoteh ni. Bnyk lagi nak promote barang kat IG and Facebook.

Upsss, sorry3 uolls yg ku sanjungi. Ini blog mah!!! Bagi ler masa kat kita membebel3 sikit, baru ler ada umpphhh, mana ler tau, taun depan boleh dapat award, blog niche bisnes paling sampoi.

So, berbangga I tau... uolls ni nak pancing pun x boleh.

Okay3 lah, kita sambung balik topik yg nak dibincangkan tu. Uolls salin tau.

Erkk!!!! Sorry tak payah salin uolls, sbb ni cuma nak kasi tau, ilmu yang wajib, uolls sbagai newbiz ni tau, dan korek sebelum turun berjuang kat media sosial tu, nanti x ler,  bising 1 produk pun x terjual. 

Ehh!! Apa aku cakap tu, sorry, blog perlu ada content baru orang nak singgah. 

Peringatan yer, ni blog peribadi ku, so x de nyer guak nak berformal3 bagai, so kalo x berpuas hati hentam ler banyak3 kita lagi suka. #lagakdiva.

Hermmmmmmm, malas lah nak cerita lebih lagi, takut ada yang menyampah lak.

Aduh kenapa lak aku ni terlajak cerita lak, asal nak cerita jer, terlajak ke cerita lain. Sorry uolls anggap ler, x de apa-apa makna yer.

Okay ler, dibawah ni ada 10 ilmu yang kiranya penting sebelum korang-korang yang kobies macam keladi ni terjun ke dunia online.

Hello, itu dulu tau, kini aku telah berjaya buat jualan RMxxxx. 

Sendiri makan pengat, sendiri mau ingat tau.



10 ilmu bisnes yang perlu dikuasai newbie

  1. Customer avatar
  2. Usp - Uniqe Selling Point
  3. Copywriting
  4. Apa itu straving crowd
  5. Kuasai kehendak dan kuasa minda pelanggan
  6. Branding + positioning diri dan produk kat dunia online.
  7. Belajar edit pict untuk menyerlahkan persembahan gambar untuk prospek.
  8. Teknik close sale
  9. Teknik follow up
  10. Ilmu fbads atau pun pemasaran dlm banyak3 media sosial. Aduh memang penat uolls nak catch semua. Tak larat mak, tapi kalo nak untung x boleh nak malas malas tau.

Dah pun cukup 10, guak bagitau apa yg uolls newbiz ni kena kejar. Untuk jadi cemerlang dalam mencanak jualan.

Erk kejap, ada maklumat bonus utk korang, keladi boleh jer bantu, bagi mereka yang malas nak study3 10 point tu,tapi niat dihati jualan nak meroket sampai ke planet pluto. So I ni orang copywriting, so bab3 menulis nie memang mainanku, nak servis menulis whasapp 0182838810, kasi terangkat uolls punya bisnes tu.

Hello kita tak kata, kita ni pakar tau, cuma nak bantu jer,maklumlah nak buat marketing kat media sosial ni kena banyak masa digunakan, jadi apa salahnya kalo saya bantu.

Ohh tadi kata bonus extra, ni iklan namanya keladi oii!!!

Yer ke, iklan, rasa tak kot, tu gerilla marketing namenya...so berdosa kahku berdosakah aku.

Hanya kata3 manis ku akan terungkam segala-gala portfolioku.

Okay, nak tip biz lagi TOLONG TOLONG TOLONG like kita kat FB : keladionline, nnati kita bagi korang suntikan semangat positif untuk succes dalam biznes online.

Wasalam.
Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com