cara untuk dapat follower dan like banyak di instagram

Hai semua and Assalamulaikum untuk yang muslim tu, yang non muslim salam sejahtera hendaknya.
Okay, kalo keladi ni konon-kononnya Sifu Internet Marketer, kena sapa korang dengan dialogue macam ni kot.


" Hello semua anda terus bersemangat, terus bersemangat, untuk capai impian jualan terus meroket ke planet pluto, " dot dot dot dot." Say " I " kalo anda semua nak Berjaya.


Itu konon-kononya lah dialog yang mantap lagi sentap, tapi tak cukup dong!!! , kena praktikal lagi, kena buat lagi sampai boleh, and boleh dan boleh. Baru ler boleh kau keladi merampas takhta si sifu fbads  sifu jamal tu, Insyaallah moga-moga, kan kan kan.

Aik, apa ler keladi ni awal-awal dah berangan melangit 7, ni kang kalo duk dilayan, entah sampi ke planet mana gak nyer.

Hello!!!!! i cuma nak share tau, untuk berjaya kena pasang niat yang benor vs betul, lepas tu tau, jangan dilupai, tulis ler impian besor-besor dan baca setiap hari, dan lagi ler dahsyat, ada orang-orang yang dah jutawan ni, dia kata kalo kita nak apa yang kita impikan tu kena pura-pura jadi seperti apa yang kita bayangkan tau.

Upsss, itu hanya pembukaan jer, so, tak tau nak tulis apa kat perenggan pendahuluan tu, maka ku cerita lah benda-benda yang merepek, nampak sangat tak related pada perkara tajuk, so yang blogger-blogger diluar sana tu jangan tiru tau, aksi keladi ni, nanti korang pun jadi benyek jugak.



 Jap!!!!! 3X



Jap!!! Jap!!! TUNGGGU Ler!!!!!



cara untuk dapat follower dan like banyak di instagram
Instagram menjadi pilihan masakini untuk pemilik bisnes mempromosikan bisnes mereka disini, tidak cerewet, mudah dan sasaran target pelanggan yang ramai menjadikan IG sangat praktikal untuk meningkatkkan jualan.






Terlupa lak, ni nak kasi tau, #padahaloranglamadahtau. ok yang kita nak share ni pasal Instagram ler. memang penting sangat kena ada IG untuk kita-kita ni berperang pemasaran dalam dunia perniagaan ni. #angkattanganletakkatbahumatanaikkeatas lambat lah ko ni keladi nak info kek kita owang ni, ko ghoyak benda dah basi. so cuba ghoyak paasal macam mana nak tarik nak tarik nak tarik berjuta-juta orang kat IG kita ni, HELP ME!! HEELP ME!! para pakar pegemboom yang meletop untuk follower IG tu.

Ohh yer ker, ingat gempak sangat lah rahsia ku ini, rupa-rupanya, ramai giler dah pakar bab pemasaran kat IG ni erk!! aduh malu nyer guak. TOLONG dan Tolong abaikan rahsia ku itu, yang pasti untuk entri nie, aku tetap nak story mory cerita bab Cara nak tarik follower dan like untuk riuhkan kita punya IG tu.



Erkkk!!!! korang, time kita gi cek kat google search tu, bila taip kata carian cara untuk menambah follower kat IG, fuhyoooo!!! banyak giler para blogger-blogger ni sembang tentang benda alah tu, rajin mereka-mereka ni kan share bab-bab tip naikkan follower tu, tapi yang tak syok lak, keladi busuk dan benyek ni baru ler terhegeh-hegeh nak tarik tip mereka-mereka tu, ermmmmmm, sedih campur sadis tau. tak apa, tak apa, terus semangat keladi terus semangat keladi. 


Okay3, aku dengan rendah diri nya tak mau nak sadis3 verses sob sob sob, maka tekad dan bulat kan semangat untuk baca dan baca semua tip-tip mereka itew, tapi kan kengkawan ku sekalian, semua nya, macam konsep dan tip yang seakan-akan sama jer. ohh, maklum ler, IG ni sebenarnya tempat untuk kita share picture jer, so, nak ke tidak, memang tak banyak ragam nyer, yang penting kena rajin uolls. 


Aduhai, peranggan dah semakin banyak, tapi point penting tak ler diceritakan lagi, ko ni memang benyek dan busuk betul lah keladi tension tau kitorang.




Erkkkk!! jangan lari, jangan lari, korang tolang lah baca, ni tak tipu tau, korang baca ni, lepas tu confirm nak berpuluh-puluh follower tu kat IG, betul-betul berkat doa ku ini.

Okay, jom-jom kita selidik dan praktik satu persatu point ni, and kredit untuk blog www.rafzantomomi.com sebab keladi ambik contoh daripada blog ni, saje je nak tumpang famous, kelakor nyer. nanti next topik kita nak share lagi tau, nak share lagi tau tentang topik nie, supaya blog kita ni boleh jadi trending, "Aduh melalut ler pulak aku ni!', okay3 jom cek point ni, tak mau buang masa korang lagi.


๐Ÿ™ˆ FOLLOW SEBERAPA RAMAI YANG BOLEH


OMG, dahsyat kok, kena ramei-ramei follow kita punya IG, lepas tu kita pulak follow IG awak. "krik krik krik", betul ke petua ni, uit!! tolong jangan percaya  tau, buat jer apa yang disuruh tu, pergi bukak dan stalker IG retis-retis yang hot3 sekarang ni, lepas tu, tengok kat follower yang berjuta-juta tu, next action, kita pun follow ler semua, INGAT yer, kita punya limit untuk follow owang 7500 jer, so, selagi cukup quota, apa lagi serbu ler semua. Jeng Jeng Jeng, kesan nya nanti korang jugak yang untuk, lepas tu INGat kalo dah rasa tension ke apa ke dengan follower tu, boleh jer Unfollow, so siapa berani langkah kaki ku ini dulu.



๐Ÿ™ˆ LIKE POST DEKAT TIMELINE YANG SELALU JER BERLEGAR-LEGAR

Alahi, korang jagan kedekut sangat tau like tu, tak luak pown uolls, kita support orang next time owang pulak support kita. tulah petua orang-orang yang succes, maklum lah, kita ni bukan AWAL Ashari Vs Lara anak dia tu, memang confirm, tag hai, pun berpuluh ribu sapa, cuba kalo kita, hermmmm, sendu sepi terus, so sebab itew ler, kita kena like jer post-post mereka-mereka yang sama level, moga-moga ada lah keberkatan nyer nanti dan untungnya, FOLLOWER bertambah nanti Insyallah.



๐Ÿ™ˆ LETOPKAN DAN BOOMKAN LIKE

Ohh, point nie seakan-akan sama point kat atas, memang nampak sama tapi tapi tapi tak serupa pada ejaan, yeszaa!!!, okay, korang tak kan le tak pernah buat, kita jalan-jalan kat IG mereka-mereka yang open and tak private kan IG mereka, so lepas tu stalker jer lah picture mereka-mereka yangcomel-comel belaka tu, lepas tu tak reti-reti ke nak like ker, komen ker, kiranya berkat kome and like korang nanti, tengok lah kat IG follower tu akan bertambah, Mujur ada Kuasa, erkkkk, mujur ada pamoga!!!!. #adakukisah



๐Ÿ™ˆGAMBAR YANG MENARIK DAN CANTIK

alamak, banyak lagi ler, point nak di taip, sakit nyer jari jemariku yang lentik ni nak menaip, aduh, okay3, gagahkan diri, niat nak berkongsi ILMU, so, jangan Malas tau keladi yang benyek dan busuk, sabo-sabo, terus langkah mu, dan terangkan kenapa orang ni suka pada gambar-gambar yang cantik jer. ohhh, memang naluri manusia yunk, gambar-gambar yang menarik akan menarik lebih ramai owang, dan yang best, korang post gambar yang cantik molek confirm lepas tu follower akan bertambah, nak3 korang buat satu tema dan konsep yang boleh kasi letop IG tu, memang gempak nanti, tu lah kan kan kan. okay lepas ni, keladi nak buat gak ler konsep ala-ala koboi sendu sepi kat IG tu, so ada aku kisah.



๐Ÿ™ˆPROMOSI

Yang point ni nampak jer maacam kasar tapi dalam bahasa marketing nyer, memang halus tau, iyee!! benor ker. Betul betul betoi, kalo kita duk hentam keromo dan promote and promote, tentu ada yang tak gemar tau, silap-silap kita dicap sebagai SPAMM, and berkemugkinan akan di UNFOLLOW - padan muka kan kan kan. saya tak kata tak boleh promote tau, alahai, korang pandai-pandai lah nak promote tu, buat cara terhormat sikit, sekurang-kurangnya ada lah sikit yang mereka kan terima #apaerkk, lu fikir ler sendiri tau.




๐Ÿ™ˆPOST MENGIKUT MASA YANG SESUAI

Bagaimana nak tau yang netizen ni begitu aktif dimedia sosial, aduh sih susah bebenor ker, hello tanya diri lah, waktu bila ko tu aktif bersosial media. aduh garang nyer keladi yang busuk dan benyek ni.  okay3 sorry erk, terlepas pulak perangai panas baran, waktu yang best bersosial media ialah time kita free, bila time free tu, tet tet tet tet tet, Pagi sebelum start kerja kan kan kan, dalam kul 7 pagi sehingga 9 pagi, lepas tu time luch ler, mugkin ada dalam kul 1230 pm sehingga 2 ptg. dan paling waktu kemuncak adalah Malam dalam kul 7 ptg sehingga 9 Malam, betul ke tu, betul lah tu, tengok diri sendiri lah, aikkk tapi aku ni berkepit dengan smart phone 24 jam, so ingat waktu bersosial media ni setiap masa. jeng jeng jeng, itu tak dapat nak guak tolong erk.




๐Ÿ™ˆ UPDATE SETIAP HARI

Kena ler rajin update, tak kan le nak biorkan sendu jer kan kita punya IG tu, dah ler seribu alasan kot kalo mintak update Belog, so kat IG yang mudah tu pun nak bagi alasan, niat hati melangit 7, tapi usahanya, cuma tanah lapis paling bawah kot, so kalo dah cam tu rupaya, macam mana ler nak tingkatkan follower berjuta-juta. macam Noradanish tu, so tak usah nak menambah kesedihan dan sendu didada, teruskan selalu usaha anda yer, kita sama-sama menuju tingkatkan jumlah follower.



๐Ÿ™ˆ GUNAKAN HASTAG (#) SIMPLE DAN MENARIK

Ohhh, yang ini WAJIB tau, korang ke hastag kat mana-mana perkataan yang jadi trending lah ni, tapi mesti related lah dengan apa yang korang share tu, tapi saya ada gak waktu mula-mula nak hidup sebagai IGters ni, keladi pergi # benda-benda yang sedang hot dan popular, time tu tengah trending pasal sukan olimpik tu, so, punya lah niat jahat, cerita pasal makan tapi pergi # sukan antarabangsa tu, niat kononnya nak tambah follower, tapi sudah nyer, tak dapat apa-apa pun, tulah owang kata niat tu dah tak betoi so, jangan nak membebel pasal tak naik-naik follower tu. Pengajarannya, memang kena guna hastag yang simple, menarik dan tengah trending, lepas tu jangan suka-suka # benda yang tak relate tau.


Huih!! lepas nafas panjang guak, nak menaik, harap-harap korang dapat sesuatu tau.



Yang newbies vs kobies tu dah faham tak dah faham tak, harap-harap faham tau, sebab bukan apa kalo korang setup IG memang niat nak berbisnes, confirm kena berjuta-juta follower, tapi klao sesaja jer, nak buang -buang masa tu, tak yah lah nak serabut-serabut kepala nak fikir macam mana nak naik kan follower tu. so sendiri makan penget sendiri mau ingat lah ya.

Okay lah kawan-kawan ku, kita jumpa pada next entry erkk, 

Wassalam.



๐Ÿ˜ธFollow seberapa ramai yang boleh
๐Ÿ˜ปLike post kat timeline yang selalu berlegar-legar
๐Ÿ™€Letopkan dan Boomkan Like
๐Ÿ˜ธGambar yang menarik dan cantik
๐Ÿ˜ธPromosi
๐Ÿ˜ผPost mengikut masa yang sesuai
๐Ÿ™€Update setiap hari
๐Ÿ˜ธGunakan Hastag (#) yang simple dan menarik.




Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com