Pakcu makan Kenny Rogers Roasters di Jaya Shopping Centre Petaling Jaya

Kali ni cerita Pakcu and the geng pakat serbu Kenny Rogers Roasters pulok.

Semalam dapat wasapp daripada group kawan sekerja, pasal promosi beli satu percuma satu kat Kenny Rogers tu, duk memikir gak lah, sebab tengah bulan kot, tapi nasib ada duit balance daripada belanjawan mingguan Pakcu, Dapat lah aku merasa kesedapan ayam pangang premium gitew, sebab selalu beli kat gerai ayam golek tepi jalan jer, biasa lah kehidupan rakyat marhein macam Pakcu ni, tunggu duit berguni-guni baru sempat nak merasa makan tempat-tempat macam tu.

Oriate, Malas nak sembang kencang lah, sengaja nak share gambar kemeriahan kami semua, Maaf erkkk, kamera tak bergitew berkualiti lah awak semua, kamera tangkap maut jer, tapi yang pasti kami enjoy giler beb.

Okay Pakcu story sikit lah pasai mengapa adanya promosi buy one free one tu, sebelum awak semua tengok gambar kemeriahan kami.  Rupanya KKRMalaysia menang award kat My sosial Media Week 2017, alorrr Pakcu dah lama tak follow pasal anugerah tu, Maklum lah, sibuk kot, dulu time zaman blogger muda remaja memang follow habis, kononya nak dapat award blogger popular lah bagi kategori lifestsyle blogger tapi hermmmm harapan ku berkecai dipertengahan jalan.. dash! dash! dash!. terus lah pencen daripada kejar-mengejar award dalam dunia blog ni.

Sambung balik Pasal award yang KKRM menang tu, katanya under CSR kategori, nama  anugerah tu Sosial Media Excellence Award. WoW, gempak gitew wei.

Alamak story tak memberangsangkan pulak, Jom lah tengok gambar!!!!, hidangan yang dapat promosi tu namanya Kenny's Chicken & Pasta Meal, kalo beli bukan time promosi RM 23.50, so ni dah dapat Buy one Free one, maka jatuh lah RM 12.00 lebih kurang, period time promotion 3 hari jer, 22 sampai 24 November 2017. kena letak tarikh takut uolss baca blog entry ni 2 tahun yang sudah berlalu. kehkehkehkeh. 

❤❤❤❤



Pakcu makan Kenny Rogers Roasters di Jaya Shopping Centre Petaling Jaya
Possing giler kakak kita ni, kedua-dua ni emak orang erkk, ni gambar hadapan KKRMalaysia cawangan Jaya Shopping Centre PJ, kat tingkat bawah, sederet dengan Texas Chicken, service dia pun cepat, lagi satu dekat pulak kat ofis kami.

Pakcu makan Kenny Rogers Roasters di Jaya Shopping Centre Petaling Jaya
Sengaja jer Pakcu snapp gambar Menu yang ada kat KKRMalaysia ni, mana lah taw ada yang sudi nak sponser, untung badan, kehkehe, erkkk, ada ker yang sudi belanja ku.

Pakcu makan Kenny Rogers Roasters di Jaya Shopping Centre Petaling Jaya
Ini lah poster dihadapan Restoran tu, kemain lagi erk, Pakcu, tapi memang sedap lah, aduhh harap ada lagi promosi macam ni, 

Pakcu makan Kenny Rogers Roasters di Jaya Shopping Centre Petaling Jaya
Curi-curi snap, jeng jeng jeng, rajin akak ni menyediakan hidagan untuk kami semua, terbaikk awak. tempat bersih, boleh bagi bintang banyak-banyak nie.

Pakcu makan Kenny Rogers Roasters di Jaya Shopping Centre Petaling Jaya
Wahhh, tak sah lah kalo ker KKRM ni kalo tak nampak tempat pemangang ayam,  meja kami sebenarnya, sebelah jer. Sengaja kami pilih sebab tempat kat belakang sikit, jadi tak payah makan ayam nanti pakai pisau dan garpu. ha'ah.

Pakcu makan Kenny Rogers Roasters di Jaya Shopping Centre Petaling Jaya
Ingat nak duduk kat area sini lah tadi, kononnya macam eklusif sangat lah, ala sesekali nak berlagak tokoh koprat, tapi kami beralih ke belakang meja, lagi selesa sikit, nanti tak lah terkepit-kepit makan, bajet ayu semua, kalo kat meja belakang yang ada enam tu, memang selesa, makan cubit pakai tangan pown okay, kehkhekhek.

Pakcu makan Kenny Rogers Roasters di Jaya Shopping Centre Petaling Jaya
Susunan Muffin yang menggiurkan, wow, tapi nampak kecik lah, Pakcu like Banana Muffin, perhhhhh, kalo bagi free ni memang terbaik KKRM. untuk Pakcu jerr. Ni kalo penuh perhhhhh aku memang tak berganjak, pilih-pilih jangan tak pilih taw.

Pakcu makan Kenny Rogers Roasters di Jaya Shopping Centre Petaling Jaya
Jeng Jeng Jeng, buku menu KKRMalaysia, yeahhhh next time boleh lah cuba mana-mana menu, sekarang tak boleh lagi lah, bajet tak cukup, ciputt jerr

Pakcu makan Kenny Rogers Roasters di Jaya Shopping Centre Petaling Jaya
Cik Kak crew KKRM, wahhh, memang pening ambik order kami, tengok muka kawan Pakcu tu, dah hangin, kiki, bukan salah dia, kami ni yang kalam kabut, ada yang nak bungkus, pening, so total ada 5 set, jadi dapat free 5 hidangan lagi lah kanss. 

Pakcu makan Kenny Rogers Roasters di Jaya Shopping Centre Petaling Jaya
Ini lah dia, dipersembahkan Kenny's Chicken & Pasta, memang terbaikkkk, try lah korang, maaf yer, gambar low qualiti, ni kalo paste kat Instagram comfirm like cuma 2 jer, sebab kesian, kikiki.

Pakcu makan Kenny Rogers Roasters di Jaya Shopping Centre Petaling Jaya
Wahh Muffin banana kegemaranku, sebab apa ada dua, ada pulok salah seorang group kami tak makan kek, wahhh rezeki tu, so jadi lah 2. kalo ada lagi kan best, sebab memang feveret gilerr, tapi  Pakcu masih tak rasa lagi perisa Villa, kalo Coklat tu dah selalu makan. arghhhhhhhh. 

Pakcu makan Kenny Rogers Roasters di Jaya Shopping Centre Petaling Jaya
Perhhhhh, tengokk Pakcu jer yang over mempossing kan diri, hensem tak diriku, nasib gambar nampak clear. Kalo tak hanyutt ke laut, tak pown sorok muka bawah bantal.

Pakcu makan Kenny Rogers Roasters di Jaya Shopping Centre Petaling Jaya
Ha'ah, memang terbaik, tengok sape  lah Pakcu tu kan, ke salah kamera, haaa, Padam muka Pakcu, terjuling pulok.

Pakcu makan Kenny Rogers Roasters di Jaya Shopping Centre Petaling Jaya
alorrrr, Gambar candid lah, nampak sangat gelojoh, tak sempat nak possing ala-ala Fatah Amin gitew. 

Pakcu makan Kenny Rogers Roasters di Jaya Shopping Centre Petaling Jaya
Aik!!! candid lagi jeng jeng jeng, member Pakcu ni sebenarnya tak perasan pown gambarnya dirakam, ala-ala, cover ayu gitew.. alhaiiiii, si anak dara manis.

Pakcu makan Kenny Rogers Roasters di Jaya Shopping Centre Petaling Jaya
Ewahhhhh, mana tisunya, En Abang tak bagi ker!!!! lalalalallalla.

Pakcu makan Kenny Rogers Roasters di Jaya Shopping Centre Petaling Jaya
Arghhhhhhhh  ini lah kesan nafsu amarah, habis kepak ayam di gamol, yeahhhh berjaya, jeng jeng jeng, jangan kata Pakcu kuat makan taw, Pakcu cuma lapar sangat jer, licin sayang taw kalo tak habis.

Pakcu makan Kenny Rogers Roasters di Jaya Shopping Centre Petaling Jaya
Habis Kepak ayam pangang aku kerjakan, nampak tak, kuah dia meleleh...ini gara-agar  mintak extra kuah kat akak crew KKRM tadi. ala sos berbeque, memang mengancam, kiki, Jangan ada pulok yang nak mintak sos chili, gara-gara greveyy nya tak pedasss kehkehkhe..

Pakcu makan Kenny Rogers Roasters di Jaya Shopping Centre Petaling Jaya
Taraaaaa!!!!  Penghabisan nyer, alorrrr, nak ayam lagi, tak puas, tak puas sangat.

Pakcu makan Kenny Rogers Roasters di Jaya Shopping Centre Petaling Jaya
Oriate sampai berbungkus kami taw, okay, ni kiriman rakan-rakan kat pejabat, tapi kami possing kejap lah, wow over sangat pakcu tu, excited beb, kehkekeh, maaf camera low qualiti, kalo high qualiti confirm jadi model KKRM. walalaweii.

Pakcu makan Kenny Rogers Roasters di Jaya Shopping Centre Petaling Jaya
Hoorayyyyy. Banyak tak kami borong Ayam,  kami tengah nyayi lagu ayam-ayam-ayam me, kiki, marah dato vida.

👯👯👯👯👯👯👯👯


Habis dah, sampai sini saja cerita Pakcu and the Geng ke Kenny Rogers Roaster, kot ada yang nak follow Pakcu kat  Instagram, gi lahh ke @thereal_pakcu, kalo nak add friend kat FB gi ker @Nazir Aziz. dan kalo nak follow twitter pergi lah ke https://twitter.com/keladi018. Okay awak semua Bye2. Terima Kasih taw, sudi tengok Gambar gila-gila kami.



Read More...

Pengalaman Makan Sushi di Sushi King, Giant Kelana Jaya

Sushi King.. Wow, selalu Pakcu beli kat Jusco or supermarket yang jual ready made jer, Jarang Masuk Sushi King, maklum lah takut mahal. erkkkkk. Normal lah beb, time-time ekonomi azab ni kena berjimatt, takat nak rasa sushi tu, gi jer lah beli sushi set di  Jusco, satu set cuma RM 15.00 jer,  wow berbaloi gila.

Tapi kali ni tak boleh lepaskan peluang untuk merebut Bonanza Sushi King, lebih kurang 30 jenis sushi cuma RM 3.18 jer sepinggan, Bonanza ni untuk pemegang kad ahli  Sushi King jer tau, limit satu kad 6 orang jer, Hoorayyy. 

Bukan kerja gila bagi Pakcu, ni adalah peluang untuk melepaskan nafsu mutah kedarah nak makan Sushi yeahhh, terbaikk. Japp etri kali ni Malas lah nak sstory panjang lebar sebab bab makan-makanan ni, better hidangkan kat korang gambar-gambar jer, Jadi dipersembahkan gambar kitorang berada di Sushi King. sungguhpun total kesemunya RM 90 lebihh, kami tak ralat pown, sebab niat memang nak rasa Sushi King, selalu dengar orang cerita jer, dan kalo jalan-jalan kat Pasaraya cuma  tengok daripada luar jer, So, Kami beli pengalaman yang berharga untuk hari ini, Yeahhhh, lepas ni entah bila lagi lah nak ke Sushi King, kalo ada yang sudi nak sponser, Pakcu sedia menanti yor. kikiki



Pengalaman Makan Sushi di Sushi King, Giant Kelana Jaya
kena beratur, tapi tak lama sebab nak tunggu turn, maklum lah benda separuh harga kan, kiranya setiap customer yang tengah makan cuma ada masa 45 minit jer, ala bagi Pakcu memang cukup sangat lah.



Pengalaman Makan Sushi di Sushi King, Giant Kelana Jaya
Ini lah Posternya, Bonanza ni sehingga 23 November taw

Pengalaman Makan Sushi di Sushi King, Giant Kelana Jaya
Jenis-jenis sushi yang dalam list bonanza tue, lebih kurang ada 30 jenis, air pulak dalam RM 2.00
Pengalaman Makan Sushi di Sushi King, Giant Kelana Jaya
Taraaa.. Tengok gambar Pakcu tu, memang semangat gila taw nak makan sushi, okay, kita selfie jap, thanks kawan Pakcu tu, sempat nak merakam detik paling melucukan, maklumlah pertama kali jejaki ke Sushi King, lepas ni entah bila lagi. tunggu Bosnus lahh, 


Pengalaman Makan Sushi di Sushi King, Giant Kelana Jaya
Meriah sungguh brother sushi ni, erkkk, dia tukang buat sushi je lah, so bukan mengajar buat sushi taw, tengok khusuk sangat pengunjung tu.

Pengalaman Makan Sushi di Sushi King, Giant Kelana Jaya
Suasana makin meriah, maklumlah time lunch pulak kanss, cepat sikit makan awak-awak semua, kat luar tu dah beratur panjang.


Pengalaman Makan Sushi di Sushi King, Giant Kelana Jaya
Sushi kereta api,  rambang mata lah nak ambik yang mana, kena beringat taw, RM 3.18 x 10 pinggan dah berapa tu. Haah.. memang tak boleh nak kata, sushi lalu depan mata, ngap dan ngap terus, wow.




Pengalaman Makan Sushi di Sushi King, Giant Kelana Jaya
Ni geng Muntah ke darah, haah, memang terbaikk lah, next time kita makan lagi taw. RM 90 jerrr


Pengalaman Makan Sushi di Sushi King, Giant Kelana Jaya
Perimum Salmon


Pengalaman Makan Sushi di Sushi King, Giant Kelana Jaya
Kanitama Maki



Pengalaman Makan Sushi di Sushi King, Giant Kelana Jaya
Unagi Slice


Pengalaman Makan Sushi di Sushi King, Giant Kelana Jaya
Surimi Scallop

Pengalaman Makan Sushi di Sushi King, Giant Kelana Jaya
Chuka Kurage


Pengalaman Makan Sushi di Sushi King, Giant Kelana Jaya
Salmon Nishaku

Pengalaman Makan Sushi di Sushi King, Giant Kelana Jaya
Ebi Fry




Pengalaman Makan Sushi di Sushi King, Giant Kelana Jaya
Taraaa, Pakcu dah melantak dekat lima pinggan, jangan sampai tak habis taw, nanti kena bayo, kehkhekeh, oriate air Green Tea sejuk, perhhhh memang mantapp giler.


Pengalaman Makan Sushi di Sushi King, Giant Kelana Jaya
Horayyy, berjaya, ni dah saat akhir, santai-santai jer




Pengalaman Makan Sushi di Sushi King, Giant Kelana Jaya
Sushi yang sedang dalam perjalanan, nak melecurkan lah tue, memang terbaikk



Pengalaman Makan Sushi di Sushi King, Giant Kelana Jaya
Aikk, ni bukan Sushi lah, sengaja ambil kekemasan susunan restoran tu

Pengalaman Makan Sushi di Sushi King, Giant Kelana Jaya
Suasana di Sushi King, wahhh hebat mereka memang Awesome layanan taw.



Pengalaman Makan Sushi di Sushi King, Giant Kelana Jaya
Alahai comelnyer encik adik ni, rajin nya, boleh jadi calon bini ni, kikiki


Pengalaman Makan Sushi di Sushi King, Giant Kelana Jaya
Penamatnya ini lah dia Bonanza Sushi King, ada Bran....Jom challenge Pakcu, korang belanja taw.

★★★★

Tamat, kalo ada rezeki nanti Pakcu share lagi, bye awak semua, thanks sudi tengok..



Read More...

Langkah Pertama Memulakan Perniagaan Internet Berjaya! Irfan Khairi







Hello awak semua, Pakcu sedang mencari idea untuk berbisnes online ni, kiranya nak mencari sumber pendapatan sampingan lah kanss, maklumklah sekarang ni ekonomi sangat mengerikan, Minyak naik lah, barang naik lah, entah apa lagi yang naik, sehingga tahap stress pun makin naik, tulah yang di namakan negara semakin meningkat maju, inflasi pulak semakin tak terkawal, kehkehkeh. 

Kembali balik pada track topik Pakcu ni, okay, kesedaran nak kena tambah pendapatan mula muncul daripada tahun 2013 lagi, tapi ni lah dinamakan hanget-hanget tahi ayam, time tengok mereka yang dah success dalam Internet Marketing tu, baru ler perasaan mula berkorbar-kobar nak start bisnes online, tapi semangat tu akan terus pudar bila perasaan malas mula mengusai diri, Ohh Tuhanku, sampai bilakah aku perlu terus konsisten dan berfokus pada Matlamat yang dirancang serta untuk sentiasa terus berada dalam semangat juang yang tinggi sehingga diri Pakcu ni digelar Jutawan Internet. Yeahhhh. Insyallah Pakcu Boleh!!!. Please Ya Allah berilah aku semangat itu. Amin

Baik lah, Pakcu nak set Vision dan Mision untuk 2018, Mesti terus fokus dan konsisten, tak kisah lah benda yang di Plan tu tak jadi-jadi tapi semangatku tak akan goyang untuk teruss dengan Plan yang dirancang. Kanss.

Entry ni cuma perkongsian diri sendiri, kiranya entri syok sendiri, upsss, nak dapat ilmu korang tonton lah Video yang dilink tu, memang awesome gila, sebab video yang berdurasi lebih kurang 1 jam lebih tu penuh dengan ilmu, memang perlu ditonton oleh mereka-mereka yang masih terkapai-kapai dalam memulakan bisnes online ni, macam Pakcu lah, tapi bukan nak kredit gila-gila kat En Irfan khairi tu, tapi memang ilmu yang diberi tu, sangat bagus, dah le, free tak payah kelur gi seminar pown, hanya duduk sambil berbaring jer dalam bilik tu, dah sarat dengan ilmu yang berharga. Yahooooo. Baik lah, Pakcu dah nak start dengan Plan-plan gila, dan nak target RM 1 Juta dalam masa 3 tahun, Yeahhhh. Jadi Sayonara, JOm kita sesama cari ilmu, ingat taw, Fokus dan terus konsisten. Assalamualaikum dan salam sejahtera.
.

Pakcu Bolehh yeahhhh!!
Read More...

Fokus dan konsisten dalam mencapai Matlamat

Fokus dan konsisten dalam mencapai Matlamat
Mugkin akan ada semangat kita menurun dan terus hilang disebabkan barang yang kita jual tak laku ataupun tidak mendapat sambutan tapi semua tu bukan penamat bagi kita dalam mencapai Matlamat kejayaan dalam hidup kita, 

Hello semua, lama sangat sebenarnya Pakcu tak lepak kat blogspot nie, asyik banget dehh Pakcu beraktif di Facebook jer + Instagram, Maklum ler, budak baru nak Up, memang bergini, pantang ada projek buat duit online, sapuuu jer. Yang Best ilmu macam termutah-mutah beb, banyak gila sifu di FB tu tumbuh bagai cendawan lepas hujan, masing-masing nak tujuk belang dan ilmu penuh didada, berkongsi kehebatan dan ilmu berharga,  sudahnya, ermmmm Pakcu yang dikategori kubiss ni lah yang jadi mangsa, kehkehkeh, buat tu lah buat ni lah, semuanya hancuyrrrrr. Tu yang niat dihati nak aktif balik lah menulis kat keladionline nie. Hoorayyy I am Me I am Back to School.

Begini ceritaku untuk mengexplain korang, Please Baca taw!!!!, Time kesempitan duit ni, memang macam-macam kita fikirkan, tambah pulak owner produk di Malaysia ni, memang kemaruk gila nak mencari anak-anak buah nak minta join Dropship, wow nampak best sangat, Awak cuma promote jer, cari buyers banyak-banyak, nanti kalo ada yang berminat, Awak cuma ambil order, dan transfer jer kat Ibu Agent harga basic, lepas tu dapat lerrr, Komisyen, kalo banyak dapat attaract customer untuk beli, banyak ler komisyen nanti korang dapat. Tengok goyang kaki jer taw, tak payah sangat nak fikir packing barang, beratur panjang-panjang kat Poslaju tu, dan yang paling win, tak payah menghadap jem, jimat minyakk, Yahooooo. Tapi semua tu macam tanam tebu di pinggir bibir, kiki, erkkk macam pelik jer bunyi peribahasa tu, What ever lah, Pakcu cuma nak explain dan kaitkan masalah yang berlaku pada Newbies Bin Kobiess ni, al kisah nyer, bila time dilamar Master ejen untuk jadi dropship ejen, impian punya melangit ke tujuh, fuhhhh, dekat otak tu punya melayan-layang strategi gerilla untuk tarik customer, tapi lepass gagal tarikk pembeli semangat hanya tinggal satu bar je. Tak sampai sebulan pon, Iklan krik krik krik, semangat dah mula pudar dan hanyuttt, tu lah yang terjadi kepada diri Pakcu, kehkehkhe.

Upsss, Bukan hangat-hangat tahi ayam taw. Okay, sungguhpun semangat Pakcu down dan terus down, tapi Pakcu masih terus fokus dan fokus, apa yang Mentor dan Pengasas Cakap sebijik-sebijik Pakcu tulis dan buat, sebab diorang yang dah berjaya tu selalu jer pesan, permulaan bisnes ni bukan semua yang mampu capai target dengan cepat, kena makan masa dan bersabar. Tapi yang pastinya kena BERSABAR dan terus konsisten dengan apa yang dibuat. Please yer, diulang kata, kena BERsabar dan teruskan apa yang korang tengah PLan tue. Hello tolong ler, jangan cepat sangat nak lompat bisnes, dan terus menyalahkan kan kuncu-kuncu Tok dalang sebab membawa ilmu promote bisnes yang salah, dan lebih perit, adik-adik yang baru ni, erkkk cewahhh macam Pakcu ni bukan newbies erkk, Okay come back on track, dan yang lebih perit, kita menyalahkan Owner produk dan kata pulok dekat ejen-ejen or new potential customer tentang Produk tue, kononnya nak memburukkan image or brand lerr, kikiki, sebabnya, jual tak laku. Tapi sudahnya, kita menagis sambil berkaroke lagu menahan malu di tepi toilet. senduuuu. Makanya, Please fokus dulu dan buat apa yang sifu suruh secara konsisten, jangan pernah mengalah kepada benda yang belum berjaya dan tak beraapa nampak hasilnya, sebab kita yakin dan terus Yakin, rezeki adalah hak milik Allah s.w.t. Jadi mugkin belum masanya Yang Maha Pemberi rezeki memberi kepada kita. Yeahhhhhh.

Pakcu membebel dalam entri ni bukannya nak cari viral tapi ni cuma berkongsi jer, sebab lama sangat tinggalkan dunia blog ni, asik jer Fokus kat Facebook dan selalu pulok Pakcu konsisten promote Dahan Rapuh kat Instagram, huhuhu, memang sibukk dik, lepas tu nak update pulak tak pandai, lama nak fikir idea untuk taip kat status tu, sudahnya sayonara Blog Keladiku, Tapi kini Pakcu sudahh insaff, rugi jer renew domain Name www.keladionline.com, tapi tak guna sepenuhnya, tambahan pulok, kuasa blog dalam mempromosi bisnes ni sangat tinggi impact maksimanya, cewahhhh, mantapp, rugi rasanya jika pakcu terusss melupakan Dunia Blog kanss, sekurang-kurangnya, jika pakcu terus fokus bisnes dan menulis blog serta terus konsisten dalam merancang strategi, confirm mudah sangat untuk capai Matlamat. Yeahhhhhhhh. 

Nampak panjang sangat pulok, menaip, okay lah Pakcu nak stop dulu erkkk, nak menyimpulkan pada entri nie, satu jer, yang Pakcu nak beritahu, kiranya kita sama-sama ambil tahu dan ambil berat yer, Pakcu dah pown merasa pengalaman berbisnes stail dropship, lepas tu punya lah payah nak laku produuk yang kita jual, lepas tu stress pulak ada target yang nak kena capai, puhhhh memang berapi dan haaaagin gilerr dengan leader bisnes tu, Tapi satu jer, Pakcu akan ingat rezeki bukan awak yang punya tapi Allah S.W.T yang punya, andai kata kalo bukan rezeki saya nak terus berniaga dibawah awak, tak mengapalah, mugkin Tuhan sudah tulis yang terbaik untuk kita dan yang perlu kita kena buat adalah kita teruss bersabar, Jangan hilang Fokus dan terussss konsisten. hoorayyy.


Chill terus, Jom jejelan kat FB : Nazir Aziz    IG: Thereal_Pakcu, jangan unfollow taw. kikiki

#Paksukaya

Read More...

Cici Faramida - Wulan Merindu Elayna nyayi tak syok lah, Jom layan




Lirik lagu Wulan Merindu :


Aduhai bila Pakcu melayan lagu ni memang ohsem giler beb, dengan lirik yang menyetap jiwa kerinduaan tambahan lagi dengan keadaan Pakcu yang baru jer berputus kasih, bila dengar lagu-lagu macam ni mula la fefeling lentuk.

Dulu-dulu kan bila dengar lagu ni macam tak terasa lah kepanahannya, tapi bila dah kertu dan berputus kasih ni, memang terangkat beb bila dengar, Pakcu duk memutar-mutar lagi ni, berpuluhkali, perhhhh, kiranya Pakcu ni memang regular viewes ler kat Youtube tu , kikiiki, Wulan Merinduu.

Okay lah, Pakcu tak nak menipu lahh, sebenonya yang mengimbau kembali Lagu ni, dan membuyai-buyai  perasaan kerana Panahan demam Gegar Vanganza, si Elyana duk syokk menyayi lagu ni dalam minggu ada Bran.....tapi tak berapa uhmmmmm lah sis, kiiki, tu ler awak dapat tempat kedua terakhir, nasib ada si kak engku tu. hahah,

Oriate, rasanya lagu ni dah semakin hangat, confirm akak-akak kita duk gi karoke syok menyayi lagu ni, erkkk Pakcu layan gak si Baby shima tue, kehkehek, Baby Shima yang kena marah dengan Mas idyau lerr, time tue kanss dia nyayi lagu ni. Tapi yang paling win Pakcu nak kata, Baby Shima punya stail nyayi lagi sedapp tau sebenarnya daripada Elyana, korang tak caye dengar lah. Ok Jomm kita layan lagu Cici Faramida ni versi original erkk. Bye, Pakcu layan sambil tido, mengenangkan jiwa ku yang dah kesepian, huhuhu

Lirik lagu: Wulan Merindu
sunyi sepi malam, tanpa sinar bulan
sesepi diriku sendiri dalam penantian
Tak tahan rasanya gelora di jiwa ingin segera bertemu
Duhai kekasihku, duhai pujaanku
aku rindu kepadamu

sekian lamanya, kumemendam rasa
tak tertahan lagi, rasa gundah di dalam dada
teringat dirimu terbayang kau slalu setiap malam malam ku
datanglah sayangku hadirlah kekasihku
Wulan ini merindumu

Betapa indahnya, dunia terasa bila kau ada disisiku
Alangkah cantiknya seakan kurasa bagaikan ku di alam surga
bawalah diriku O sayang
kuingin selalu bersamamu
tak sanggup lagi diri ini
berpisah denganmu kasih

cintaku sayangku kasihku
kuserahkan hanya kepadamu
semoga Tuhan merestui
bahagia selamanya

berdua kita selamanya
bahagia selamanya

Read More...

Executive kerjaya yang lemah dan lemau serta susah jadi kaya

Amboi Pakcu, teruk benor tajuk entri tue!"

Erkk. betul lah bukan sengaja taw pakcu petik tajuk tue supaya bagi kontroversi. Tapi memang betul, jika kita asyik selesa dengan Executive level, ia akan membuatkan kita terus lena, tidur dan lesu, Upssss. Kenapa begitu kok.

Executive: Admin, Operasi, Marketing dan lain.

Jadual kerja 9 pagi ke 6 petang. biasa nyer kalo yang ada masalah peribadi nie datang ofis pown lewat, terutama wanita yang berkhwin, tu pown belum lagi masalah kedatangan, MC dan EL, alasan anak demam. huhuhu.

Skop kerja untuk level executive ni pelbagai, tapi yang pasti level ni lerr yang banyak dikerah tenaga, idea dan kreativiti, sebabnya kebiasannya level ni mereka sudah berpengalaman kerja dan daripada sudut akedemik pulok biasanya mereka tu ada Degree or Master. wahhhh mantapp beb. Yang tak bestnya, semua hasil kerja mereka, pihak manager pulokk yang dapat nama. kehkehkehkeh. 

Oriate, nampak pakcu dah mengelilau pulok, tersasul, sebab nak kata Executive level ni memang lemau ker, dan gaji nyer takat RM 3500 paling tinggi jer. Tak dan Tak kalo si Executif tu tak letak dirinya tu sebagai kulikutif. Tapi yang betulnya untuk tajuk Pakcu tue. Mereka yang tak der langsung nak majukan diri, rasa dirinya telalu selesa dengan kedudukan nyer. So, sendiri mau ingat lerr. 

Lepas tu, ada satu lagi perangai buruk untuk mereka yang berada dalam level ni taw. nak taw ker idak korang tue. kikki

Okay, Pakcu malas nak buat enteri sambungan untuk topik ni, so nak bagitaw yang perangai buruk dan teruk dikalangan encik dan puan executive adalah bergossip, mengampu, suka memperli dan pantang ada kenaikan jawatan confirm kelur isu baru, lepas tu egoistik memang tinggi, maklum lah bawah dia tu kerani dik non, so kononnya dia ada kuasa, dan pandai lerr. kikiki tulah realiti. Politik ofis ni pown kebanyakkan datang daripada golongan ni taw. Engkau ingat hebat sangat.

Erkkkk. Dah habis ke idokk ni. Pakcu oii. kesian taw mereka yang berada di level ni. kena hack dengan Pakcu. sedihhhh kami. 

Hello, Pakcu kata Executive ni idaman mereka kerjaya untuk mereka-mereka yang nak selesa daripada kerja hujung minggu, kiranya ramai berebut-rebut cari kerja level ni, kiranya gaji pown takat lepas loan axia jerr. So untuk mereka yang ada misi dan visi nak join position ini sebagai jambatan untuk bergerak ke level Pengurusan silakan. kiki korang memang terbaikk.

Alamak terover lah, membebel pasal Executive ni kerjaya yang lemah lesu susah nak kaya. kiki. 

Kenapa lak susah nak kayo. ?

lu pikir ler sendiri, jangan suokkk sendiri dik. Ko berada dalam dunia keselesaan, hujung bulan gaji ko masyukkkk RM 2500, wow, balik kerja main Facebook, sebelum masuk kerja main facebook, tengah kerja main facebook, nak balik pown sempat main facebook kat ofiss, so hujung bulan duit gaji habisss kena tolak hutang, kemudian start lerr membebel pasal barang mahal, minyak naik, dan viral. lepass tu. Hambikkkk ko. Menteri lak kena kencam oleh golongan Executive dikk. kikiki. Maklum lerr mereka ni pandai pandai taw.

Huhu, habis dah, Pakcu nak rappup lah, oriate der, untuk pengetahun korang semua, kami di golongan ini memang tak layakk  nak terima BRIm taw. Dan golongan ni gak, langsung tak pernah terima apa-apa faedahh daripada kerajaan, huhu, cukai, loan dan lain-lain, kami lerr yang tanggung. Takat rumah Prima, hemmm beratur kok nak apply. Tapi Pakcu tak lah blame gila3, ni cuma pendapat masing-masing, dan yang pasti golongan ni sentiasa kreatif dan membuat side income. Yeahhhhhh.

Salam sejahtera semua. tq

#Pakcuheppi

Read More...

Executive dunia kerjaya yang disukai

Allahuakbar, lama benor Pakcu tak update blog ni dengan pengisian yang lebih segar. Maklum lah, kadang kala tu rindu gak kalo lama sangat menyembuyikan diri dalam membloging ni, nampak satu kerugian gak kanss, #adsense tak naik ler income. kiki.

Pakcu dah lama sebenonya nak share tentang dunia kerjaya sebagai Executive, upsss ada ker yang nak taw. kikik, confirmm awal-awal korang dah chawwww. daripada terus membaca blog entri Pakcu ni kan. Tapi jangan dulo, blah daripada baca perkongsian Pakcu ni, sebabnya, sungguhpun kerjaya ni memang tak lah gelemer dan menjanjikan pulangan pendapatan yang lumyan cukup sekadar lepas syarat mohon loan kereta Axia tapi kalo nak ikutkan pemohon untuk jawatan dalam level ini memang fuhhhhh tinggi taw. 

Maklum lah, kerjaya dunia pejabat ni pilihan atuk-atuk kita dulo, pantang kalo jumpa mesti tanya, "erkkk ko kerja apa leman?" jadi pion tuk, kat gomen. Wooo, nanti ekau dapat ler bini yang bagus-bagus. #hebatkerjayaku. Tu dulo dik. kini walaupun korang masih berebut-berebut nak mintak position executive tak kira apa bidang pown, korang tetap miskin bandar dik.

Pakcu tu jer lah kerjaya yang paling selamat!!!!

Memang realiti, kita ni nak ada rehat yang panjang kan, kalo nak ikutkan kerja untuk executive ni biasanya, kerja Isnin hingga jumaat jer, hujung minggu, relax beb, boleh bangun lewat. kiki.

ehhh!! Boleh ker nak kata executive ni satu kerjaya yang selamat?

Bagi pakcu tak jugakkkk dik, jika syarikat tu lingkup, maka kita di position nie lerr yang akan menerima surat VSs dulo. kiki padan muka. 

So sebenonya apa yang best sangat positon  Executive ni?

Pakcu tinggalkan dulo lah soalan ni, ada masa kita sembang yer. 

#Pakcuheppi.

Read More...

Fit Malaysia Kuala Lumpur 2017

Hai korang, Pakcu nak wat report ni. cehhhh. Gitew, bukan report Persatuan Erkkk. Tapi ni laporan aktiviti sihat yang Pakcu sertai
 ehwahhhhh. Fit Malaysia Kuala Lumpur 2017.

Oklah korang, pepagi dah bangun seawal 5 pagi, sempat wat Tahjud 2 rakaat dan tutup dengan sunnat Witir 1 rakaat, lepas tu wat senaman ringkas sikit. sambil tunggu azan subuh, lepas jer solat subuh. terus mandi. Macam biasa la, nak berlari ni kena breakfast secukupnya, tapi Pakcu ambik oat jer, Allhamdulilah kenyang.

Tepat kul 630 pagi, kami gerak ke Stadium Bukit Jalil. Macam rombongan Cik kiahhh uolls, sebelum nak gerak tu, gi lah kutib seorang demi seorang kat rumah member Pakcu tu, so total dalam rombongan ni ada 4 orang termasuk Pakcu.

Biasanya kalo ikut waze ni, cuma 17 minit jer daripada tempat kami untuk smpai ke Bukit Jalil tapi dah namenya jarang jejalan kesini. nampak nyer ikut perjalanan jauh lerr. Nasib baik sampai pada jam 715 pagi, time sampai tu, hermmm kat perkarangan stadium ni dah macam langau vs lalat, ramainya yang amat.

Maklum lerr, semua tereksited nak Fit kan. oriate sambung terus laporan ni, sebab guru besor nak baca nanti. Untuk Fit Malaysia ni ada 3 kategori taw, 5KM, 10KM dan cycling. untuk Pakcu ambik yang 5KM jer la. bebudak baru nak belajo kan, so kena set azam ni, tahun depan ada yang 10KM pakcu mesti kena Join. yeahhhhh. Malaysia Boleh!! Pakcu kau ni mesti Bolwhhhh. yeahhh.

Sebelum kanak-kanak rabina ni di lepaskan ke landasan 5KM, kena tunggu yang dah otai jalan dulo. so kita berempat ni duduk lerr kat tepi khemah ni, tengok mereka lepaskan kategori berbasikal dulu, then 10KM, lepass tu baru lerr kami, yang baru nak belajo berlari nie.

Alamak report nampak panjang pulok, 

























Read More...
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com