Cendol Durian Ketagih Taman Dato Harun, Petaling Jaya, memang kejam!!!!

Hai Korang.

Perhhhhh terliuq giler tak kalo tengok gambaq kat bawah nie. 👇👇👇


Cendol Durian Ketagih Taman Dato Harun, Petaling Jaya
Perhh buat jiwa nafsu makan bergelora, Cendol Durian Ketagih, Petaling Jaya

Mak aii!!!, memang mengeceshh giler tengok lama-lama, Aku nak makan cendol pulut duriannnnn. kehkehekhek.

Pakcu ni dah macam blogger foodie lak, mengalahkan blog Mahamahu kan. oriate. ni semua gara-gara ada rakan FB post iklan tentang Cendol Durian Ketagih kat group FB Taman Medan Komuniti tu. Pakcu ni pantang kalo nampak benda-benda yang mengecshhh, berdezupppp nak dapatkan jugak taw, dah lerr lokasi nya memang dekat sangat dengan Pakcu, Kiranya kalo tak serbu, tak sah lerr jadi blogger yang giler-giler nie. kikkikik

Ok. awak semua kalo nak cerita bab makan memakan ni memang tak syok kalo kena baca artikel panjang-panjang. yang penting korang tengok dulu gambo-gambo yang membuatkan nafsu makan korang meronta-ronta. Saja jer nak biarq kan air liuq korang melelah, 


Cendol Durian Ketagih Taman Dato Harun, Petaling Jaya
Inilah dia Stall Cendol Durian Ketagih
Cendol Durian Ketagih Taman Dato Harun, Petaling Jaya
Pakcu dan team kaki makan, serbu Cendol Durian Ketagih
Cendol Durian Ketagih Taman Dato Harun, Petaling Jaya
Wow, memang berbaloi, kuah santan yang pekat ditambah pula gula melaka, menjadikan Cendol Pulut Durian memang terbaikk, manis manis buah gitew

Cendol Durian Ketagih Taman Dato Harun, Petaling Jaya
Perhhhhh, asyik sangat sihhh

Cendol Durian Ketagih Taman Dato Harun, Petaling Jaya
Team Pakcu serbu Cendol Durian Ketagih nie

Cendol Durian Ketagih Taman Dato Harun, Petaling Jaya
Tengok kawan Pakcu tue, tak ingat dunia taw menikmati Cendol Durian Ketagih ni. Memang ketagih dah tue

Cendol Durian Ketagih Taman Dato Harun, Petaling Jaya
Aik, nak berdating pown boleh, port baikkk punya.

Cendol Durian Ketagih Taman Dato Harun, Petaling Jaya
Feedback daripada netizen, banyak lagi komen nya tentang kesedapan Cendol Durian Ketagih ni, Pakcu tak sempat nak screen Shoot lak, nanti pi lawat sendiri lah yerr.

CENDOL DURIAN KETAGIH

MEMANG KEJAMMMM!!!


Ha'ah, tu le Pakcu dah kata, memang asyik giller, bila makan semangkuk nak repeat order lagi satu mangkuk. kikkiki. kirannya berbaloi lah RM9.00 semangkuk tu, dapat lerrr durian seulas isik kuning, Perhhhhh. memang rugi kalo tak cuba beb.

Tapi untuk Pakcu memang tak cukup durian tue, nak letak sebijik durian baru aummmmm. terangakt nafsu makan Pakcu taw. Tue bila kat kampung boleh lerr kan, Pokok durian belakang umah jerr, nak letak dalam mangkuk tu berbijik-bijik pown boleh, jangan harap dengan RM9.00 nak bagi berpusing otak makan durian + cendol pulut, apa yang ada jadi lahh, kuah santannya pun lemak tak berapa manis, macam manis-manis buah anak dare jerr. kikki. 

Untuk awak semua yang berada di sekitar Bandar Sunway Petaling Jaya dan mengidam pulok nak makan Cendol Durian ni, Moh lerr ke Cendol Durian Ketagih nie, mudah jer nak cari, kalo korang taw kat mana Tol Taman Dato Harun(NPE), dia punya stall sebelah jerr, ermmm kalo tak pasti gak, korang search jerr Karaoke MYway. Ha'ah, nanti jumpa lerrr. dia betul-betul depan Restoran Medan Harmoni taw. Ok, jangan pergi pagi erkkk, taukeh tu tak bangun lagi, so, waktu operasi nye adalah 7 petang - 12 Malam, Pakat maiii lepak-lepak mengopi kat sini. tempat pown open gitew, 

Jangan risau plok, kat kawasan tu ada jerr jual makan-makanan lain untuk mereka yang berselera makanan stail thai kelantan tue, dah jangan banyak tanya, gi je serbu, memang perut kenyang. erk erk erk. Jadi tunggu apa lagi jom ke Cendol Durian Ketagih.

#Paksukaya


Read More...

Selamat Menyambut Hari Guru 2017



Selamat Menyambut Hari Guru 2017
Gambar dari gugel. Selamat Menyambut Hari Guru daripada Pakcu




"GURU PEMBINA NEGARA BANGSA"


hai korang,

Pakcu dah lama tak ucap Selamat Hari Guru taw. ye lah waktu zaman budak sekolah dulu memang kita nie lebih dekat dengan Hari cikgu. sebab time tu mesti kena ingat tanggal 16 mei, best sangat sebab tak payah masuk kelas belajo, satu hari aktiviti kat dewan perhimpunan jerr. betul ke betul?

Mana tak nye kan, Time hari guru perhhhh sibuk dengan persembahan pantun gurindam jiwa untuk cikgu, yang best pulok jadi pelakon kayu ala-ala talentime haprak kehkehekh, yang badan berisi sikit  jadi lerr cikgu beso, nampak budak yang agak skema sikit jadi lah mangsa ketua pangawas yang tak berapa nak hado. kikkiki. yang agak alim sikit, mangsa jadi Ustaz, tu belum yang muka pecah rumah, hambik ko, jadi lerr Budak kaki buli, kesudahannya semua insoffff dan berakhir dengan ucapan 

"TERIMA KASIH CIKGU ENGKAU LERR PELITA DAN PENYULUH KAMI" .

Pengalaman Manis menyambut hari guru nie memang tak boleh padam dalam ingatan Pakcu, jika diimbas semula, tergelak sesorang taw. Pakcu yakin, awak semua mesti ada pengalaman tersendiri menyambut Hari Guru ni, dan mugkin ada yang sebaya dengan Pakcu ketika ini, yang sewaktu dulo bersama mengucapkan selamat hari guru kepada Guru tersayang dan kini awak pulok menerima Ucapan itu daripada anak murid tersayang. hermmmm itu lah hidup di dunia ini kan.

Tapi macam pelik jerr, bila sebut hari guru, kenapa ramai jerr yang akan ucap pada cikgu sekolah. yang cikgu Agama, Cikgu Tuisyen, Cikgu memandu, Cikgu Marketing online, Cikgu Gubahan Bunga, Cikgu Iqra, Cikgu bla,bla,bla. yang semua tue bukan kategori cikgu kerr. 

Adakah Sambutan Hari Guru nie untuk Cikgu yang mengajar kat sekolah-sekolah jerr ker? kikiki

Kalo awak ke kelas mengaji, tak boleh ke ucap selamat hari guru, tok , semoge ilmu yang tok ajar terus melekat kat dalam diri ini. erkkkk. saja nak memporak perandakan keadaan Jangan Marah.

Okay lah what ever, asal Cikgu jerr, ucap lah selamat hari guru taw. Pakcu yang blogger ni powan ada cikgu nye, so Pakcu nak Ucap lah selamat hari guru untuk cikgu-cikgu yang banyak mengajar pakcu tentang bidang pemasaran online nie, tapi tak lupa gak kepada semua dan semua yang bergelar CIKGU. Ikhlas daripada hati Pakcu, SELAMAT HARI GURU 2017, GURU PEMBINA NEGARA BANGSA


#Pakcukaya

Read More...

Sumpahan Sepetang Bersama Blogger 2017

Hai Korang,

Pakcu come back, setelah sekian lama berkurung tak kunjung tiba di arena blogging tetiba rasa tangan gatal-gatal nak menulis. 

owerkay, mugkin agak terkezut kan kenapa lak tetiba Pakcu dah dapat semangat Power Rangers untuk membebel dalam blog nie. Kalo nak tahu, nie semua penangan Sepetang Bersama Blogger 2017. #sbb2017

Memang agak lama gak lerr Pakcu tinggalkan berblogging nie, dekat 6 bulan lebih kot, yang post lepas-lepas tu, hanya duplicate jerr. Bukan datang daripada pengalaman sendiri, kalo dibaca hermmm pakcu pun rasa lemau macam biskut mayat dicicih air kopi kaw ala-ala san fransisco, terus lembik taw. Tapi lepas #sbb2017 semangat Pakcu nak kembali terus memuncak-muncak dek non. 

Apa yang menjadikan semnagat Pakcu ni terus memuncak nak kembali Berblogging nie?

Errkk, Pakcu dah kena santau lerr, dengan blogger-blogger otai. tue sebabnya tangan gatai asik nak menekan button keyboard nie. kehkhekhe. jangan sampai Pakcu jadi keyboard warrior sudah!!😁,

Sepetang Bersama Blogger nie telah membawa semangat yang aummmmm, terrrbaik untuk pakcu, mana tak nya, Pihak penganjur Denaihati ni telah membawa 2 orang blogger yang bukan calang blogger untuk berkongsi pengalaman mereka. fuhhhhh, memang enjoy tergiler le bila dengar perkongsian si cik lily puteh and abang kuat makan kita tue, erkkk, jangan marah!!! En Mahamahu. yorr blog kaki makan.

Perhhh, perkongsian yang cukup berhantu dengan aura-aura yang gegiler best, macam nak target dapat Award blogger terbaik pulok. sebutik-butik Pakcu tekun dengar taw. sebab mana lerr tahu boleh follow apa yang patut. ni semua gara-gara dah malas nak kerja kat ofis, teringin nak jadi blogger popular #blogsebagaikerjaya. cehwahhhh.

Dalam sesi Q and A untuk sembang-sembang tue, Pakcu tak nak lerr lepaskan peluang untuk mencapap dengan bertanyakan soalan, kehkeh, sebenornya tak de benda powan yang nak di tanya, tapi kerana hati duduk mendadak macam air sedang membuak-buak dalam cerek yang dijerang tue, Pakcu tanya lah soalan, Errk. Saya Mohd Nazir daripada Petaling Jaya, Panggil Jerr Pakcu. kikkiki. tergetar tangan dek non. Okay, saya nak tanya lah kat kak lily, seorang blogger nie dia menetapkan rate kerr kalo nak buat review produk?

Krikrikkrikikr. ( Alamak dia faham kerr soalan aku nie), Pakcu tengok dahi dia dah berkerut lerr, Ayoaii, 

Macam nie, biasa kita buat rview produk, gi event and bla-bla-bla kan, takkan pergi free jerr, so nak buat promote tue, mesti ler nak mintak token nye, so apa pandangan kak lily erk? hu'uhhhh, baru rasa jelas kot.

Jawab Cik Lily : ohhh. sebenaornya ikut gak pada kekuatan blog kita tue. Nak letak rate tu boleh jerr, tapi tengok taraf blog kita tue bagaimana kan. lepas tue dia explain, Pakcu lak blurrr. kehkehkhe.

En Denaihati lak mencelah : Untuk tetapkan rate biarkan blogkan jadi bernilai, permulaan berblogging tu perlu niat untuk share dan perkongsian sesuatu yang ingin di baca, Insyallah nanti kita tak paya susah, mereka yang akan mencari blog kita untuk di review. 

Wow. nampak kan!!!. tu belum lagi lah Pakcu nak berkongsi apa isi yang membuat semangat pakcu ni terus membuak-buak, macam nak berlepas ke angkasa dengan menaiki roket appolo gitew. hahahah.

Malas pakcu nak cerita panjang lagi, yang peting nasihat Tuan Amir Hassan aka Abang Denaihati dia suruh kita ni penulis blog picisan untuk terus menulis dan menulis, sebab jika kita ada kemahiran menulis peluang untuk kita berkembangan pada masa akan datang memang luas, sebab bidang ini tidak akan mati dengan adanya teknologi yang semakin hari semakin baru. Jangan down semangat terus berusaha untuk memberi yang terbaik dalam menulis. Inysallah jika ada rezeki dalam tajaan pada tahun hadapan Sepetang Bersama Blogger nie akan di teruskan. Fuhhhhhh tersantau pakcu mendengo nya taw. tambah-tambah waktu petang lak kan, selalu mata memang melilau nak tutup, tapi petang tue, langsung tak rasa, otak pakcu ni pulak ligat berfikir strategi.kehkehek, kononnya akan datang aku nak berada lak diatas pentas tu, nak share pengalaman beberblog, kiranya time tue, Pakcu ni dah memegang gelaran Blogger of the year. wahhhhh classs gitew.

Apa yang menarik lagi di Sepetang bersama Blogger

Owahhh. yang menarik untuk Pakcu cuma tu jelah, Informasi, jumpa rakan-rakan blogger, mereka semua sporting yang amat beb, suka Pakcu kat uolls semua taw.

Tambahan lagi kalo tak nama #SBB ni, tak sah jika tak ada cabutan bertuah, fuhhhh, tu lah yang menjadi penyeri SBB ni, macam selalu la, Pihak pengajur telah sediakan hadiah cabutan bertuah yang terrrrbaik, Smart Phone, TV LCD, dan bla-bla-bla. 

Tapi Pakcu cuma pulang dengan maklumat dan pengalaman jerr, kalo nak cerita pasal tuah-bertuah tue memang tak lerr, bak kata orang tua-tua, tangan ko tue tak sangat bertuah lah. haikkk gitew. tak per, tuhan dah bagi kita macam-macam taw, so syukuran jazilan, Allahuakbar, Alhmadulilah.

Sambaung balik. 

Yang lagi menarik, selanjutnya tentang SBB nie, Pakcu kenal siapa figure yang hebat nie. Datuk Faridah Hanim Harun, yang lebih mesra di sapa Ibu hanim. Korang kenai tak siapa dia tue. hello semangat dia power taw, nagalahkan adiwira yang menyelamatkan dunia daripada serangan raksasa dan anasir jahat. fuhhhh, bergetar habis semangat negetif pakcu ni bila dengar perkongsian ibu hanim. Macam tak mau nak lari, nak stay jerr lama-lama bagi terbuang habis semangat negetif pakcu nie. kikkiki lelebih lak kan, tapi memang serius beb, Ibu Hanim ni Bukan calang-calang tokoh taw. tak caye, cer gi seminar beliau, pasti terangkat habis semangat korang nanti.

Errk lupa lak, sebelum menungu acara yang dinanti-nanti aka Malam Gala dinner tue, lepas asar diatas pentas tue ada perkongsian daripada En Pakar Viral. ehhh, siapa tue? 

Norman Danish daripada Misi Viral, kiranya dia ni founder lah ya. Perkongsian nya tak banyak cuma dia bawakan ilmu Personal Branding jer, tapi sungguhpun pendek fuhhhyooo memang giler best sangat. 

Lepas En Norman Danish nie membebel pendek, kikki, muncul lak si Pakar Content Mastery. wahhhh macam power berganda nie, maklum lerr bab copywriting bisnes ni Pakcu memang suka, kot ada idea nak promosi lagi baik untuk Dahan Rapuh Pakcu tu. kikki, Figure hebat tu namanya Dr Wan Yusuf Wan Jeffery.  yang memang best pengisian nya, tapi maklum lah jam di dinding terus berdetak arghhhhh. kiki dalam petang sangat so aura negetif dah kembali di dinding kulit-kulit pakcu, tu jadi macam blurrr jer, tapi nasib En Wan ni ada website dia www. wanyusuf.com, jadi apa-apa Pakcu baca jerr lah kan kat situ. sebab hati dah eksited sangat ni nak Makan kat Dewan Saloma Bistro tue, time ni lerrr Pakcu bedal habis-habissan walalwei. kehkehekhe.


Malam Gala Dinner Sepetang Bersama Blogger

Jeng-jeng tiba lah acara kemuncak Malam Gala Dinner Sepetang bersama Blogger, wahhh dengar macam gempak jer, kikiik, tapi memang gempak, temanya glitter glamms kot. sebab tengok orang semua bling-bling, tapi pakcu tak lerr nak bling bling, pakai baju siang tadi jerr, kikkiki.

Antara Award untuk blogger pada malam kemuncak tu ialah :

  1.  Most Enganging Blog 2017 - Kisah Emas Putih 
  2. Promising Blogger Group of the Year 2017 - Blogger Utara
  3. Most Enganging Social Media 2017 
  4. Best Travel Blogger 2017 
  5. Best Lifestyle Blogger - Cik lily putih
  6. Foodie Blogger - Mahamahu 
Betul ke idak tue. 👆👆👆 nanti tambah sendiri erkk, sebab malam tue Pakcu tak fokus sangat bab award tue, banyak Pakcu habis kan masa berbual dengan kawan baru jumpa, duk satu meja gitew, yang best dapat bina networking, share tentang Financial. wahhhh dapat ilmu baru.

Sebelum acara penyampaian hadiah dan makan, macam biasalah, Ucapan kata aluan daripada pihak Penganjur, dan Ucapan Aluan daripada tetamu kehormat Datuk Hussamudin Yaccub

Habis jerr ucapan, Yahoooo, serbu buffet Saloma Bistro, Perhhhhh makanan nye memang terbaikk, sedap nyerr. Macam Berada disyurge lah. kehkehekhe.

Dan Malam Gala dinner ni berakhir pada Jam 1016 Malam lebih kurang lah, Pakcu powan balik dengan mengantuk nyerr. Sayonara Insyallah JUmpa lagi pada Sepetang Bersama Blogger 2018, kalo ada rezeki dan Panjang Umur.

Paksukaya.


Tempat : Matic Kuala Lumpur, dan Saloma Bistro

Tarikh : 13 May 2017

Anjuran : Denaihati.com

Penajaan : 






Antara Gambar Kenangan di Sepetang Bersama Blogger 2017.👇👇👇👇

Sepetang Bersama Blogger 2017
Ikhsan Denaihati : Sepetang Bersama Blogger


Sepetang Bersama Blogger 2017
Ikhsan Denaihati : 

Sepetang Bersama Blogger 2017
Ikhsan Denaihati : Barisan Tetamu VVIP





Sepetang Bersama Blogger 2017
Pakcu and friends



Read More...

Batang Burok Dahan Rapuh

KACAU BILAU GARA-GARA DAHAN RAPUH

Harini cuasa agak panas terik sampai merecik peluh abam posmen sebab kena paksa dengan Pakcu angkat berkotak-kotak #DahanRapuh ni. Opsss i'm sowie🏻

Yehaaa ni semua penangan Team Dahan Rapuh Empire yang restock diorang cakap mudah sangat jual Dahan Rapuh. Nak torrai DH nie, plisss clik http://www.wasap.my/60182838810. COD untuk mereka-mereka yang ada berdekatan dengan Pakcu jer, lain-lain tempat pos jer lah erk. 
.
#Paksukaya
#Misipopularprodukemak
#Bangkitskuaddahanrapuh
#Bazarpaknil
#Bazar
#Batangburok
#Dahanrapuh
#kuihtradisional

Ikhsan Gambar : #Skuaddahanrapuh

Ikhsan Gambar : #skuaddahanrapuh

Ikhsan Gambar: #skuaddahanrapuh

Read More...

CABARAN PERLASHINE BY PAKCU, DAY 3

Kesan seakan-akan Suntikan, Hanya sebijik sehari dah boleh Cantek uolls!!,


Hello Bloggrian, Uolls sihat ke idak. Hermmm, kalo rasa tak sihat tu cepat-cepat jer lah telan penadol ker. khkhhkihi, tu ler dah khbo awal-awal suruh ambil Perlashine ni, sebab perlashine ni dia Boleh bagi untuk tubuh badan kita struggle taw, maklumlah kan Pakcu dah cerita Perlashine ni ada 5 Keajiban, okay, keajiban yang pertama dah cerita kat post yang lepas, kalo tertinggal korang boleh tekan lah link ni. ( http://www.keladionline.com/2017/03/cabaran-perlashine-by-pakcu-day-2), nie pakcu sambung keajaiban yang ke-2, Jeng jeng jeng. workay, Perlashine ni  dia beri korang kesihatan yang optimum taw. hermm, Macam mana tue erkk. 

Kalo pakcu baca lah kat Flyers ni dia ada note, kiranya Perlashine ni berfungsi mengawal radikal bebas dalam badan dan menyekat zat-zat antioksidan seperti vitamin C dan E agar tidak teroksida sekaligus meningkatkan sistem imunisasi badan. so, sebab tu lah tadi pakcu cakap, kalo korang rajin makan Perlashine ni, Insayllah badan sihat taw, tu lah bukan jer dapat cantek, Puteh, badan pown rasa segar uuolls, khikhikhi.

erkkk, lupa lak, hari ni adalah Cabaran Perlashine By Pakcu, untuk hari ke-3, kahkahakah, ralat lah pulak cerita-cerita pasal produk ni, orang bisnes kononnya.

Japppp. nak listkan kat flyer tu cerita pasal keajaiban Perlashine ni, khasiat kalo korang ambik Perlashine secara konsisten.

  1. Detoksifikasi hati
  2. Memberi tenaga dan tidur yang lebih sempurna
  3. Meningkatkan Imunisasi Badan
  4. Melindungi badan dengan menghasilkan sel pembunuh kanser
  5. Membersihkan darah
Oriate, nanti kalo masih tak yakin Tag massege jerr lah kat Pakcu, Pakcu nak habaq bagi terang lorr. http://www.wasap.my/60182838810
.

Sekarang masuk pulak dalam zone Cabaran Perlashine By Pakcu, Hari Ke-3, khikhihki.

Tengok

Tengok

Tengok

Picture kat bawah tu, wahhhhh uolls hilang tak hilang tak. kesan tompok-tompok hitam, tapi tu yang masih ada lagi, adalah kesan jerawat lah, dia memang lambat nak hilang, kena pakai leser lah, kalo nak cepat, tapi pakcu yakin, Perlashine boleh hilangkan masalah tue, saboooor jer la. Insayallah boleh uolls. 

Tapi kan, nak kata Perlashine ni memang boleh hilangkan kesan seawal 3 hari tue, tak lah, jangan percaya lah, iklan-iklan yang mereka tulis tu, betul tak, tapi sekurang-kurangnya, kita cuba kan, ermmm dah cerita tentang keajaiban Perlashine ni, tak kan lerr tak caye. huhhuhuhu.

Scrolll di bawahhh, ni semua hari ke-3 taw, belum sampai 7 hari lagi, kita tengok meletopppp tak nanti pada hari ke-7, see You.



CABARAN PERLASHINE BY PAKCU, DAY 3
Hari ke-3 taw uolls, jangan judge dulu, kita ada 4 hari lagi.

CABARAN PERLASHINE BY PAKCU, DAY 3
Kesan jerawat tu hermmm, memang susah lah nak hilang

CABARAN PERLASHINE BY PAKCU, DAY 3
Glowing tak muka pakcu, cehwahhhhh, angkat bakul sendiri, tu lah kan niat nak hilangkan bekas jerawat tapi dapat kesan lain pulak, makin glowing uollls, tulah dah kata Perlashine ni ada 5 keajaiaban taw.


( Klik link)  http://www.wasap.my/60182838810, untuk pembelian Perlashine, Pakcu sedang mencari 100 DS Perlashine, kelebihan menyertai DS under Pakcu, korang akan belajar, bagaimana untuk mem FEmes kan diri di Media Sosial dan seterusnya, uolls akan diajar teknik dan cara Zero kos marketing Bernilai RM999, so jangan lupa, TAWARAN akan ditutup pada bila-bila masa jer taw. Hanya 50 yang terawal akan menerima E-book Ayat Close sale mencairkan Hati cestemer

Read More...

CABARAN PERLASHINE BY PAKCU, DAY 2

Kesan seakan-akan Suntikan, Hanya sebijik sehari dah boleh Cantek uolls!!,

Hello Bloggerian, Pakcu disini, nak puteh gebu mulus uolls, Muahhhh Cikked.❤❤

Workey, ni dah masuk hari ke-2 untuk cabaran Perlashine, wahhh, kiranya dah 2 Bijik lah erkkk pakcu, telan. hermmm baru dua hari kot, kesan pown belum lah nampak. okay2 tak pe, tapi pakcu nak tunjuk kan uolls, sebab apa pakcu nak makan Perlashine, dan jadi pulak ejen perlashine ni.💖💖

Ha'ah, korang tengok jer kat picture dibawah ni, iee, muka pakcu ni mudah berjerawat, lepas jerawat tengok lah ada bekas-bekas jerawat dan tompok-tompok, hermmmm sedih taw, sedih taw. kiranya, bukan lah nak glowing sangat tetapi asalkan nampak bersih, senang hati customer pakcu nak berurusan nanti. kan kan kan.

INGAT taw, makan Perlashine ni bukan untuk puteh jer taw, khikhihkuhkui,

okay pakcu cerita lah sikit kelebihan kalo Korang ambik Pelashine ni, owner kata Perlashine ni ada 5 keajaiban taw, tapi pakcu cerita sikit-sikit lah, buat korang terliurq nak taw, khikhihi, kalo nak taw sangat korang washapp jer lah pakcu, nanti Pakcu explain ler.  http://www.wasap.my/60182838810

Kalo Korang ambik secara konsisten ni kan, Perlashine ni dapat Merawat kulit yang bermasalah dan sensitif, + jika korang ada masalah kulit seperti Ekzema tu, Insyallah, Perlashine ni boleh bantu, yer lah korang, tak guna lah kalo Perlashine ni kandungannya serbuk mutiara yang 100% asli dan gred paling tinggi tapi tak boleh meawat masalah kulit berjerawat, sensitif, berparut dan mugkin ada radang kemerahan, kan kan kan. okay tengok sekali lagi kat gambar bawah ni, hermmm, muka paku yang habis dah di mamam jerawat. khkhikhi. ini baru hari ke-dua taw, cabaran pakcu ambik Perlashine ni, bukan takat pakcu jual tapi Pakcu juga pengguna Perlashine taw. Jeng jeng jeng.👯👯

Erkkk. Tengok balik pict tu, betul betul, nanti ada soalan contest, uolls tak nak ke, kot2 boleh dapat sekotak perlashine berharga RM120.00. wow. untung yoo. nak cantik hanya RM 4 jer sehari.👌👌
CABARAN PERLASHINE BY PAKCU, DAY 2
Cabaran Perlashine, Tengok kulit muka Pakcu, ni kalo gi Facial, habis melayan RM 2000

CABARAN PERLASHINE BY PAKCU, DAY 2
Kesan ni nak macam serabutkan kulit muka kan

CABARAN PERLASHINE BY PAKCU, DAY 2
Tak nampak sangat kerr, kerr nampak glowing, khkhkihki

Ok korang, tak perlu cakap lebih-lebih lah, Pakcu tak boleh cerita panjang lebar sangat sebab baru masuk hari ke-2, tak nampak lah kesan sangat kita tgk hari ke-emapat erkk. kalo nak ikut pakcu jom g FB dan IG pakcu. MUahhhhhh. sayang korang taw.💋💋💋💋


FB : Nazir Aziz

FB Page : Ejen Perlashine PJ

IG : MohdNazir_Aziz


( Klik link)  http://www.wasap.my/60182838810, untuk pembelian Perlashine, Pakcu sedang mencari 100 DS Perlashine, kelebihan menyertai DS under Pakcu, korang akan belajar, bagaimana untuk mem FEmes kan diri di Media Sosial dan seterusnya, uolls akan diajar teknik dan cara Zero kos marketing Bernilai RM999, so jangan lupa, TAWARAN akan ditutup pada bila-bila masa jer taw. Hanya 50 yang terawal akan menerima E-book Ayat Close sale mencairkan Hati cestemer. 


Read More...

Cabaran Perlashine By Pakcu, Day 1

Kesan seakan-akan Suntikan, Hanya sebijik sehari dah boleh Cantek uolls!!,

(http://dsperlashine.blogspot.my/)


Hello bloggerian, pakcu disini, nak putih gebu mulus uolls, muahhhh cikkkeddd. ðŸ˜˜ðŸ˜˜

Erkkk. bukan nak puteh jer taw, uolls, pakcu ambik Perlashine ini kerana pakcu yakin seyakinnya produk ni boleh memberi 5 Keajaiban. Wow, keajaiban uolls, memang hangat sangat di pasaran kini, sehari jer dah boleh cantek. ehh!!!, bukan dapat cantek jer taw. korang mamam sebijik uolls pown boleh meningkatkan sistem imunisasi badan supaya korang terus kekal sihat, cantik dan cergas! wahhhhh. gtew. classs ko!!.💛

Oriate, Pakcu berada disini bukan nak promosi Perlashine ni gegiler, tapi Pakcu berada dalam Zone Cabaran Perlashine By Pakcu ( CPBP). wahhhh classs ko. Cakkkkkk. nak cantek sebijik RM 4 inggit jer, nanti nampak  muka macam seolah-olah  botok. hahahha.😎

Workay, Target Pakcu guna Perlashine ni, bukan untuk puteh saje taw, kalo nak puteh tu, kulit pakcu ni memang dah puteh, tapi tak ler seputeh-puteh nya, bak kata orang Jawa, "sawomatang", yang membuatkan pakcu ni tergerak hati nak jadi pelanggan setia Perlashine adalah, dalam iklan kata nanti kulit kita akan menjadi glowing + sejernih kristal, hello diulangi, sejernih kristal !!!, mak ai', bila orang pandang, piewitttttttt!!, kahkahkah. Yes, kulit pakcu puteh, tapi still nampak kusam dan pucat, tak ada serinya, maklumlah, pakcu ni owang Bisnes taw, nanti bila jumpa client, hermmmm, tengok pown dah tak menarik. dah rugi. kwang kwang kwang.😘😘😞😞😚

INGAT yer kenapa Pakcu ambil kapsul mutiara Perlashine ni. Pakcu nak kulit yang lebih Glowing, sejernih Kristal, kulit yang segar dan tak kusam, lepas tu tona kulit yang sekata, serta tidak berjerawat. wallawei, classs ko Pakcu. erkkk. JANGAN tak ingat, sebab masuk jer hari ketujuh, ada Giveaway untuk Bloggerian yang mengikuti CPBP nie. mana taw korang pun akan dapat Sekotak Perlashine, istimewa by Safie Illias. wahhhhhhhhhhh. nanti pakcu war-warkan erk. tapi sebelum tu please lah follow, Like, Kome, Share taw FB pakcu tu.

FB : Nazir Aziz (Paksukaya)

FB Page : Ejen Perlashine PJ

IG : Mohdnazir_aziz


Cabaran Perlashine By Pakcu, Day 1 ( 15 Mac 2017 )

Terima Bungkusan Perlashine Daripada S Golden Global Sdn Bhd. wow, paksu terima bungkusan di ofis, malu lak nak heboh kat budak-budak ofis pakcu beli barang online, kalo beritahu kang, habis malu pakcu beli Perlashine, tak macho you. hahhha, tapi apa ku peduli, lantak lah, bukan nyer pakcu minta duit diorang, kan kan kan.

Oriate bungkusan tu didaftar atas nama sebenar Pakcu : Mohd Nazir Bin Abd Aziz, kalo rajin uolls boleh cek kat sistem Poslaju tu tekan kat Track & Trace (http://poslaju.com.my/) , lepas tu masuk number ni EN 359301074MY, betul ke Idak Pakcu beli perlashine, maklum lah nanti takut uolls kata Pakcu ni semabang jer lebih, fuhhhhh. ni cabaran CPBP taw. so, perlu kena jujur, dan lihat, memang pakcu, makan Serbuk Mutiara Perlashine nie.

Okay cabaran belum bermula, hari pertama ni memang ler tak nampak sebarang perubahan pada wajah, sebab tak guna lagi, baru dapat barang,.

Ehh!!! ada sabun babies glow lah dalam bungkusan tu, ohhh tak sangka lak dapat percuma, wahhhh seronok nyer, kelass gitew uolls.💋💋💋💋

Sabun ni untuk apa erkk??

Duk scroll tengok, ada tak orang yang pernah pakai sabun tew. ohhhh tak de lah, tapi kat stiker tu tulis sabon tu harganya RM 19.80 SM/ RM26.80 SS nama penuh sabun tu. Pearl Miracle Babies Soap ( NOT160802081k), 50g ,

Untuk apa erkk, korang rassa sabun tew. ?? pakcu akan cerita nanti di CPBP Day 2. tungguuuuuuu taw. muahhhhhh cikked. comel nyer, nampak puteh tak, sebijik jerr dah boleh cantek uollls.



Perlashine
Cabaran Perlashine By Pakcu, Day 1



Perlashine
Cabaran Perlashine By Pakcu, Day 1




( Klik link)  http://www.wasap.my/60182838810, untuk pembelian Perlashine, Pakcu sedang mencari 100 DS Perlashine, kelebihan menyertai DS under Pakcu, korang akan belajar, bagaimana untuk mem FEmes kan diri di Media Sosial dan seterusnya, uolls akan diajar teknik dan cara Zero kos marketing Bernilai RM999, so jangan lupa, TAWARAN akan ditutup pada bila-bila masa jer taw. Hanya 50 yang terawal akan menerima E-book Ayat Close sale mencairkan Hati cestemer. 











Read More...

10 tips menjadi ejen dropship yang berjaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Terima Kasih kerana terjumpa blog abang keladi ini.

okay, untuk entri ini, macam dah tepu jer idea tak tau nak share apa lah pulak!', tapi kan dek kerana semangat abang keladi ni nak jadi penulis blog dan  dropshiper yang mampu berpendapatan 10,000 sebulan, terus gagahkan diri untuk mencari ilmu dan maklumat.

kadang-kala, macam aneh pun ada, hermm, apa gak nyer erk, petua dan ilmu yang digunakan oleh mereka yang telah capai 4 angka sebulan secara konsisten tu.

"adakah aku memang dilahirkan memang tak boleh nak berjaya.!'

Tak mau lemah longlai semula, abang keladi gagah kan diri untuk scroll satu persatu trending topik dalam dunia dropship ni. Hermmm, punah harapan lagi, sebab bisnes dropship ni dah lama giler, mula, bukan topik terkini, sebab, cek punya bagi nak ngrak kat google search tu, bisnes konsep ni dah lama strat iaitu pada tahun 2011 lagi, stail bisnes ni da jadi trend dikalangan orang yang memang fanatik giler  time tu, bisnes tanpa modal kata kan". so, nampak gaya nyer, memang lah aku ni dah ketinggalan zaman,

erkkk!! betul ke abang keladi ni dah ketinggalan zaman, dah kertu baru nak join kot. segan pulak dengan adik-adik abang keladi yang dah lajuzz dan masyuk dalam berbisnes jenis ini. hermmmm 

Lupakan pada semangat negatif tu, terus kan untuk semangat yang lebih positif, dan sekarang abang keladi nak share 10 tips menjadi ejen dropship yang berjaya. okay tip ni yang saya kongsi adalah hasil daripada membaca, dan terus membaca, tapi korang jangan lah nak perlekeh-lekehkan abang keladi tau, apa yang abang keladi belajo, mesti saya akan peraktikkan dan yang lebih penting kita hadam baik-baik ilmu itu, dan Insyallah ia akan menjadi kejayaan. Jom lah kita tengok satu persatu ya.

  1.  PILIH NICHE TERBAIK - 
  2. PILIH PRODUK YANG BERKUALITI
  3. FOUNDER PRODUK YANG BERPENGALAMAN
  4. KOMISYEN/KEUNTUNGAN YANG TINGGI
  5. ADA BACK UP PEMBEKAL
  6. PASARAN INTERNATIONAL
  7. KOMUNIKASI DENGAN PEMBEKAL
  8. PENETAPAN SERVICE
  9. PENGGUNAAN GAMBAR YANG PROFESSIONAL
  10. PEMASARAN BERKESAN
Itu cuma point dek non. ado nak sambung entri ini untuk penerangan pulak. tunggu yer. kalo-kalo abang naz ko ni masih gagah menulis. kalo tak. hermmmm, menyepi lagi le blog ni nampak gayanya.


~abang naz penulis blog yang kecundangan~
Read More...

Kenapa supplier produk tidak menjaga hati pelanggan dalam bisnes dropship?

Assalalmulaikum. dan salam sejahtera semua.

Okay hari cuma nak share sikit jerlah pasal dunia drosphip ni,  sekarang ni kan tengah trending giler pasal cari duit tambahan dengan dropship so rasa memang rugi kalo abang keladi tak gunakan peluang ini untuk share sesuatu kat adik-adik yang baru nak start dalam bisnes konsep ini.

aik!! bukan dah jadi trend kat blog abang keladi ni ke, cerita tentang dropship?

owahh, ya'. bukan lupa, saja nak buat pendahulu entri ini, sebab tak ada idea nak tulis pembuka bicara. rasa nak stright to the point jer, al-maklum lah, ni bab nak mendajjal orang memang kena cepat-cepat. Hello, bukan dunia gosip tau, ni cuma nak marah jer, pasal supplier aka pembekal produk yang kita join tu langsung tak menjaga kualiti dan nilai produk yang dihantar kat client kita tu.

Macam biasa lah, kita ni sebagai online seller untuk konsep bisnes dropship selalu mengharapkan sesuatu yang terbaik untuk customer, bukan mudah tau nak dapatkan customer di dunia bisnes online ni, bayangkan satu barang yang mudah untuk didapatkan dan jauh lebih murah dalam dunia offline kita pula tawarkan harga yang agak tinggi, dan lepas tu customer pulak perlu di charge postage, kena tunggu pulak beberapa hari barang tu sampai depan rumah. tapi bila terima jer barang tu depan mata, jeng jeng jeng, barang yang seperti diharapkan rupaya hanya............................dotdotdotdot. kalo dah macam tu, korang rasa supplier yang bajet bagus tu nak bertanggungjawab ker!.

Itulah risiko paling besar dalam dunia Dropship. hermm, ada dikalangan anda  sampai sekarang kot rasa takut nak join bisnes konsep ini, gara-gara pengalaman senior yang dah terkono. so sendiri makan pengat sendiri lah mau ingat. itu lah realiti, tapi kalo tak join memang tak tau, jangan kerana nila setitik rosak reputasi untuk supplier yang benar-benar jaga kualiti tu.

okay lah untuk entri ini abang keladi tak mau cakap lebih-lebih, abang keladi pun tak ada jawapan bagi persoalan ini, kenapa erk, supplier aka pembekal ni tak jaga langsung hati pelanggan kita. sesuka jer hantar barang dalam keadaan yang amat mengecewakan, ni lah namanya hanya mengharapkan keuntungan jer, mereka langsung tak menghargai customer kita, herm yang kena  taruk nanti bukan mereka tapi kita lah yang akan dicop sebagai Online seller PENIPU. warduhhhhhh!!! tak mau, tak mau baru nak belajo berniaga ni pulak yang diterima.

Erk!' jadi apa yang perlu dibuat supaya kita tak terkono dalam senario gila mengila tu.?

"sediakan payung sebelum hujan Yunk'

INGAT tau kena bijik memilih dan rancang strategi jangan sampai tersalah pilih supplier tau.

Kenapa supplier produk tidak menjaga hati pelanggan  dalam bisnes dropship?
Supplier tidak berhadapan dengan karenah dan complain customer, tetapi kita lah sebagai dropshiper yang menjadi mangsa keadaan, jadi terus bangkit dan fikirkan sesuatu strategi untuk kita pecut dalam berbisnes jangan jadikan masalah ini untuk kita tidak memulakan perniagaan konsep dropship ini.


Alaasan yang menyebabkan supplier kita tu bosan nak bagi servis tiptop untuk customer kita tu.



Supplier tak cukup barang dan terlalu banyak permintaan/tempahan

Situasi ini memang selalu berlaku, kiranya kebanyakan supplier ni pown ada yang ambil daripada pemborong, kiranya supplier kita ni pun bukannya pengilang, jadi nak ke tidak dia pun bersaing dengan suplier-suplier yang lain untuk dapatkan stok daripada pemborong, so, diorang pun mugkin terpaksa menunggu stok-stok yang diborongnya tu, jadi korang kena bijak lah mengelongkar status suplier korang erk, sebab ini ada kaitan dengan produk yang korang akan jual nanti tau. daripada situasi macam tu kita dah boleh agak lah, barang yang kita jual nanti akan berlaku kelewatan dalam mendapatkan barang tersebut, lagi malang, si pembekal langsung tak hantar barang tu, aiyooo, nak menangis dek non. 

Supplier sambil lewa dan kurang dipercayai

Yupsss, hot, hot hot, statement uolls, okay abang keladi tak mau nak buruk-burukkan mana-mana suplier erk, ni cuma situasi yang terikat jer, mana tak kecewa bila dapat jer produk customer asik complain dan terus complain, kalo complain benda yang okay tak apa lah, ni tak, hermmm, yang maksud sambil lewa tu kiranya bila tag msg tu, memang slow giler nak feedback, lepas tu stok asik tak de jer. memang entah lah, nak cakap, tu yang saya kata kat point satu tadi, kebanyakkan supplier ni bukan status pemborong, dia sebenarnya bukan orang tengah, dia pown tunggu lama nak dapatkan barang.

Dalam bisnes konsep ini memang payah, bab-bab nak jaga hati customer ni, sebab barang or produk tu bukan stok kita, kita hanya ada gambar jer, keadaan fizikal produk langsung kita tak tau, hermm sedih dan sedih, menangis tepi bucu katil lah jawabnya. Kita hanya mampu untuk memohon maaf beribu kali tapi kita tak mampu untuk memberi kepuasan terhadap keadaan fizikal barang tersebut. 

Aik, tadi abang keladi nak share sikit jer, ni dah berjela pulak share nyer kan, owahhh, tulah namanya si blogger meroyan tak tentu pasal. hello abang keladi meroyan pada benda yang betul tau!". okay adik-adik yang baru bermula tu, jangan lah takut nak menceburi dunia bisnes konsep dropship yang menjanjikan pulangan keuntungan yang berganda ni. sebabnya ada jer supplier yang begitu mementingkan kualiti dan nilai produknya untuk customer, rasa macam tak adil lah kita terus menghukum kan,  bayangkan lah kalo kita dapat supplier macam tu, kan best, kirannya, nama kita pun tak tercemar daripada kes-kes yang entah apa-apa gak nyer.

Untuk menyimpulkan bebalan abang keladi ni, sikit jer nak kata, Petua supaya korang tak tertipu dan korang masih dapat selamatkan nama korang sebagai online seller adalah, tolong laburkan sikit duit untuk beli produk yang akan dijual tu. dengan ini selain korang dapat merasai keberkesanan produk tu, korang pown akan tahu, bagaimana perjalanan, penghantaran dan penerimaan produk tu nanti, dan lepas tu mudah lah nanti uolls nak explain or sharing, kiranya, prospek tu akan lebih percaya kat uolls, dan uolls pun tak lah acah-acah berbisnes nanti. memang best tau jadi dropshiper ni. kiranya tengok duit masyuk memang tersenyum lebar ler nanti.

Okay, sambung makan kuih batang buruk Dahan Rapuh uolls, abang keladi dah masuk 2 kali oder tau, jangan jelous uolls. memang sedap giler, sambil-sambil menulis sambil-sambil ngap batang buruk ni.  


~abang keladi menulis tak ingat dunia,~ 





Read More...

Kenapa masih gagal dalam berbisnes konsep Dropship?

Helo hello hello adik-adik ku , assalamulaikum, kenapa muram durjana tu, barang tak laku ke dik!!
.

Kenapa masih gagal dalam berbisnes konsep Dropship?
Bisnes dropship memang mudah tapi jika niat kita semata-mata untuk untung dan tak mahu untuk melaburkan masa dan wang ringgit untuk mencari ilmu. ko memang silap. Dunia dropship penuh dengan persaingan tau, jika malas nak upgred confirm terus tersungkur


Hello semua, ayuh! bangkit semua, jangan rasa give-up menerima kegagalan yang mendatang tu anggap lah ia sebagai ujian untuk kita lalui kejayaan. betoi kan!"

Oriate der, I olls hari ni cuma nak merepek dan merapu jer, maklum lah kalo otak asik tepu je pulak, asal nak taip jer kat key board ni, tetiba pulak, idea tak keluar, hermmm, benci tau benci tau, ni mesti dah kena santau niang rapik tujuh keturunan kan. Khikhikhik, saja berlawak,!' NoP, tak baik menuduh tau, kalo bisnes down jer, mesti uools akan kata macam tu kan, ini kalo dunia bisnes offline lah , tapi kalo bisnes online, dan perniagaan tu pulak, down and slow dan terus sendu, nak salahkan pak pawang ker, yang buat bisnes kita jadi macam tu. Ayaiooo!!' mana mau bikin ler. Jangan sampai terkentut dikhayalak ramai der. saja aku membel #asik berangan uolls. Okay abaikan kata-kata diatas sana, kalo faham. faham jer lah, tapi kalo adik-adik ku yang tak faham, abaikkan aje, anggap ini perenggan permulaan yang paling memeningkan di dunia blogku ini. ahahahhaha.

Nak sambung sembang2 yang sepatutnya nya abang keladi cerita ni.

Kenapa masih gagal dalam berbisnes konsep Dropship?

Kenapa dik, ko tak buat promosi ker dik. kalo maaalas memang lah fail. GAGAL. tapi kalo rajin pulak belum tentu bisnes dropship tu UP. ada gak yang slow jer. apa sebabnya erk. 

Okay, Jom tanya sifu dropship.

Kenapa sifu dropship, kenapa erk, kenapa bisnes saya ni down giler, satu jualan pown tak laku, susah ke orang nak beli dengan kita, padahal pengguna internet ni dekat 10 juta, nie statistik di Malaysia jer, belum masuk dunia lagi. TOOOOOOlong ler wahai sifu dropship. hantar kan inspirasi untuk kami newbie ni terpecut dan lajuz dalam bisnes dropship ni.

Hello abang keladi mencelah kejap. Dah ku kata wahai newbie yang kobies ni, uolls semua jangan harap bisnes tu baru bermula malam tadi, pagi-pagi besok nyer, jualan dah kencang sehebat artis menjual minyak wangi. hello sekali lagi budak-budak newbie hinggusan ni, korang kena berpijak pada dunia nyata tau. okay sifu dropship, pergi explain baik-baik, bagi faham budak-budak newbie yang mengelamun panjang itew.

Ermmm, Thx abang keladi, sekarang abang dropship pulak nak explain.

Kenapa masih korang tersungkur tanpa berhabis duit dalam bisnes stail dropship ni?


#1. Menggangap bisnes ni cukup mudah dan senang : 

Oriate bro and sis. betul sangat ker bisnes ni sangat mudah!', kalo mudah takan ler, hanya beberapa ketul jer yang mampu buat duit beribu-ribu lemon, dan yang hang duk pi mana, pi mana, dan tak kemana-mana pun dalam bisnes ni. menangis terus tepi bucu katil uoolss. Okay,  Yang sebenarnya, wahai anak-anak murid ku, bisnes stail dropship ni mudah daripada sudut, jika ada orang yang nak membeli, korang cuma uruskan tentang pembelian tu, dan korang tak payah nak sibuk pasal uruan pengeposan. Tapi yang payahnya adalah, Bagaimana untuk mencari prospek yang betul-betul target market kita, dan ubah mereka jadi client kita, betoi tak. mesti korang dah penat mengayat dan post iklan, sana sini korang tapal iklan kat medium online tu, tapi sampai la ni, satu pown tau mau melekat. #hairan bin ajaib ler. Keuntungan adalah bergantung kepada client dan jadi fikir lah sehabis-habis, perah lah otak, sekuat-kuatnya. supaya keluar semua idea-idea yang WOW, ko memang ohsem bro, ko memang POWER sis!! dan yang pasti jangan terlalu set kan minda korang tu yang bisnes ni sangat mudah, dan tak payah nak kerja giler-giler buat promosi dan  kerja menup gradkan skill.berdropship ni tau.

Oriter der, jom pi point no 2. kalo no 1 tak faham, baca ulang-ulang, bagi kasih terbuka otak tu.


#2. Tiada pengalaman dan skill dalam urusan bisnes. 

Helllo!!! erkkk, terguna pulak ayat si abang keladi benyek dan busuk tu, sorry, okay ni time abang dropship membebel lak yer, jangan kasi korang keliru.

Kenapa gagal dalam bisnes konsep dropship ni!!!

sebab korang memang zero dalam urusan bisnes. betoi kan. okay macam situasi ni, dalam pada korang sibuk mengepos tetiba ada sorang ni tag mesgg. so, korang pown, acah-acah online seller berjaya lah erk.

Pelanggan Dadu : Assalamulaikum sis, saya ada nampak iklan tempoh hari, boleh terangkan tak, produk tu sikit.

online seller is typing...

Wassalam. errk.  yup ubat tu memang mujarab untuk melaawaskan kencing, lepas tu memang mudah penyediaannya. senang jer, pakai air suam jer, tak payah risau-risau, memang kaw kaw power. kalo sis nak, nanti beritahu tau. Harga nyer RM 49.55, nanti bayar post dalam RM10.00. nanti bank inn tau kat dalam acc maybank 025XXXXXXXX. kalo dah bank inn nanti PM saya bukti send duit tu. 

Wahai si online seller yang hebat, ko rasa pelanggan dadu tu akan terus bank inn ker duit kat ko kalo macam tu balas ayat nye. sayonara lah beb. kalo aku dapat online seller Macam tu, Jangan harap aku nak tanya banyak-banyak.

Okay, situasi tu mugkin dah membuka sikit minda korang, betul tak. ada gak macam situasi  korang dah layan dia, dan cukup punya lah bagus, satu persatu maklumat yang korang explain, tapi penat jer sudahnya, pelanggan dadu tu diam membisu.  Tak mengapa ini adalah salah satu pengalaman dan yang pasti korang tau, macam mana nak handle karenah customer yang bajet giler tu. 

Jangan tiru stail si onlie seller diatas tu. sebenarnya dia tak de langsung ilmu CLOSE UP sale. yer. cara dan strategi melayan customer dalam dunia perniagaan ni terutama online bukan macam tu erk. TOLONG catch ilmu seni close sale, Insyallah berduyun-dunyun nanti orang menunggu tak sabar nak bank inn duit. okay sifu tak mau nak expalin kat sini rahsia seni close up, sebab topik ni bukan untuk itu, nanti kalo ada ruang sembang khas, akan ku khaborkan.

Masuk pulak point yang ke 3. ayoii, panjang pulak point no 2 tu, tapi tak apa, asalkan korang faham erk.

#3 Orang Tak Percaya lagi.

Cehwahhhh!!!, punya bergaya dan berdandan si mak lijah ni, cantik berkebaya gitu, bejalan-jalan sambil membawa bakul yang berisi kuih. si mak lijah menjerit, kuih!! kuih!!! Kuih, sedap tau, mak lijah buat karipap power ni letak iti yang banyak, kulitnya pulak, pakai tepung hongkong tau. beli lah, Fuhhhhh, tetiba datang sekumpulan encik duda yang meroyan nak makan karipap power mak lijah, kerana dia benar-benar tau karipap tu walaupun tak sedap, tetapi kalo makan terbayang muka mak lijah yang cun melecun tu.

Erkk. sifu bukan sembang merepek tau, situasi kat atas tu nak menunjukkan kepada korang semua, betoi tak! betoi tak,  dunia bisnes perlu kan TRUST, yup orang berniaga ni perlukan kepercayaan yang tinggi daripada pelanggan. Okay kalo korang tengok situasi kat atas tu, si mak lijah ni memang bergaya dan cantik, dengan baju kebayanya. dan dia pun mengaku, yang kuih karipapnya tu beriti penuh dan tepung yang sedap. Jadi si duda yang mroyan tu, memang betul-betul percaya lah, sungguhpun karipap tu sbenarnya bukan mak lijah yang buat, a'ah, dah kena tipu, tapi atas alasan pada kepercayaan, jadi karipap tu laris terjual.

Korang relate kan pulak pada bisnes online korang tu. adakah pelanggan benar-benar percaya kat korang, okay, tengok tempat korang post iklan tu, contohnya, kalo korang guna Facebook Personal dalam promosi, adakah nama yang korang gunakan tu mencerminkan diri korang, kalo lah korang letak nama power rangers, dan jual pulak barang kosmetik ada ker yang nak percaya dan yakin dengan barang jualan korang tu. ni dah menunjukkan ketidak percayaan prospek terhadap apa yang korang tawarkan tu. jadi mulai daripada sekarang jom kita reramai belajar macam mana nak jadi orang bisnes, tukar cara penyampain korang, belajar lebih dan lebih tentang PERSONAL BRANDING, pecahkan kepala korang dengan idea dan strategi nak menjelmakan korang sebagai orang bisnes yang dihormati dan dipercayai.

#4 Salah Target Customer.

Lor!!! patutlah, barang korang jual tu sepi sendu terus. rupaya selama ini ko tak tau siapa sebenarnya yang memerlukan barang tu. salah target ler. bak kat sifu MB2000, Jangan jual pisang pada Harimau, tetapi pisang kena jual kat monyet. sebabnya harimau tak makan pisang. kalo paksa macam mana pun dia tak makan pisang. silap hari bulan korang pulak yang kena makan. so, selama ini rupa nyeer kita salah target market.

Jual bag tangan tetapi pergi post kat group abang-abang sado, so takan abang sado yang macam nak pakai bag tangan Gucci Butik Petaking Street tu erk, kan dah nampak salah target. 


#5 Tiada Ilmu dan strategi dalam berbisnes

Yang point ini memang mengiler der. dah tercatat kat dalam al-quran. BACALAH. so kalo nak jadi master dalam bisnes dropship ni, mesti kena ada ilmu dan banyak membaca tau. 

Yer. mesti ada ilmu dan rajin mencari maklumat tentang dunia dropship ni. ilmu yang dimaksudkan dalam dunia ini banyak. sebab tak boleh kata itu tak betul ini tak betoi, sebabnya, ilmu itu semua betoi jika memang terbukti dah berjaya. jadi orang yang newbie baru nak belajar berdiri ni kena lah pilih dan bertindak terhadap ilmu yang dipelajarinya tu, jangan lah pulak hangat-hangat tahi ayam jer, tak istiqamah. lepas tu situasi yang berlaku kat newbie pulak, terlalu taksub dengan ilmu-ilmu seni perniagaan online sehingga ter over loaded kepala hotak ko tu. kesan nya, menangis tepi bucu katil, sebab sale langsung tak ada. khikhikihi. 


Fuhhhh... habis sudah 5 point ni, nanti kalo ada masa abang dropship akan kembali di blog si abang keladi ni, okay saya pass button kat abang keladi yer, tunggu dia rapp up, untuk sembang kita ni, dadadda. see u at next entry.


Kesimpulannya,  Thanks sifu dropship, ko memang power,


Erk!!!, korang rasa cukup sangat ke kelima-lima point tu. macam tak cukup kan, otak pown masih buntu dan buntu apa yang boleh di buat eerk, kenapa sale tak de, puas dah jual-menjual ada orang PM, tapi terus senyap. okay no worries, uolls, memang macam tu lah, dunia bisnes online, permulaan memang agak sukar sikit. lepas tu kan, yang sbenarnya adalah sekarang ni bisnes dropship terlalu padat dengan persaingan. YUP, prospek mudah nak cari barang tersebut kat mana-mana. Jadi nak ke tidak korang kena cari jalan bagaimana untuk menang dalam dunia perniagaan dropship ni?

Sifu Irfan Khari ada pesan nak berjaya dalam persaingan ni kena bina perhubungan diantara prospek kita, bila prospek kita dah tahu dan yakin apa yang kita tawarkan maka, peratusan untuk prospek memilih kita sebagai penjual tinggi, okay macam ni lah, kirannya, sekarang abang keladi sedang share sesuatu untuk orang-orang yang benar-benar nak berjaya dalam dunia Dropship, abang keladi cuba sedaya upaya untuk korang yang akan beli e-book saya nanti kenal siapa sebenarnya saya, dan baca artikel-artikel yang percuma dulu, kalo mereka dah lebih trust dengan hasil perkongsian saya secara percuma, mesti mereka mau, sesuatu yang lebih eklusif dan berbayar. betul kan. 

Okay lah, dah larut malam ni, time tengah tulis lah..abang keladi memang suka tulis time malam sebab siang sibuk memperomosi produk.


Jadi pokok pangkalnya adalah sifat kerajinan dan istiqamah kita pada apa yang kita rancang. jangan hari ni gila-gila buat promosi, besok lusa dah lemah lesu. macam-mana lah pospek nak percaya kat kita kan, lepas tu duk fikir, Kenapa lah aku ni masih gagal menjual dalam dropship style ni?

Tamat dah....

~abang keladi sembang-sembang tentang dropship, ada isi ke tak ada isi, jom scroll FB personal saya Nazir Aziz ~


Read More...

Cara Mudah Close sale prospek - Irfan Khairi #TanyaIKLive[replay]




Perkogsian bersama Irfan Khairi tentang cara mudah close sale prospek. please please, adik-adik abang keladi. korang kena tonton tau, kasi rapat-rapat follow.
Read More...

5 TIP MENGHADAPI PERSAINGAN DALAM KONSEP BISNES DROPSHIP (BAHAGIAN 2)

Assalamualaikum semua.

Okay hari ni, tiba masa untuk abang keladi sambung celoteh pasal tip menghadapi persaingan dalam konsep bisnes dropship. ( Bahagian 1)


5 TIP MENGHADAPI PERSAINGAN DALAM KONSEP BISNES DROPSHIP (BAHAGIAN 2)
Tip menghadapi persaingan dalam konsep bisnes dropship

#3. Jadi seorang yang pakar - Yang macam mana dikatakan pakar tu erk, kat dalam dunia ni ramai tau orang yang tersangat pakar, macam-macam pakar ada, AWAS jangan tersalah pilih pakar pulak nanti. Jadi korang rasalah kan, korang pakar dalam bidang apa erk?, okay contoh lah kan, korang ni memang expert bab tentang masakan, so ni memboleh kan korang merebut peluang dengan share dan cari sesuatu yang menarik untuk prospek korang nanti, a'ah, nampak tak, macam mana korang boleh present diri nanti, ni lah dinamakan Personal Branding korang, orang betul-betul nampak korang ni seorang yang boleh dipercayai dan pakar dalam bidang itu. so, nama pun dah dikenali, sekarang apalagi, join lah mana-mana dropship bisnes yang menjurus kepada bidang korang tu.

#4. Yang ini raasanya korang boleh catch tak, uh'uh, kalo abang keladi insyallah, kalo ada modal lah kan, yupss!! tetapi jangan mengalah dulu insyallah boleh. Apa yang boleh korang buat adalah target pasaran yang belum diterokai. Bagaimana tu erk?, abang keladi saya nak tau!". erkk!! sabar-sabar.

Okay ni abang keladi yang hot ni nak share erk, produk yang sama sebenarnya boleh dijual dipasaran yang berbeza. ah'ah, dah pening kepala lah tu. okay dengan syarat korang benar-benar tahu, apa sebenarnya yang dimahukan oleh kelompok pasaran sasaran yang korang target tu.

Contohnya, seorang suri rumah mungkin inginkan supaya dia dapat mencari pendapatan tambahan bagi membantu suami tercinta membina ekonomi keluarga. seorang pelajar mugkin perlukan pendapatan tambahan bagi membeli buku dan bahan rujukan. seorang yang banyak hutangnya perlukan pendapatan tambahan bagi melangsaikan hutang-hutangnya dengan cepat.

Aik, macam tak faham jer abang keladi dengan statement kat atas tu. 

Oh, masih tak faham nampaknya, okay mudah dan ringkas, macam ni abang keladi terangkan satu persatu. suri rumah cari duit tambahan, pelajar juga cari duit tambahan, kemudiannya seorang pekerja swasta juga cari pendapatan sebab nak langsaikan hutang, so, memang semua orang  yang kat atas tu niatnya sama kan tapi yang membezakan adalah matlamat mereka, takkan ler suri rumah nak cari duit untuk beli buku rujukan, betul tak, tulah yang dinamakan kreativiti, pasaran dah semakin tepu, takkan kita jugak buat benda yang sama, jadi try untuk tiruvasi, supaya kita ni lebih mantop, daripada persaing-persaing. produk kita ni memang ada ummphhhh, lah.

.

Dan Point yang terakhir.. Yahoo dah nak habis pown, share tip ni memang nampak mudah tapi kena perah gak otak dik, tapi jap erk, raasanya macam tak cukup pulak.kan kan kan, abang keladi ni kalo share jer, mesti ada yang tertiggal. ayat pun tongang terbalik. hermmmm, tak pe lah, Jangan marah yer, okay saya share dulu mana yang mampu, nanti kalo rasa ada idea, abang keladi akan share agi pada next entry.bukan mudah o' nak menonjolkan diri kita sebagai peniaga online yang mengamalkan bisnes dropshiping. letih tau. 

sambung Topik 5 pulak yer.

#5 ILMU. ini lah paling dan paling penting dek non. abang letak dia sepatutnya rangkin TOP tau. yup,baiklah  sekarang abang keladi share pasal bagaimana nak bersaigan dalam industri bisnes stail dropship yang makan tepu persaigannya, untuk Ilmu sdan strategi, YES za, jika kita ada ilmu insyallah sukar orang nak menipu, memang lah tak dinafikan yang kita ni pernah kena tipu, tapi insyallah kalo kita ada ilmu, bolehlah kita tau apa yang patut dan apa yang tak patut, jadi apa kata kita semua cari ilmu dan bertindak secara istiqamah terhadap ilmu itu. sifu abang keladi kata, kita takkan tersesat seribu langkah jika kita ikut laluan orang yang pernah lalu dilaluan itu. aiyoo, tak faham abang keladi. cuba explain sikit boleh tak.

Boleh adik-adikku.

Okay, korang boleh memendekan perjalanan bisnes korang jika kita ada ilmu, kita tau mana yang boleh dan mana yang tak boleh. so, tu yang dinamakan ilmu, kalo nak lagi power, kena + GST, erkkkk

Bukan GST lah tapi mantor, Yer sebelum ni pon abang keladi yang bujang dan teruna terlajak laku ni dah bincang pasal kreatiria seorang mentor yang boleh kita ambil. jadi malas nak stroy gila-gila kat sini. MENTOR sangat penting dalam pada kita nak bersaing dalam dunia dropship yang entah apa-apa penuh gila peniaga tu.

Hu'uh, tip ni nak tulis punya lah azab,  nampak panjang pulakkan, memang penat dek non, ni lah nasib seorang bujang tua, khikhi.#hello apa kaitan dengan topik ko tu,  erk!! mengelamun sekejap.

cuba nak taip seribu patah kata tapi NOP idea tak sampai sampai, otak terus diam membeku, #mugkin hari hujan ler tu tak apa lah cuba jer kan buat dulu 500 patah kata adahzab pun azhab lah, memang nampak  giler and haruk beb,

Okay lah malas nak panjang kan tau, nanti tunggu next appoiment kita deh, kesimpulan untuk kedua-dua tip yang abang keladi share ini adalah bisnes stail dropship memang mudah, tak kisah la korang tu budak hingusan, budak remaja terkepop, budak dewaasa yang bajet dan orang tua yang dah ganyut. kiranya semua boleh dan semua boleh join bisnes dropship ni, mudahkan, cuma kena ada smartphone and talian internet yang super. Jadi timbul pulak ramai gila manusia dropshiper, semua jual produk yang sama, makcik cleaner tu pun duk prmote benda yang sama kat FB nyer tu, jadi persoalan nyer bila pulak kita nak dapatkan extra income ni.


TAMAT-

#abanggoje
#abangkeladi

~Ko memang hot, thks semua kerana sudi singgah ke teratak abang keladi~ 

Read More...
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com