5 TIP MENGHADAPI PERSAINGAN DALAM KONSEP BISNES DROPSHIP (BAHAGIAN 2)

Assalamualaikum semua.

Okay hari ni, tiba masa untuk abang keladi sambung celoteh pasal tip menghadapi persaingan dalam konsep bisnes dropship. ( Bahagian 1)


5 TIP MENGHADAPI PERSAINGAN DALAM KONSEP BISNES DROPSHIP (BAHAGIAN 2)
Tip menghadapi persaingan dalam konsep bisnes dropship

#3. Jadi seorang yang pakar - Yang macam mana dikatakan pakar tu erk, kat dalam dunia ni ramai tau orang yang tersangat pakar, macam-macam pakar ada, AWAS jangan tersalah pilih pakar pulak nanti. Jadi korang rasalah kan, korang pakar dalam bidang apa erk?, okay contoh lah kan, korang ni memang expert bab tentang masakan, so ni memboleh kan korang merebut peluang dengan share dan cari sesuatu yang menarik untuk prospek korang nanti, a'ah, nampak tak, macam mana korang boleh present diri nanti, ni lah dinamakan Personal Branding korang, orang betul-betul nampak korang ni seorang yang boleh dipercayai dan pakar dalam bidang itu. so, nama pun dah dikenali, sekarang apalagi, join lah mana-mana dropship bisnes yang menjurus kepada bidang korang tu.

#4. Yang ini raasanya korang boleh catch tak, uh'uh, kalo abang keladi insyallah, kalo ada modal lah kan, yupss!! tetapi jangan mengalah dulu insyallah boleh. Apa yang boleh korang buat adalah target pasaran yang belum diterokai. Bagaimana tu erk?, abang keladi saya nak tau!". erkk!! sabar-sabar.

Okay ni abang keladi yang hot ni nak share erk, produk yang sama sebenarnya boleh dijual dipasaran yang berbeza. ah'ah, dah pening kepala lah tu. okay dengan syarat korang benar-benar tahu, apa sebenarnya yang dimahukan oleh kelompok pasaran sasaran yang korang target tu.

Contohnya, seorang suri rumah mungkin inginkan supaya dia dapat mencari pendapatan tambahan bagi membantu suami tercinta membina ekonomi keluarga. seorang pelajar mugkin perlukan pendapatan tambahan bagi membeli buku dan bahan rujukan. seorang yang banyak hutangnya perlukan pendapatan tambahan bagi melangsaikan hutang-hutangnya dengan cepat.

Aik, macam tak faham jer abang keladi dengan statement kat atas tu. 

Oh, masih tak faham nampaknya, okay mudah dan ringkas, macam ni abang keladi terangkan satu persatu. suri rumah cari duit tambahan, pelajar juga cari duit tambahan, kemudiannya seorang pekerja swasta juga cari pendapatan sebab nak langsaikan hutang, so, memang semua orang  yang kat atas tu niatnya sama kan tapi yang membezakan adalah matlamat mereka, takkan ler suri rumah nak cari duit untuk beli buku rujukan, betul tak, tulah yang dinamakan kreativiti, pasaran dah semakin tepu, takkan kita jugak buat benda yang sama, jadi try untuk tiruvasi, supaya kita ni lebih mantop, daripada persaing-persaing. produk kita ni memang ada ummphhhh, lah.

.

Dan Point yang terakhir.. Yahoo dah nak habis pown, share tip ni memang nampak mudah tapi kena perah gak otak dik, tapi jap erk, raasanya macam tak cukup pulak.kan kan kan, abang keladi ni kalo share jer, mesti ada yang tertiggal. ayat pun tongang terbalik. hermmmm, tak pe lah, Jangan marah yer, okay saya share dulu mana yang mampu, nanti kalo rasa ada idea, abang keladi akan share agi pada next entry.bukan mudah o' nak menonjolkan diri kita sebagai peniaga online yang mengamalkan bisnes dropshiping. letih tau. 

sambung Topik 5 pulak yer.

#5 ILMU. ini lah paling dan paling penting dek non. abang letak dia sepatutnya rangkin TOP tau. yup,baiklah  sekarang abang keladi share pasal bagaimana nak bersaigan dalam industri bisnes stail dropship yang makan tepu persaigannya, untuk Ilmu sdan strategi, YES za, jika kita ada ilmu insyallah sukar orang nak menipu, memang lah tak dinafikan yang kita ni pernah kena tipu, tapi insyallah kalo kita ada ilmu, bolehlah kita tau apa yang patut dan apa yang tak patut, jadi apa kata kita semua cari ilmu dan bertindak secara istiqamah terhadap ilmu itu. sifu abang keladi kata, kita takkan tersesat seribu langkah jika kita ikut laluan orang yang pernah lalu dilaluan itu. aiyoo, tak faham abang keladi. cuba explain sikit boleh tak.

Boleh adik-adikku.

Okay, korang boleh memendekan perjalanan bisnes korang jika kita ada ilmu, kita tau mana yang boleh dan mana yang tak boleh. so, tu yang dinamakan ilmu, kalo nak lagi power, kena + GST, erkkkk

Bukan GST lah tapi mantor, Yer sebelum ni pon abang keladi yang bujang dan teruna terlajak laku ni dah bincang pasal kreatiria seorang mentor yang boleh kita ambil. jadi malas nak stroy gila-gila kat sini. MENTOR sangat penting dalam pada kita nak bersaing dalam dunia dropship yang entah apa-apa penuh gila peniaga tu.

Hu'uh, tip ni nak tulis punya lah azab,  nampak panjang pulakkan, memang penat dek non, ni lah nasib seorang bujang tua, khikhi.#hello apa kaitan dengan topik ko tu,  erk!! mengelamun sekejap.

cuba nak taip seribu patah kata tapi NOP idea tak sampai sampai, otak terus diam membeku, #mugkin hari hujan ler tu tak apa lah cuba jer kan buat dulu 500 patah kata adahzab pun azhab lah, memang nampak  giler and haruk beb,

Okay lah malas nak panjang kan tau, nanti tunggu next appoiment kita deh, kesimpulan untuk kedua-dua tip yang abang keladi share ini adalah bisnes stail dropship memang mudah, tak kisah la korang tu budak hingusan, budak remaja terkepop, budak dewaasa yang bajet dan orang tua yang dah ganyut. kiranya semua boleh dan semua boleh join bisnes dropship ni, mudahkan, cuma kena ada smartphone and talian internet yang super. Jadi timbul pulak ramai gila manusia dropshiper, semua jual produk yang sama, makcik cleaner tu pun duk prmote benda yang sama kat FB nyer tu, jadi persoalan nyer bila pulak kita nak dapatkan extra income ni.


TAMAT-

#abanggoje
#abangkeladi

~Ko memang hot, thks semua kerana sudi singgah ke teratak abang keladi~ 

Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com