5 tips menghadapi persaingan dalam konsep bisnes dropship

Assalamualaikum semua.

Abang keladi ni rasa takut lah dengan keadaan pasaran bisnes yang tepu giler ni. yer lah mana tak nyer, ramai si'utttt, adik-adik abang keladi ni masuk pasaran bisnes berkonsep DROPSHIP. Yer lah, memang konsep bisnes yang, wow mudah tanpa kos dan tanpa penat lelah, cumaa usaha dan usaha lebih pada pemasaran, baru lah, aummmmm, masyuk ko! TAPI kalo dah pasaran ni tepu, buka jer FB, beribu-ribu promote pasal produk sama tu, bukak pulak instagram, fuhyooooo, gila ko. memang kaw kaw sama, ayat copy and paste, dan dot dot dot same jer, aiyoo, macam mana nak buat income kan.

Jadi apakah jalan terbaik untuk diriku dan  adik-adikku yang baru nak melangkah ni ke dunia Dropship terus pecut lajuz dek non, dan apakah ada petua-petua yang boleh kita bom kan jualan hanya dengan berniaga stail dropship ni?.

#TOLONG bagi jawapan yang agak bernas erk.!!

MEMANG TAK ADA LANGSUNG CARA DALAM BERNIAGA  KONSEP DROPSHIP NI NAK MAJU. NAK KE TIDAK KORANG KENA LABUR DUIT UNTUK PEMASARAN.

Betoi! Betoi! Betoi


Yupss, tadi boleh pulak aku kata rasa  takut dengan pasaran yang agak, Uh'uh. begitu lemas untuk mereka-mereka yang baru setahun jagung ni. betul, siapa yang tak terasa kan, al-maklumlah, bisnes ni, memang mudah tapi tapi tapi, tersilap langkah memang tak jadi dik. nampak macam tak ada sinar harapan nak masuk dalam bisnes stail ini. kononya nak jadi usahawan berjaya bermula daripada kos RM 0, tapi ku kecewa lagi lah ni.

Errrk!!!, jangan semua jangan mengelabah, kita cuba sama-sama tau. Penduduk Malaysia ada dekat 31 Juta orang uolz. kita cuma perlukan 100 orang jer pembeli untuk produk kita dan hanya cuma perlu 50 orang jer untuk maintain order dengan kita, fuh' kalo dihitung dan congak, takan ler untung bersih sebulan kita tak boleh dapat dalam RM300 kan. Betul tak!'

Abang keladi tengah join dropship jual kek lapis sarawak dan produk kecantikan nurraysa beauty + cari duit online dengan menulis blog, aiyoo, mampukah aku berjaya doa-doakan jer lah yer.

Okay, kat bawah ni, ada 5 Tip yang abang keladi sedang lakukan dan abang keladi ambik daripada tip mentor abang keladi. Dr. Azizan Osman, yup kredit juga pada member abang keladi yang pernah masyuk jual barang stail dropship lelong. wah mantop ko anak.




5 TIPS MENGHADAPI PERSAINGAN DALAM KONSEP BISNES DROPSHIP

#1 Kalo pasaran dah tepu, banyak pulak orang jual barang yang sama tu, maka kita perlu jadi lebih kreatif, a'ah, kreatif macam mana tu. okay apa yang abang keladi buat adalah, bagi hadiah percuma. aik nampak kan, kat situ dah nampak macam kena keluar modal lah sikit, untung lah tak seberapa dah nak kena keluar sikit  modal. HELLO dek non, abang dah khabar mula-mula tadi, DROPSHIP style ni dah tak macam dulu, waktu first konsep ni bom kat Malaysia. kini, banyak jer student-student, pekerja kilang, makcik kat kampung tu dah advance dan lebih tau, bisnes dropship ni, jadi makin lama makin lemas lah pasaran, jadi nak ketidak, TOLONG bagi sesuatu yang ada nilai kat customer kita tu, bagi dia reward dek, kasi heboq sikit bisnes dropship kita tu. Untuk bab hadiah free ni, aku bagi kat customer e-book, tip nak make-up ringkas giler. oh' macam bengong jer tip gila tu. aiyo. kita cuba erk, tak kan ler nak biar prsaing kita tu menang, okay, buat sesuatu yang kreatif dan menarik untuk customer.

#2 Tulis artikel yang bermanfaat!!!. 

Panjang lebar dah penerangan untuk tip 1 tadi jadi tip yang seterusnya penerangan nyer pendek jer lah, bukan apa, takut nanti korang pulak boring, dah ler penulis blog ramai giler, kan kan silap hari abang keladi menangis pulak tepi bucu katil uollz., okay yang point ni korang faham jer lah, maksud sharing informasi. contoh kalo korang ni adalah salah seorang team dropship nurraysa beauty, cuba buat satu blog yang khusus niche kecantikan dan penjagaan kesihatan. lepas tu cuba update teknik dan more kepada kecantikan dalam pemilihan produk yang suci. jadi nanti korang strat lah dengan demo bersolek ker, cara selawat keatas nabi pagi-pagi hari untuk tarik seri muka, dan lepas tu pandai-pandai lah selit kat teknik yang aummmmmmm. untuk orang terus membeli produk anda tu. okay benda ini bukan untk produk cantik jer tau, sebab maklumlah sekarang ni banyak giler orang keluar dengan produk kecantikan, kan kan kan.

Sambung.

sebab abang keladi tulis artikel ni kul 11 malam, jadi otak pun dah penat nak memerah lagi dan lagi, tapi janji nak bagi 5 tapi ni, 2 jer yang mampu, uh'uh, itulah nasib seorang peniaga yang menjalankan bisnes stail dropship. so abang keladi sambaung next entry tau. tungggggu.


~abang keladi sembang kencaang kononnya hot sangat ler~

Bersambung.




Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com