Sembang kosong with abang Keladi

Assalamualaikum semua, terima kasih yer kerana sudi singgah ke teratak abang keladi ni. cehwahh!! abang keladi uollz.

Itulah realiti abang keladi ni tau dalam dunia blog nie, tak habis-habis nak bertukar-tukar niche, kiranya daripada setup blog tahun 2015, sampai lah sekarang ni asyik dengan mengelamunnya, dulu corak penulisan macam tu, kini macam ni, entah lepas ni apa lak erk. Yang best pantang jer, tengok trend semasa, nak jer ikut, yer lah, bila ada jer blogger yang kebabom dengan nichenya tu, mula lah abang keladi yang ganyut ni nak bergayut dengan corak ikut-ikutan tu. aduh!!, sampai bila pun tak kemana kan, sudahnya blog ni dah beberapa bulan menyendiri tanpa khabar berita. 

Bidang penulisan untuk newbie, memang macam tu kot, kiranya kita-kita lah yang belum pandai nak berdiri, #masih merangkak ni memang selalu mengelabah, dan tak istiqamah pada apa yang dirancang, kiranya ikut-ikutan jer. orang yang otai dah kata, "belum dapat MOMENTUM uollz. so abang keladi memang tak salah kan sesiapa, walaupun nak menyalahkan diri sendiri. Aikk!! habis tu nak tunding jari kat siapa pulak?. 

  1. Salahkan pada trend semasa
  2. Salahkan pada Mereka yang terlau cepat mencipta sesuatu yang viral.
Upssss!!! betul ker apa yang abang keladi ni tulis.

Hello bukan tersilap nak, ni cuma gomelan ku tentang topik ini, dalam bidang penulisan blog ada trend setter nye, dulu-dolu, waktu Facebook, tak berapa nak glmaour, kiranya, waktu zaman mark zurkerburg, tengah setup FB untuk group perbincangan member-membernya di kolej. time tu rasannya BLOG ni sangat ler popular. yer dik, dulu-dulu, abang keladi ni pun ada blog tau, kirannya cerita tentang puisi cinta, wahhhh, gila ko nak!!, abang keladi ni memang suka bab-bab cinta cintun ni. sudahnya, sehingga kini ku masih membujang. Tapi kini blog bukan sahaja masih mantap, tetapi menjadi satu keperluan untuk peniaga. yer. blog masih relevan tau, jangan ada yang kata malas lah nak tulis blog. nanti akibatnya. sendiri makan pengat keladi, sendiri ler rasa dihati. owahhh. tulis tajuk tentang Dunia dropship, tapi kenapa abang keladi ni sibuk cerita tentang dunia blog pulak.

Ermmm. itu namanya tektik nak menyerba luas kan jumlah perkataan. dalam pada tak ada idea!!!.

Korang kena lah related kan topik abang keladi tadi dengan trend semasa, faham ke faham ni. nak suruh say Hi, tak boleh dengar lak, maka, senyap jer lahkan. okay, maksud abang keladi ni, uollskan semua tau, zaman sekarang, sangat padat, tambah-tambah, masyarakat ni terlampau ramai, dan tinggi persaigannya,  zaman sekarang ni pulak ekonomi sangat mencabar tau, jadi orang yang bekerja pagi, tak semestinya pulang pada petang hari terus rehat. mereka ada yang jadi peniaga pasar malam dik.

Itu lah realiti sekarang ni, memang gaji tak mencukupi untuk keperluan harian. maka nak ke tidak tetap ada side income. wahh class gitew. abang keladi memang mantap.

Aikk, hilang pulak idea abang keladi time nak menulis ni, hermm, takut pulak korang tak faham apa yang abang maksudkan ni, maklumlah anda yang tengah baca blog ni lagi hebat menulis dan popular daripada abang keladi. so, rasa tak tak faham apa yang nak disampaikan.

okay2, abang keladi tak mau nak panjang-panjangkan lagi penceritaan ni, maklumlah zaman ni zaman hipster so, uollz semua memang nak benda-benda yang ringkas dan padat jer kan, apa yang abang keladi nak inform adalah jikalau korang adik-adik abang keladi semua yang bekrja parttime, Ingat yer, jangan sampai menganggu tugas utama korang, yerlah nanti yang dikejar tak dapat yang dikendong kecicirian, ni pun peringatan untuk abang keladi gak.


So, hari ni, sembang kosong with abang keladi lah yer. 


Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com