Cendol Durian Ketagih Taman Dato Harun, Petaling Jaya, memang kejam!!!!

Hai Korang.

Perhhhhh terliuq giler tak kalo tengok gambaq kat bawah nie. 👇👇👇


Cendol Durian Ketagih Taman Dato Harun, Petaling Jaya
Perhh buat jiwa nafsu makan bergelora, Cendol Durian Ketagih, Petaling Jaya

Mak aii!!!, memang mengeceshh giler tengok lama-lama, Aku nak makan cendol pulut duriannnnn. kehkehekhek.

Pakcu ni dah macam blogger foodie lak, mengalahkan blog Mahamahu kan. oriate. ni semua gara-gara ada rakan FB post iklan tentang Cendol Durian Ketagih kat group FB Taman Medan Komuniti tu. Pakcu ni pantang kalo nampak benda-benda yang mengecshhh, berdezupppp nak dapatkan jugak taw, dah lerr lokasi nya memang dekat sangat dengan Pakcu, Kiranya kalo tak serbu, tak sah lerr jadi blogger yang giler-giler nie. kikkikik

Ok. awak semua kalo nak cerita bab makan memakan ni memang tak syok kalo kena baca artikel panjang-panjang. yang penting korang tengok dulu gambo-gambo yang membuatkan nafsu makan korang meronta-ronta. Saja jer nak biarq kan air liuq korang melelah, 


Cendol Durian Ketagih Taman Dato Harun, Petaling Jaya
Inilah dia Stall Cendol Durian Ketagih
Cendol Durian Ketagih Taman Dato Harun, Petaling Jaya
Pakcu dan team kaki makan, serbu Cendol Durian Ketagih
Cendol Durian Ketagih Taman Dato Harun, Petaling Jaya
Wow, memang berbaloi, kuah santan yang pekat ditambah pula gula melaka, menjadikan Cendol Pulut Durian memang terbaikk, manis manis buah gitew

Cendol Durian Ketagih Taman Dato Harun, Petaling Jaya
Perhhhhh, asyik sangat sihhh

Cendol Durian Ketagih Taman Dato Harun, Petaling Jaya
Team Pakcu serbu Cendol Durian Ketagih nie

Cendol Durian Ketagih Taman Dato Harun, Petaling Jaya
Tengok kawan Pakcu tue, tak ingat dunia taw menikmati Cendol Durian Ketagih ni. Memang ketagih dah tue

Cendol Durian Ketagih Taman Dato Harun, Petaling Jaya
Aik, nak berdating pown boleh, port baikkk punya.

Cendol Durian Ketagih Taman Dato Harun, Petaling Jaya
Feedback daripada netizen, banyak lagi komen nya tentang kesedapan Cendol Durian Ketagih ni, Pakcu tak sempat nak screen Shoot lak, nanti pi lawat sendiri lah yerr.

CENDOL DURIAN KETAGIH

MEMANG KEJAMMMM!!!


Ha'ah, tu le Pakcu dah kata, memang asyik giller, bila makan semangkuk nak repeat order lagi satu mangkuk. kikkiki. kirannya berbaloi lah RM9.00 semangkuk tu, dapat lerrr durian seulas isik kuning, Perhhhhh. memang rugi kalo tak cuba beb.

Tapi untuk Pakcu memang tak cukup durian tue, nak letak sebijik durian baru aummmmm. terangakt nafsu makan Pakcu taw. Tue bila kat kampung boleh lerr kan, Pokok durian belakang umah jerr, nak letak dalam mangkuk tu berbijik-bijik pown boleh, jangan harap dengan RM9.00 nak bagi berpusing otak makan durian + cendol pulut, apa yang ada jadi lahh, kuah santannya pun lemak tak berapa manis, macam manis-manis buah anak dare jerr. kikki. 

Untuk awak semua yang berada di sekitar Bandar Sunway Petaling Jaya dan mengidam pulok nak makan Cendol Durian ni, Moh lerr ke Cendol Durian Ketagih nie, mudah jer nak cari, kalo korang taw kat mana Tol Taman Dato Harun(NPE), dia punya stall sebelah jerr, ermmm kalo tak pasti gak, korang search jerr Karaoke MYway. Ha'ah, nanti jumpa lerrr. dia betul-betul depan Restoran Medan Harmoni taw. Ok, jangan pergi pagi erkkk, taukeh tu tak bangun lagi, so, waktu operasi nye adalah 7 petang - 12 Malam, Pakat maiii lepak-lepak mengopi kat sini. tempat pown open gitew, 

Jangan risau plok, kat kawasan tu ada jerr jual makan-makanan lain untuk mereka yang berselera makanan stail thai kelantan tue, dah jangan banyak tanya, gi je serbu, memang perut kenyang. erk erk erk. Jadi tunggu apa lagi jom ke Cendol Durian Ketagih.

#Paksukaya


Read More...

Selamat Menyambut Hari Guru 2017



Selamat Menyambut Hari Guru 2017
Gambar dari gugel. Selamat Menyambut Hari Guru daripada Pakcu




"GURU PEMBINA NEGARA BANGSA"


hai korang,

Pakcu dah lama tak ucap Selamat Hari Guru taw. ye lah waktu zaman budak sekolah dulu memang kita nie lebih dekat dengan Hari cikgu. sebab time tu mesti kena ingat tanggal 16 mei, best sangat sebab tak payah masuk kelas belajo, satu hari aktiviti kat dewan perhimpunan jerr. betul ke betul?

Mana tak nye kan, Time hari guru perhhhh sibuk dengan persembahan pantun gurindam jiwa untuk cikgu, yang best pulok jadi pelakon kayu ala-ala talentime haprak kehkehekh, yang badan berisi sikit  jadi lerr cikgu beso, nampak budak yang agak skema sikit jadi lah mangsa ketua pangawas yang tak berapa nak hado. kikkiki. yang agak alim sikit, mangsa jadi Ustaz, tu belum yang muka pecah rumah, hambik ko, jadi lerr Budak kaki buli, kesudahannya semua insoffff dan berakhir dengan ucapan 

"TERIMA KASIH CIKGU ENGKAU LERR PELITA DAN PENYULUH KAMI" .

Pengalaman Manis menyambut hari guru nie memang tak boleh padam dalam ingatan Pakcu, jika diimbas semula, tergelak sesorang taw. Pakcu yakin, awak semua mesti ada pengalaman tersendiri menyambut Hari Guru ni, dan mugkin ada yang sebaya dengan Pakcu ketika ini, yang sewaktu dulo bersama mengucapkan selamat hari guru kepada Guru tersayang dan kini awak pulok menerima Ucapan itu daripada anak murid tersayang. hermmmm itu lah hidup di dunia ini kan.

Tapi macam pelik jerr, bila sebut hari guru, kenapa ramai jerr yang akan ucap pada cikgu sekolah. yang cikgu Agama, Cikgu Tuisyen, Cikgu memandu, Cikgu Marketing online, Cikgu Gubahan Bunga, Cikgu Iqra, Cikgu bla,bla,bla. yang semua tue bukan kategori cikgu kerr. 

Adakah Sambutan Hari Guru nie untuk Cikgu yang mengajar kat sekolah-sekolah jerr ker? kikiki

Kalo awak ke kelas mengaji, tak boleh ke ucap selamat hari guru, tok , semoge ilmu yang tok ajar terus melekat kat dalam diri ini. erkkkk. saja nak memporak perandakan keadaan Jangan Marah.

Okay lah what ever, asal Cikgu jerr, ucap lah selamat hari guru taw. Pakcu yang blogger ni powan ada cikgu nye, so Pakcu nak Ucap lah selamat hari guru untuk cikgu-cikgu yang banyak mengajar pakcu tentang bidang pemasaran online nie, tapi tak lupa gak kepada semua dan semua yang bergelar CIKGU. Ikhlas daripada hati Pakcu, SELAMAT HARI GURU 2017, GURU PEMBINA NEGARA BANGSA


#Pakcukaya

Read More...

Sumpahan Sepetang Bersama Blogger 2017

Hai Korang,

Pakcu come back, setelah sekian lama berkurung tak kunjung tiba di arena blogging tetiba rasa tangan gatal-gatal nak menulis. 

owerkay, mugkin agak terkezut kan kenapa lak tetiba Pakcu dah dapat semangat Power Rangers untuk membebel dalam blog nie. Kalo nak tahu, nie semua penangan Sepetang Bersama Blogger 2017. #sbb2017

Memang agak lama gak lerr Pakcu tinggalkan berblogging nie, dekat 6 bulan lebih kot, yang post lepas-lepas tu, hanya duplicate jerr. Bukan datang daripada pengalaman sendiri, kalo dibaca hermmm pakcu pun rasa lemau macam biskut mayat dicicih air kopi kaw ala-ala san fransisco, terus lembik taw. Tapi lepas #sbb2017 semangat Pakcu nak kembali terus memuncak-muncak dek non. 

Apa yang menjadikan semnagat Pakcu ni terus memuncak nak kembali Berblogging nie?

Errkk, Pakcu dah kena santau lerr, dengan blogger-blogger otai. tue sebabnya tangan gatai asik nak menekan button keyboard nie. kehkhekhe. jangan sampai Pakcu jadi keyboard warrior sudah!!😁,

Sepetang Bersama Blogger nie telah membawa semangat yang aummmmm, terrrbaik untuk pakcu, mana tak nya, Pihak penganjur Denaihati ni telah membawa 2 orang blogger yang bukan calang blogger untuk berkongsi pengalaman mereka. fuhhhhh, memang enjoy tergiler le bila dengar perkongsian si cik lily puteh and abang kuat makan kita tue, erkkk, jangan marah!!! En Mahamahu. yorr blog kaki makan.

Perhhh, perkongsian yang cukup berhantu dengan aura-aura yang gegiler best, macam nak target dapat Award blogger terbaik pulok. sebutik-butik Pakcu tekun dengar taw. sebab mana lerr tahu boleh follow apa yang patut. ni semua gara-gara dah malas nak kerja kat ofis, teringin nak jadi blogger popular #blogsebagaikerjaya. cehwahhhh.

Dalam sesi Q and A untuk sembang-sembang tue, Pakcu tak nak lerr lepaskan peluang untuk mencapap dengan bertanyakan soalan, kehkeh, sebenornya tak de benda powan yang nak di tanya, tapi kerana hati duduk mendadak macam air sedang membuak-buak dalam cerek yang dijerang tue, Pakcu tanya lah soalan, Errk. Saya Mohd Nazir daripada Petaling Jaya, Panggil Jerr Pakcu. kikkiki. tergetar tangan dek non. Okay, saya nak tanya lah kat kak lily, seorang blogger nie dia menetapkan rate kerr kalo nak buat review produk?

Krikrikkrikikr. ( Alamak dia faham kerr soalan aku nie), Pakcu tengok dahi dia dah berkerut lerr, Ayoaii, 

Macam nie, biasa kita buat rview produk, gi event and bla-bla-bla kan, takkan pergi free jerr, so nak buat promote tue, mesti ler nak mintak token nye, so apa pandangan kak lily erk? hu'uhhhh, baru rasa jelas kot.

Jawab Cik Lily : ohhh. sebenaornya ikut gak pada kekuatan blog kita tue. Nak letak rate tu boleh jerr, tapi tengok taraf blog kita tue bagaimana kan. lepas tue dia explain, Pakcu lak blurrr. kehkehkhe.

En Denaihati lak mencelah : Untuk tetapkan rate biarkan blogkan jadi bernilai, permulaan berblogging tu perlu niat untuk share dan perkongsian sesuatu yang ingin di baca, Insyallah nanti kita tak paya susah, mereka yang akan mencari blog kita untuk di review. 

Wow. nampak kan!!!. tu belum lagi lah Pakcu nak berkongsi apa isi yang membuat semangat pakcu ni terus membuak-buak, macam nak berlepas ke angkasa dengan menaiki roket appolo gitew. hahahah.

Malas pakcu nak cerita panjang lagi, yang peting nasihat Tuan Amir Hassan aka Abang Denaihati dia suruh kita ni penulis blog picisan untuk terus menulis dan menulis, sebab jika kita ada kemahiran menulis peluang untuk kita berkembangan pada masa akan datang memang luas, sebab bidang ini tidak akan mati dengan adanya teknologi yang semakin hari semakin baru. Jangan down semangat terus berusaha untuk memberi yang terbaik dalam menulis. Inysallah jika ada rezeki dalam tajaan pada tahun hadapan Sepetang Bersama Blogger nie akan di teruskan. Fuhhhhhh tersantau pakcu mendengo nya taw. tambah-tambah waktu petang lak kan, selalu mata memang melilau nak tutup, tapi petang tue, langsung tak rasa, otak pakcu ni pulak ligat berfikir strategi.kehkehek, kononnya akan datang aku nak berada lak diatas pentas tu, nak share pengalaman beberblog, kiranya time tue, Pakcu ni dah memegang gelaran Blogger of the year. wahhhhh classs gitew.

Apa yang menarik lagi di Sepetang bersama Blogger

Owahhh. yang menarik untuk Pakcu cuma tu jelah, Informasi, jumpa rakan-rakan blogger, mereka semua sporting yang amat beb, suka Pakcu kat uolls semua taw.

Tambahan lagi kalo tak nama #SBB ni, tak sah jika tak ada cabutan bertuah, fuhhhh, tu lah yang menjadi penyeri SBB ni, macam selalu la, Pihak pengajur telah sediakan hadiah cabutan bertuah yang terrrrbaik, Smart Phone, TV LCD, dan bla-bla-bla. 

Tapi Pakcu cuma pulang dengan maklumat dan pengalaman jerr, kalo nak cerita pasal tuah-bertuah tue memang tak lerr, bak kata orang tua-tua, tangan ko tue tak sangat bertuah lah. haikkk gitew. tak per, tuhan dah bagi kita macam-macam taw, so syukuran jazilan, Allahuakbar, Alhmadulilah.

Sambaung balik. 

Yang lagi menarik, selanjutnya tentang SBB nie, Pakcu kenal siapa figure yang hebat nie. Datuk Faridah Hanim Harun, yang lebih mesra di sapa Ibu hanim. Korang kenai tak siapa dia tue. hello semangat dia power taw, nagalahkan adiwira yang menyelamatkan dunia daripada serangan raksasa dan anasir jahat. fuhhhh, bergetar habis semangat negetif pakcu ni bila dengar perkongsian ibu hanim. Macam tak mau nak lari, nak stay jerr lama-lama bagi terbuang habis semangat negetif pakcu nie. kikkiki lelebih lak kan, tapi memang serius beb, Ibu Hanim ni Bukan calang-calang tokoh taw. tak caye, cer gi seminar beliau, pasti terangkat habis semangat korang nanti.

Errk lupa lak, sebelum menungu acara yang dinanti-nanti aka Malam Gala dinner tue, lepas asar diatas pentas tue ada perkongsian daripada En Pakar Viral. ehhh, siapa tue? 

Norman Danish daripada Misi Viral, kiranya dia ni founder lah ya. Perkongsian nya tak banyak cuma dia bawakan ilmu Personal Branding jer, tapi sungguhpun pendek fuhhhyooo memang giler best sangat. 

Lepas En Norman Danish nie membebel pendek, kikki, muncul lak si Pakar Content Mastery. wahhhh macam power berganda nie, maklum lerr bab copywriting bisnes ni Pakcu memang suka, kot ada idea nak promosi lagi baik untuk Dahan Rapuh Pakcu tu. kikki, Figure hebat tu namanya Dr Wan Yusuf Wan Jeffery.  yang memang best pengisian nya, tapi maklum lah jam di dinding terus berdetak arghhhhh. kiki dalam petang sangat so aura negetif dah kembali di dinding kulit-kulit pakcu, tu jadi macam blurrr jer, tapi nasib En Wan ni ada website dia www. wanyusuf.com, jadi apa-apa Pakcu baca jerr lah kan kat situ. sebab hati dah eksited sangat ni nak Makan kat Dewan Saloma Bistro tue, time ni lerrr Pakcu bedal habis-habissan walalwei. kehkehekhe.


Malam Gala Dinner Sepetang Bersama Blogger

Jeng-jeng tiba lah acara kemuncak Malam Gala Dinner Sepetang bersama Blogger, wahhh dengar macam gempak jer, kikiik, tapi memang gempak, temanya glitter glamms kot. sebab tengok orang semua bling-bling, tapi pakcu tak lerr nak bling bling, pakai baju siang tadi jerr, kikkiki.

Antara Award untuk blogger pada malam kemuncak tu ialah :

  1.  Most Enganging Blog 2017 - Kisah Emas Putih 
  2. Promising Blogger Group of the Year 2017 - Blogger Utara
  3. Most Enganging Social Media 2017 
  4. Best Travel Blogger 2017 
  5. Best Lifestyle Blogger - Cik lily putih
  6. Foodie Blogger - Mahamahu 
Betul ke idak tue. 👆👆👆 nanti tambah sendiri erkk, sebab malam tue Pakcu tak fokus sangat bab award tue, banyak Pakcu habis kan masa berbual dengan kawan baru jumpa, duk satu meja gitew, yang best dapat bina networking, share tentang Financial. wahhhh dapat ilmu baru.

Sebelum acara penyampaian hadiah dan makan, macam biasalah, Ucapan kata aluan daripada pihak Penganjur, dan Ucapan Aluan daripada tetamu kehormat Datuk Hussamudin Yaccub

Habis jerr ucapan, Yahoooo, serbu buffet Saloma Bistro, Perhhhhh makanan nye memang terbaikk, sedap nyerr. Macam Berada disyurge lah. kehkehekhe.

Dan Malam Gala dinner ni berakhir pada Jam 1016 Malam lebih kurang lah, Pakcu powan balik dengan mengantuk nyerr. Sayonara Insyallah JUmpa lagi pada Sepetang Bersama Blogger 2018, kalo ada rezeki dan Panjang Umur.

Paksukaya.


Tempat : Matic Kuala Lumpur, dan Saloma Bistro

Tarikh : 13 May 2017

Anjuran : Denaihati.com

Penajaan : 






Antara Gambar Kenangan di Sepetang Bersama Blogger 2017.👇👇👇👇

Sepetang Bersama Blogger 2017
Ikhsan Denaihati : Sepetang Bersama Blogger


Sepetang Bersama Blogger 2017
Ikhsan Denaihati : 

Sepetang Bersama Blogger 2017
Ikhsan Denaihati : Barisan Tetamu VVIP





Sepetang Bersama Blogger 2017
Pakcu and friends



Read More...
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com