Fit Malaysia Kuala Lumpur 2017

Hai korang, Pakcu nak wat report ni. cehhhh. Gitew, bukan report Persatuan Erkkk. Tapi ni laporan aktiviti sihat yang Pakcu sertai
 ehwahhhhh. Fit Malaysia Kuala Lumpur 2017.

Oklah korang, pepagi dah bangun seawal 5 pagi, sempat wat Tahjud 2 rakaat dan tutup dengan sunnat Witir 1 rakaat, lepas tu wat senaman ringkas sikit. sambil tunggu azan subuh, lepas jer solat subuh. terus mandi. Macam biasa la, nak berlari ni kena breakfast secukupnya, tapi Pakcu ambik oat jer, Allhamdulilah kenyang.

Tepat kul 630 pagi, kami gerak ke Stadium Bukit Jalil. Macam rombongan Cik kiahhh uolls, sebelum nak gerak tu, gi lah kutib seorang demi seorang kat rumah member Pakcu tu, so total dalam rombongan ni ada 4 orang termasuk Pakcu.

Biasanya kalo ikut waze ni, cuma 17 minit jer daripada tempat kami untuk smpai ke Bukit Jalil tapi dah namenya jarang jejalan kesini. nampak nyer ikut perjalanan jauh lerr. Nasib baik sampai pada jam 715 pagi, time sampai tu, hermmm kat perkarangan stadium ni dah macam langau vs lalat, ramainya yang amat.

Maklum lerr, semua tereksited nak Fit kan. oriate sambung terus laporan ni, sebab guru besor nak baca nanti. Untuk Fit Malaysia ni ada 3 kategori taw, 5KM, 10KM dan cycling. untuk Pakcu ambik yang 5KM jer la. bebudak baru nak belajo kan, so kena set azam ni, tahun depan ada yang 10KM pakcu mesti kena Join. yeahhhhh. Malaysia Boleh!! Pakcu kau ni mesti Bolwhhhh. yeahhh.

Sebelum kanak-kanak rabina ni di lepaskan ke landasan 5KM, kena tunggu yang dah otai jalan dulo. so kita berempat ni duduk lerr kat tepi khemah ni, tengok mereka lepaskan kategori berbasikal dulu, then 10KM, lepass tu baru lerr kami, yang baru nak belajo berlari nie.

Alamak report nampak panjang pulok, 

























Read More...

Berkongsi lunch box dengan rakan sepejabat, anda pernah cuba ke!

Hai korang, wahhhh muafakat membawa berkat, tu lah yang berlaku kat Pejabat tadi,

Okay lah entri ni Pakcu nak share kat korang semua,ni bukan propa taw, ataupun korang kata ala saje jer nak cari tular untuk nak tarik perhatian netizen, so buat ler ala-ala sepakat membawa berkat, berkelah kat sudut hujung kebinet file. 

Bukan erkkk, Jangan berperangsangka negatif, tolong lerr berfikiran positif, ambil amalan yang baik ni dan jadikan satu trend yang baik terutamanya zaman ekonomi kita ni dah tak menantu. Jom berkongsi lunch box kita dengan rakan sepejabat. Mampu tak lakukan ini?.

A'la korang lupakan bab propa mempropakan situasi tu, kita just tengok lah apa kebaikannya daripada amalan ini. Betul ke betul.

Kita bawa makanan sikit lepas tu share kat rakan sepejabat kiranya tukar-tukar menu lah kan, so, kiranya kita bersedekah lah erkk, syukur alhamdulilah, selalunya lunch box kita ni syok sendiri jer, tembolok sendiri jer yang mencekik, jadi pahala tu sendiri jer lah yang dapat, tu pown kalo baca Bismillah lah kan.

Jadi, cuba kita ubah pulok, tengahari jerr kita duk pakat-pakat makan bersama ala-ala berkelah di tengah ofis. kikiki, makan sikit jer pun dah kenyang taw, selalu kita makan seorang belum tentu habis lauk tu, tapi kini kita share confirm habis lah erkk, jadi tak le membazir, dapat pahala bersedekah, lepas tu ikut sunnah nabi, berjemaah dalam setiap kerja yang dilakukan. Betul ke betul.

Nanti lepas ni kena invite boss lah, moga-moga lagi banyak lauk nanti dapat sponsor. ha3.

Salam.



Berkongsi lunch box dengan rakan sepejabat, anda pernah cuba ke!
Sebelum Makan mehh Pakcu Baca Doa erkkk.

Berkongsi lunch box dengan rakan sepejabat, anda pernah cuba ke!
Inilah lauk pauk yang ada, tak per kita bawa jer mana-mana yang ada,
walaupun tak semahal mana tapi pahalanya Mahal taw disisi Allah S.W.T

Berkongsi lunch box dengan rakan sepejabat, anda pernah cuba ke!
Boleh berkongsi-kongsi resepi erkkk, erkk Jangan mengumpat sudah

Berkongsi lunch box dengan rakan sepejabat, anda pernah cuba ke!
Sopan betul pakcu ni kan, tapi pelik, takkan pakcu seorang jerr lelaki, ha3

Berkongsi lunch box dengan rakan sepejabat, anda pernah cuba ke!
Ni  lah lauk yang ada, nampak simple jerr kan,
tapi Insyallah tuhan lihat  dan di peluaskan lagi rezeki


Berkongsi lunch box dengan rakan sepejabat, anda pernah cuba ke!
Allhamdulilah syukur, semoga tuhan memberkati rezeki kami. amin

Read More...

Singgah sekejap di Masjid Jamek Sultan Abdul Samad

Hai korang, tengah wat apa jer tu. mengeteh ker??. Ada yang tengah berlunjur kaki depan TV sambil mengunyah keropok lekor losong? ataupown  ada yang tengah dok syok cari bahan untuk assignment korang, ter klik lak entri Pakcu nie.perhhhh korang memang Rock beb. kiki.

Okay, entri ni cuma nak share jer, gambar yang pakcu ambil time singgah solat zuhur tadi kat Masjid Jamek KL, sekarang namanye Masjid Jamek Sultan Abdul Samad yer. Mudahnya kalo korang berhenti kat stesen LRT masjid jamek, terus jer turun belah kanan. Rasanya tak payah kalut sangat sebabnya  memang nampak pown daripada stesen lrt masjid jamek tue, kawasan depan tu dah nampak macam perkarangan Masjidil Haram erkk. memang cantik taw dengan dikeliling pokok kurma, tak caye besok korang kena singgah!!!

Kalo tahun lepas, time pakcu gi masjid ni memang macam tongkang pecah kat perkarangannya tu, dengan berhabuk ler, kelopak becek lah, hermmm, tension, maklumlah, tengah dalam proses pengubahsuaian, so tak leh nak memekak erkk, kini pergi jer, perhhhhh memang nak berselfie jer lah. 

Alang-alang dah sampai ker sini kan takkan lerr nak berdiam diri jer, Al-maklum ler, Pakcu yang bajet hot ni, dan bercita-cita nak jadi blogger popular, mesti le snap gambar-gambar masjd tu. nanti tak lerr ketinggalan. Aik kononnya ni first untuk backpakers la yer, nanti kita gi siar-siar di sekitar kuala lumpur taw. Yahooooo.

Papan tanda nama Masjid Jamek Sultan Abdul Samad

View daripada atas Masjid Jamek 


Perkarangan hadapan Masjid Jamek 

Bahagian tepi Masjid berdekatan Sungai

Ruang masuk masjid

Ruang solat di masjid


Unik rekaan bangunan lame di masjid ini
Read More...

Myrapid Touch n go baru

Hai korang, lame betul tak naik LRT, sudahnya kelam kabut lah Pakcu, mana taknya kad myrapid tu dah tak valid lagi sejak 16 July itu hari. Hermm nasib di kaunter tu tak beratur panjang. huh.

Kad Myrapid lame tu dah kena tukar, lama dah tempoh masanya, kena gi Pasar Seni kalo nak dapat Kad touch n go baru tanpa bayaran.  Aweet Pakcu lambat taw erkk. Azabbb bebenor ler jadi blogger.

Entah ada balance kredit lagi rasanya, tapi malaslah nak melayan  beli jer kad myrapid touch n go baru tu. kan.

erkkk!!!. yang bengongnya tu boleh jer sepatutnya guna card touch n go yang sedia ada, sebab mesin scan entri masuk tu terima jer, asal Touch n Go, tapi kalo dah namanya terlalu kalut ni leh padahnya, nasib baik cuma RM 15.00 jerr, tak per lah, buat koleksi kan, kad nya pun cantik gak taw.

Okey lah korang, kiranya ni entri yang paling bengong untuk diriku. Pakcu beli Myrapid  Touch n go baru, lepas ni nak naik MRT jalan-jalan ke Kajang lah,  Yahooo. hu'uh.

Tadaa nie lah dia rupa baru kad Myrapid. cantikk kan tak sia-sia lah beli, harganya cuma RM 15, boleh guna sebagai Kad Touch n Go.

Kena transper balance kredit kat kauter erkkk. yang kad lame tu dah tak lehh guna, 

Masih tak aktif lagi kalo nak reload kad Myrapid Touch n Go tu. 

Read More...

Jom buang blackheads dan whiteheads dengan Deep Cleansing

Hai korang. Nak buang blackheads dan whiteheads tak?.

kikii. ala korang tengok kat cermin muka, fokus kat bahagian hidung korang nampak tak bintik2 hitam tu, perhhhh. nak kotor kan. lepas tu, kat tepi-tepi tu, macam ada benda kecik-kecik warna puteh. hermm benda tu lerr yang wat nampak kurang cantik kulit kita ni. iskkkkk. jom kita hapuskan nya.

Hello!!! korang jangan ingat benda tu akan terhapus selamanya taw. Jangan harap lerr korang, benda tu tetap jer ada, tapi kita ni kena lah rajin untuk hapuskannya walaupun hanya 50% jer hilang.

ayuhhh kita mulakan misi menghapus blackheads dan whiteheads. yahooo

Pakcu guna black mask jenama Deep Cleansing, beli kat Lazada cuma RM 14 jer, tapi kesannya tak berapa sangat, huhu, sebenarnya korang boleh jer buat sendiri dengan menggunakan puteh telur dan madu, tapi malas lak nak buat. kikii

Inilah wajahku sebelum di tepek Black Mask. nak fokus kat kulit segan lak. sebab ada dark spot. huhu. tapi hakikatnya memang kat hidung tu ada bintik2 hitam.

Tadaaa. ini wajahku setelah ditepek black mask. takut tak. kikki. malam kita berperang dengan white heads dan blackheads. bye2





Read More...

Si Blogger Hot melaram dengan chinese costume

Hai korang, Pakcu kembali lagi. kikki. oriate lah. Entri kali nie, saje je letak tajuk tu. Maklum ler, nak jadi blogger terlajak laku ni payah sikit kot, kalo niche kita tu, hanya sekadar lifestyle sendiri. Kerana ku bukan seorang yang public figure, hanya berangan3 jer kat dapur rumah. gitew. So, tajuk tu saje menjadi penguat untuk diri.

Ceritanya bukan pasal nak popular sangat tapi pasal nak melaram apa tu..

okey, nak pendekkan cerita sebenarnya
Pakcu gi dinner untuk kelab sukan kat tempat kerja tu. temanya nampak mudah jer, Tradisional. kalo ikutkan hati, pakcu melaram jer lah baju Melayu Johor teluk belanga kan. tapi macam tak syok la. nnt semua hadirin malam tu nampak guna idea yang sama, Dah lerr Pakcu ni memang nak melaram habis. Takkan ler nampak biasa jer kan. kikki. tak derr uniqqness langsung. 

pikir punya fikir, idea pown terkelur taw. jengjengjeng. Tak payah nak over ler. Pakcu oii, diorang dah taw, yang hang tu melaram  baju bangsa apa!!!

okey lah. nak straight tu the poin. tapi nak habaq sat sikit lerr dinner tempoh hari kami ahli kelab buat kat restoran rebung chef Ismail. nak taw. klik kat sini. restoranrebungchefismail Malas pakcu nak cerita pasal menu dan bla bla, pasal restoran chef ni. korang gi je lah klik erkk. ok ke idak korang komen sendiri nanti.

Sekarang Pakcu nak cerita pasal pakaian yang melwtop pakcu pada malam tu. Memang mula3 tu buntu gak, nak pakai apa lakk erkk. maklum lah nampak mudah sangat.  temanya tu. Tradisional kot, paling tak pown sarung jerr kan baju raya, dah ikut tema. tapi Pakcu tak mau.  kemudian mintak ler idea2 kawan3 hermmm. nampak gayanya langsung tak membantu. tesion uollls. 

Pakcu malas nak fikir sangat sebab tarikh dinner pown ada seminggu lagi lah time tu. Memang tak taw pown nak pakai pakaian apa. nak jadikan cerita, Malam sebelum majlis tu memang kelam kabut lah. Gi lah bundle kat area taman medan tu. hermm hampehhh kot, tak dapat baju pelik2. lepas tu gi lah jalan3 kat kedai baju. hermmm baju tshirt jer banyak. tesion pakcu makin membara.

Balik jer, terus cek lah kat pokcik google. kot ada3 baju2 yang diidamkan. hermm. kan senang lagi itu hari  cek dulo kat pokcik google. tak yah nak tension2. nasib ada butiq yang memang buat sewaan baju-baju untuk dinner. oriate. pakcu gi butik Aronnawicreationscostumerental nak taw boleh cek kat FB dia (klik) memang mengila taw. semua costume ada tak yah nak pening2. Harga sewa pun boleh lah paling minimum untuk dewasa RM 80 dan keatas. Lepas tu, tanya punya tanya. Pakcu pown pilih, chinese costume. yahooo.  memang inilah masanya ku nak tunjuk taring. kikiki

Okey lah. Malam tu kiranya pakcu tak sia3 lah pakai baju tu, sebab  pakcu dapat Pakaian terbaik. yahoooo. seronok sangat lega rasanya. kat bawah ni Pakcu share la erkk. gambar3 Pakcu kat dinner tu. hope lah korang enjoy. 

bye.









Read More...
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com