Singgah sekejap di Masjid Jamek Sultan Abdul Samad

Hai korang, tengah wat apa jer tu. mengeteh ker??. Ada yang tengah berlunjur kaki depan TV sambil mengunyah keropok lekor losong? ataupown  ada yang tengah dok syok cari bahan untuk assignment korang, ter klik lak entri Pakcu nie.perhhhh korang memang Rock beb. kiki.

Okay, entri ni cuma nak share jer, gambar yang pakcu ambil time singgah solat zuhur tadi kat Masjid Jamek KL, sekarang namanye Masjid Jamek Sultan Abdul Samad yer. Mudahnya kalo korang berhenti kat stesen LRT masjid jamek, terus jer turun belah kanan. Rasanya tak payah kalut sangat sebabnya  memang nampak pown daripada stesen lrt masjid jamek tue, kawasan depan tu dah nampak macam perkarangan Masjidil Haram erkk. memang cantik taw dengan dikeliling pokok kurma, tak caye besok korang kena singgah!!!

Kalo tahun lepas, time pakcu gi masjid ni memang macam tongkang pecah kat perkarangannya tu, dengan berhabuk ler, kelopak becek lah, hermmm, tension, maklumlah, tengah dalam proses pengubahsuaian, so tak leh nak memekak erkk, kini pergi jer, perhhhhh memang nak berselfie jer lah. 

Alang-alang dah sampai ker sini kan takkan lerr nak berdiam diri jer, Al-maklum ler, Pakcu yang bajet hot ni, dan bercita-cita nak jadi blogger popular, mesti le snap gambar-gambar masjd tu. nanti tak lerr ketinggalan. Aik kononnya ni first untuk backpakers la yer, nanti kita gi siar-siar di sekitar kuala lumpur taw. Yahooooo.

Papan tanda nama Masjid Jamek Sultan Abdul Samad

View daripada atas Masjid Jamek 


Perkarangan hadapan Masjid Jamek 

Bahagian tepi Masjid berdekatan Sungai

Ruang masuk masjid

Ruang solat di masjid


Unik rekaan bangunan lame di masjid ini
Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com