Executive kerjaya yang lemah dan lemau serta susah jadi kaya

Amboi Pakcu, teruk benor tajuk entri tue!"

Erkk. betul lah bukan sengaja taw pakcu petik tajuk tue supaya bagi kontroversi. Tapi memang betul, jika kita asyik selesa dengan Executive level, ia akan membuatkan kita terus lena, tidur dan lesu, Upssss. Kenapa begitu kok.

Executive: Admin, Operasi, Marketing dan lain.

Jadual kerja 9 pagi ke 6 petang. biasa nyer kalo yang ada masalah peribadi nie datang ofis pown lewat, terutama wanita yang berkhwin, tu pown belum lagi masalah kedatangan, MC dan EL, alasan anak demam. huhuhu.

Skop kerja untuk level executive ni pelbagai, tapi yang pasti level ni lerr yang banyak dikerah tenaga, idea dan kreativiti, sebabnya kebiasannya level ni mereka sudah berpengalaman kerja dan daripada sudut akedemik pulok biasanya mereka tu ada Degree or Master. wahhhh mantapp beb. Yang tak bestnya, semua hasil kerja mereka, pihak manager pulokk yang dapat nama. kehkehkehkeh. 

Oriate, nampak pakcu dah mengelilau pulok, tersasul, sebab nak kata Executive level ni memang lemau ker, dan gaji nyer takat RM 3500 paling tinggi jer. Tak dan Tak kalo si Executif tu tak letak dirinya tu sebagai kulikutif. Tapi yang betulnya untuk tajuk Pakcu tue. Mereka yang tak der langsung nak majukan diri, rasa dirinya telalu selesa dengan kedudukan nyer. So, sendiri mau ingat lerr. 

Lepas tu, ada satu lagi perangai buruk untuk mereka yang berada dalam level ni taw. nak taw ker idak korang tue. kikki

Okay, Pakcu malas nak buat enteri sambungan untuk topik ni, so nak bagitaw yang perangai buruk dan teruk dikalangan encik dan puan executive adalah bergossip, mengampu, suka memperli dan pantang ada kenaikan jawatan confirm kelur isu baru, lepas tu egoistik memang tinggi, maklum lah bawah dia tu kerani dik non, so kononnya dia ada kuasa, dan pandai lerr. kikiki tulah realiti. Politik ofis ni pown kebanyakkan datang daripada golongan ni taw. Engkau ingat hebat sangat.

Erkkkk. Dah habis ke idokk ni. Pakcu oii. kesian taw mereka yang berada di level ni. kena hack dengan Pakcu. sedihhhh kami. 

Hello, Pakcu kata Executive ni idaman mereka kerjaya untuk mereka-mereka yang nak selesa daripada kerja hujung minggu, kiranya ramai berebut-rebut cari kerja level ni, kiranya gaji pown takat lepas loan axia jerr. So untuk mereka yang ada misi dan visi nak join position ini sebagai jambatan untuk bergerak ke level Pengurusan silakan. kiki korang memang terbaikk.

Alamak terover lah, membebel pasal Executive ni kerjaya yang lemah lesu susah nak kaya. kiki. 

Kenapa lak susah nak kayo. ?

lu pikir ler sendiri, jangan suokkk sendiri dik. Ko berada dalam dunia keselesaan, hujung bulan gaji ko masyukkkk RM 2500, wow, balik kerja main Facebook, sebelum masuk kerja main facebook, tengah kerja main facebook, nak balik pown sempat main facebook kat ofiss, so hujung bulan duit gaji habisss kena tolak hutang, kemudian start lerr membebel pasal barang mahal, minyak naik, dan viral. lepass tu. Hambikkkk ko. Menteri lak kena kencam oleh golongan Executive dikk. kikiki. Maklum lerr mereka ni pandai pandai taw.

Huhu, habis dah, Pakcu nak rappup lah, oriate der, untuk pengetahun korang semua, kami di golongan ini memang tak layakk  nak terima BRIm taw. Dan golongan ni gak, langsung tak pernah terima apa-apa faedahh daripada kerajaan, huhu, cukai, loan dan lain-lain, kami lerr yang tanggung. Takat rumah Prima, hemmm beratur kok nak apply. Tapi Pakcu tak lah blame gila3, ni cuma pendapat masing-masing, dan yang pasti golongan ni sentiasa kreatif dan membuat side income. Yeahhhhhh.

Salam sejahtera semua. tq

#Pakcuheppi

Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com