Fokus dan konsisten dalam mencapai Matlamat

Fokus dan konsisten dalam mencapai Matlamat
Mugkin akan ada semangat kita menurun dan terus hilang disebabkan barang yang kita jual tak laku ataupun tidak mendapat sambutan tapi semua tu bukan penamat bagi kita dalam mencapai Matlamat kejayaan dalam hidup kita, 

Hello semua, lama sangat sebenarnya Pakcu tak lepak kat blogspot nie, asyik banget dehh Pakcu beraktif di Facebook jer + Instagram, Maklum ler, budak baru nak Up, memang bergini, pantang ada projek buat duit online, sapuuu jer. Yang Best ilmu macam termutah-mutah beb, banyak gila sifu di FB tu tumbuh bagai cendawan lepas hujan, masing-masing nak tujuk belang dan ilmu penuh didada, berkongsi kehebatan dan ilmu berharga,  sudahnya, ermmmm Pakcu yang dikategori kubiss ni lah yang jadi mangsa, kehkehkeh, buat tu lah buat ni lah, semuanya hancuyrrrrr. Tu yang niat dihati nak aktif balik lah menulis kat keladionline nie. Hoorayyy I am Me I am Back to School.

Begini ceritaku untuk mengexplain korang, Please Baca taw!!!!, Time kesempitan duit ni, memang macam-macam kita fikirkan, tambah pulak owner produk di Malaysia ni, memang kemaruk gila nak mencari anak-anak buah nak minta join Dropship, wow nampak best sangat, Awak cuma promote jer, cari buyers banyak-banyak, nanti kalo ada yang berminat, Awak cuma ambil order, dan transfer jer kat Ibu Agent harga basic, lepas tu dapat lerrr, Komisyen, kalo banyak dapat attaract customer untuk beli, banyak ler komisyen nanti korang dapat. Tengok goyang kaki jer taw, tak payah sangat nak fikir packing barang, beratur panjang-panjang kat Poslaju tu, dan yang paling win, tak payah menghadap jem, jimat minyakk, Yahooooo. Tapi semua tu macam tanam tebu di pinggir bibir, kiki, erkkk macam pelik jer bunyi peribahasa tu, What ever lah, Pakcu cuma nak explain dan kaitkan masalah yang berlaku pada Newbies Bin Kobiess ni, al kisah nyer, bila time dilamar Master ejen untuk jadi dropship ejen, impian punya melangit ke tujuh, fuhhhh, dekat otak tu punya melayan-layang strategi gerilla untuk tarik customer, tapi lepass gagal tarikk pembeli semangat hanya tinggal satu bar je. Tak sampai sebulan pon, Iklan krik krik krik, semangat dah mula pudar dan hanyuttt, tu lah yang terjadi kepada diri Pakcu, kehkehkhe.

Upsss, Bukan hangat-hangat tahi ayam taw. Okay, sungguhpun semangat Pakcu down dan terus down, tapi Pakcu masih terus fokus dan fokus, apa yang Mentor dan Pengasas Cakap sebijik-sebijik Pakcu tulis dan buat, sebab diorang yang dah berjaya tu selalu jer pesan, permulaan bisnes ni bukan semua yang mampu capai target dengan cepat, kena makan masa dan bersabar. Tapi yang pastinya kena BERSABAR dan terus konsisten dengan apa yang dibuat. Please yer, diulang kata, kena BERsabar dan teruskan apa yang korang tengah PLan tue. Hello tolong ler, jangan cepat sangat nak lompat bisnes, dan terus menyalahkan kan kuncu-kuncu Tok dalang sebab membawa ilmu promote bisnes yang salah, dan lebih perit, adik-adik yang baru ni, erkkk cewahhh macam Pakcu ni bukan newbies erkk, Okay come back on track, dan yang lebih perit, kita menyalahkan Owner produk dan kata pulok dekat ejen-ejen or new potential customer tentang Produk tue, kononnya nak memburukkan image or brand lerr, kikiki, sebabnya, jual tak laku. Tapi sudahnya, kita menagis sambil berkaroke lagu menahan malu di tepi toilet. senduuuu. Makanya, Please fokus dulu dan buat apa yang sifu suruh secara konsisten, jangan pernah mengalah kepada benda yang belum berjaya dan tak beraapa nampak hasilnya, sebab kita yakin dan terus Yakin, rezeki adalah hak milik Allah s.w.t. Jadi mugkin belum masanya Yang Maha Pemberi rezeki memberi kepada kita. Yeahhhhhh.

Pakcu membebel dalam entri ni bukannya nak cari viral tapi ni cuma berkongsi jer, sebab lama sangat tinggalkan dunia blog ni, asik jer Fokus kat Facebook dan selalu pulok Pakcu konsisten promote Dahan Rapuh kat Instagram, huhuhu, memang sibukk dik, lepas tu nak update pulak tak pandai, lama nak fikir idea untuk taip kat status tu, sudahnya sayonara Blog Keladiku, Tapi kini Pakcu sudahh insaff, rugi jer renew domain Name www.keladionline.com, tapi tak guna sepenuhnya, tambahan pulok, kuasa blog dalam mempromosi bisnes ni sangat tinggi impact maksimanya, cewahhhh, mantapp, rugi rasanya jika pakcu terusss melupakan Dunia Blog kanss, sekurang-kurangnya, jika pakcu terus fokus bisnes dan menulis blog serta terus konsisten dalam merancang strategi, confirm mudah sangat untuk capai Matlamat. Yeahhhhhhhh. 

Nampak panjang sangat pulok, menaip, okay lah Pakcu nak stop dulu erkkk, nak menyimpulkan pada entri nie, satu jer, yang Pakcu nak beritahu, kiranya kita sama-sama ambil tahu dan ambil berat yer, Pakcu dah pown merasa pengalaman berbisnes stail dropship, lepas tu punya lah payah nak laku produuk yang kita jual, lepas tu stress pulak ada target yang nak kena capai, puhhhh memang berapi dan haaaagin gilerr dengan leader bisnes tu, Tapi satu jer, Pakcu akan ingat rezeki bukan awak yang punya tapi Allah S.W.T yang punya, andai kata kalo bukan rezeki saya nak terus berniaga dibawah awak, tak mengapalah, mugkin Tuhan sudah tulis yang terbaik untuk kita dan yang perlu kita kena buat adalah kita teruss bersabar, Jangan hilang Fokus dan terussss konsisten. hoorayyy.


Chill terus, Jom jejelan kat FB : Nazir Aziz    IG: Thereal_Pakcu, jangan unfollow taw. kikiki

#Paksukaya

Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com