Impian hanya impian. Selamat tahun baru 2018

Hai awak semua.  Tak salahkan jika berimpian untuk memiliki aset bernilai 5 juta ringgit Malaysia.  Tapi menjadi berdosa jika niat kita tu ditinggalkan jer tepi almari berkaca tanpa berkunci sebabnya impian kita tu tak der langsung dilihat nilainya.  Biar jer dia berlalu pergi.  Tahun demi tahun bertukar,  impian masih mengunung ditepi almari kaca tak berkunci.
.
Macam tu lah Pakcu.  Setiap kali melihat rumah  banglow impian abang terlajak laris kita tu #datoserialifsyukri confirm meronta-ronta perasaan suatu hari "aku akan capai" tapi akhir nya masih diletakan di tahap yang sama.  Tepi bucu almari berkaca itu.
.
Baiklah kali ini kita mesti berimpian.  Matlamat yang kita tulis diatas sekeping kertas itu mesti ibaratkan seperti hamparan permaidani mewah diimport daripada turkistan.  Lalui ia mesti diletakkan didalam almari kristal berkunci yang bertahta batu berlian dan  disadarkan dengan tongkat emas 999.
.
Maka baru lah,  impian kita tu bukan hanya ditulis tetapi ia mesti dijadikan pembakar semangat untuk teruss bertindak #luarbiasa untuk mencapai impian kita tu.
.
Anda yang membaca post ini adalah insan hebat.  Lebih hebat jika awak SHARE post ini. Yeahhh.  Amin Ya rabb 100x
.
#prubsn
#pakcutakaful

Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2018|www.keladionline.com