Jangan tunggu tua baru terfikir tentang takaful

JANGAN TUNGGU TUA BARU MENYESAL!!!  RUPANYA TAKAFUL TU BUKAN BEBANAN TETAPI KEWAJIBAN.

aikk.. Jangan ler marah, Tua-tua tapi #mudatilljannah nampak cik akak flawless giler kulit dan En abang perhh mantap badan sado siuttt. Macam En norman hakemm, jelouss Pakcu!!.  

Tapi Pakcu just nak share sumthing jer. Kenapa adik-adik  dan remaja kini dan selamanyaa perlu tahu Takaful adalah satu kemestian bukan propa dikemudian hari. Kikiki. Jadi sepatutnya WAJIB bertindakk untuk ada sekurangnya 1 polisi sebagai protect uolssss. 

1. Harga Rendah.

Faktor umur ini jangan memain taw. Impact yang besar kat jumlah caruman bulanan korang tu,  lagi meningkat usia bertambah ler korang punya monthly payment korang. Kopak duit poket aku.  Baru nak beli ipong x. Kehkehkeh. 

2. Risiko Penyakit Rendah.

Abang Sado, Kakak Ramping macam wany menahan rinduuu.  Erkk.  Badan sihat kan.  Tak dee penyakit 3 serangkai lagi tu.  Dah tu!! awett hang lolak lagi. Jangan dah dapat sakit sendi tulang baru lerr terfikir.  alorrr kalo dulu aku dengo cakap si pulan penasihat takaful bajet comel tu.  Confirmm lulus aku punya polisi ni.   

3. Komitmen Rendah.

Yang nie pakcu suka,  pakcu suka.  Sebabnya kalo korang ambik time awal2,  caruman bulanan rendah,  lepas tu korang tak lehh menangis tepi highway tengok member pakai kereta honda civic xxx.  Kikii.  Sebabnya korang pown mampu beli.  Ye la.  Dah takaful protect diri tu murah,  ada saving sikit duit gaji tak banyak leburr kansss.  Maka bergaya lah kita yopp.  

4. Saving Banyak.

Perhhhh.  Lagi ler best.  Win win situasi.  Niat dihati nak ke kota cinta tu. Bawak cik puan isteri comel lotehh berbulan madu. Lepas tu, kalo korang kata Pakcu ni sembang kencang,  tak per,  tapi cer pikir,  tak kansss uolss nak duk menyewa bilik tidurr kat taukehh cina jual ikan jaket jer tu,  tak der perasaan nak buy your own assett kerr.  Nak menagihh kat datok menteri,  confirmmm bertahun lamanya baru reply email.  "Permohonan anda x lulus,  maaf sila guna duit sendiri yer yunk.  So,  kalo korang ambik takaful, ada INVESTMENT LINK. Cer pikir sejenak!!.  Medical card dapat,  simpanan dijamin pown adooo. Maka sapa yg menabung lebih awal, duit dia la yg akan byk dahulu. Yg lambat akan ketinggalan. Bye2 sayonara.

5. Medical Card Secure.

Yang ni pakcu nak explain bagi formal sikit.  Kehkeh. Macam consultant bertauliah giteww. 

"Caj Tabaru' (caj insurans) sememangnya bertambah seiring dgn umur seseorg. Hal ini kerana, makin brtambah umur seseorg, risiko dia utk mghidapi apa2 penyakit makin bertambah. Jika buat insurans waktu dah tua, caj tabaru' pastinya tinggi yakni melebihi drpd 100% harga premium. Savings waktu tu pun terlampau sikit, jadi tak mampu nak cover. So, tendency utk insurans dan medical card lapse amatlah tinggi."

Pesanan dari hatiku yang paling sweet madu lebah gunung fujiyamatomato, korang jangan fikir lelama, setiap yg bernyawa wajar mempunyai insurans takaful sedangkan kenderaan yg xbrnyawa pn ade insurans..kansss jadi Pakcu nak promote cikit. 
 *di PruBSN Takaful, insurans blh dibuat seawal usia anak 14hari taw, so ape tggu lagi? Tak fikir diri awak cer fikir anak awak. 

Nak taw nau nau boleh calling2 Pakcu,erkk wasapp lagi efective yunk.  http://www.wasap.my/60182838810

Bertindak sebelum melepass,  sila SHARE.  Untuk manfaat kita bersama anak cucu.  


#pakcutakaful
#prudentialbsntakaful
Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2018|www.keladionline.com