Cara Memulakan Perniagaan Kek bersama Mamasab

Salam sayang2 Pakcu😘. Semalam Pakcu bertalaqi dengan Mentor Pakcu.  Founder Sabrina Bakery @mamasab. Jadi pakcu rasa tak sedap kalo tak share input2 penting kat korang.  Sebab bukan mudah membina empayer perniagaan dalam masa lebih kurang 2 tahun saja,  mama boleh bagi peluang stokis2nya mencapai pendapatan RM 10 000. Best ke best. Lepas tu, sayang2 boleh tengok pencapaian sabrina bakery ni. Bukan result "0" taw.  Semuanya memang terbukti dah berjaya.  Dan yang lagi penting mama ni anak didik Dr Azizan. Yeahhhh. Gigih taw pakcu kutip ilmu2 dalam kelas ni.


Nak order kek birthday, Kek Hantaran untuk perkahwinan dan pertunangan boleh follow IG Pakcu @mamasab_bangsar dan @katalog_pakcu , Kalo nak tengok perkembangan dan perjalanan bisnes Pakcu boleh Follow FB : Nazir Aziz


Apa yg Pakcu dapat dalam Coaching With MamaSab Hari ini ialah:

A: MoMENTUm
1- Mengekalkan MOmentum diri yg semuanya dtg dari dr sdr.
2- Need to have mentor tu push you keep the Momentum
3- Circle yg positif dan betul lagi menguatkan Momentum kita
3- Mentor yang sama tak semestinya mempunyai energy yg sama
4- Energy transfer dari mentor sgt3 penting. MamaSab best!

B: FOKUS
1- Mahirkan dulu bidang yg kita ceburi
2- Selagi kita tak buat sejuta setahun jangan fokus bisnes lain.
3- Give trust to customer

C: EMOSi
1- Feel n learn people emotion
2- Banyakkan target audiens di kalangan wanita Malaysia sebab emosi wanita Malaysia sangat mudah utk tertarik.

D: PaTienCe
1- Niat yg baik utk memberi manfaat kpd org lain
2- Ikhlas dalam apa sahaja yg dilakukan

E: ROUTiNE
1- Lakukan perkara yg positif bermula bangun dari tidur. (Peluk suami, anak2 )
2- Didik hati utk bertenang
3- Disiplinkan diri utk selalu happy/ positif
3-Law of attraction puji diri sendiri
( cth: cantiknya tangan aku)

F: BE GILA
1- Gigih
2-Independen
3-Lain dari yg lain
4- Agresif

G: HALA TUJU
1- Push diri utk ke peringkat yg lbh tgi. Stokist->Buka branch
2- Stokis ada agent bawah to have an efficient income
3- Fikir besar bila upgrade jadi stokis revenue sale yg msuk lbh tgi.
4- GELOmBanG mesti ada DUiT SiMPANAN. Apa berlaku pun simpan duit untung wpn seringgt.
3- buat dreamboard apa yg kita mahu
rumah besar, kereta, bawa mak ayah pergi haji etc.

H- Journey
1- Join mana2 seminar (IMKK)
2- Belajar dgn lebih ramai lagi utk kekalkan momentum.

I- Law Of Attraction:
1- Buat sesuatu yg boleh kekalkan momentum. (Hayati/Pasang lagu yg membuat kita 
💓semangat semasa bangun pagi kuat2 dan dgr utk positifkan diri). Sayangi diri sdr sebelum org lain.

J: MAGIC NUMBER dalam masa 3 bulan

Target saya Dalam masa 3 bulan ialah

2000.              /.         50.                   = 100
Target Jualan       Harga seunit       Total sale sebulan

40/4=10 seminggu

10/7=2 sehari

Target saya dalam masa setahun ialah

15000/50=300 setahun

300/4minggu=75 sebulan

75/7=11 seminggu

Begitu lah sedikit perkongsian daripada Pakcu semoga ini bermanfaat untuk sayang2 semua. Ahhhhcunnnnya💗

Jom Pakcu share sedikit gambar2 figure yang bernama Siti Noor Sabrina Soobri tu, korang boleh follow Instagram mama tu. 

Cara Memulakan Perniagaan Kek bersama Mamasab
Ni lah rupa mama, Pakcu sentiasa sokong dan akan follow sentiasa. 



Cara Memulakan Perniagaan Kek bersama Mamasab
Hq mamasab, kat Cyberjaya pown ada, impian mama nak buka lebih 100 outlet, mudah untuk korang datang merasai keenakkan kek mama.

Cara Memulakan Perniagaan Kek bersama Mamasab
Cantikkan mama, okay korang boleh follow mama

Cara Memulakan Perniagaan Kek bersama Mamasab
Sentiasa bertenaga dan bersemangat mama ni

Cara Memulakan Perniagaan Kek bersama Mamasab
Lebih 190 menu di mamasab, jadi korang jangan kata tak boleh nak beli apa-apa pun kat Sabrina Bakery ni

Cara Memulakan Perniagaan Kek bersama Mamasab
Wow memang terliur rasanya, beraneka jenis brownies yang menanti korang, kalo nak boleh wasapp Pakcu taw, 0182838810


Ok, tu je perkongsian Pakcu, kalo korang nak rasa kek dan kambing perap by mamasab tu, jom sudi2 wasapp Pakcu  ( Pakcu saya nak order Cake yang sedap )

Sila "like" dan "share" untuk manfaat bersama😘
Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2018|www.keladionline.com