Rumah Terbuka Hari Raya Aidilfitri Dun Bukit Gasing Petaling Jaya, sangat meriah

Pakcu berkemah3 lagi kat sini, ehhh dimana tue?, Kat mana lagi time3 raya ni,  confirm lahh rumah terbuka, org dah jemput kita mesti datang lah, nak Kata duitt pokett dah menipis lepas3 raya ni, segan pulak, Kikkiki. Okay, Pakcu tetap pendirian nak datang gak ke Rumah terbuka  YB Dun Bukit Gasing ni, YB Tuan Rajiv Rishyakaran.

Mula2 tension gak time nak g ke majlis ni, ingat kan dia buat kat dataran Petaling Jaya depan Amcorp Mall tu, tapi rupaya Kat depan Saito College. Perhhhhhh, menangis pakcu memusing ikut jalan entahh apa namanya.

Nasib sampai gak dalam Jam 3.20ptg, tu pown orang dah beraturr panjang macam KTM melingkur. Huhuhu, nak ke nak, terpaksa ambik Que. Perutt dah berbunyi wei, maklumlah nie bukan Open House gilang gemilang erkk, yang ada banyk gila stall, nie majlis kecik3 jer, ala YB kansss.

Ehh malaslah nak cerita pepanjang lebor!! Mood pakcu dah lama hilang, kalo lah pakcu dpt seat VVIP kan best. Ehhhmmm, alahai nasib lah badan ku ini.

kat sini mmg tension, mungkin kawasannya kot, yang kecik, makcik bawang pulak sekelurga siapp dengan bag3 tappou nya tu,perhhh menyirapp tengok, kita yang beratur dalam kelaparan, mereka pulak dengan operasinya tapao menapao. Cishhhh nasiblahh senior. Ekekekek.

 Nak kat majlis ni happening, memang le, Gila riuhh seluruh bandar wei, dengan si MC entahh apa nama,  buatkan majlis ni bukan macam majlis  KE Matiiiian..kiki. Riuh tetap riuh gak , dengan adanya persembahan adik3 Kecil, ada dikir baratnya,.

Yang Best nya majlis ni dihadiri dengan pelbagai bangsa dan agama, budak3 yang bawah 12 tahun plus senior citizens , langkah kanan, dengan dapat duitt rayoo. Fuhyooii. Yang remaja purba mcm pakcu ni, jangan harapp lah.

Alahai terpanjang pulok, maaf erkk pakcu tak berniat nak type panjang2 tapi tensions dan geram punya pasal tu yang tulis panjang sikit,  Korang Majlis ni dijayakan bersama dengan rakan seperjuang YB dun bukit gasing, ala YB Mariah Chin, kiranya sebelah kawasan jer, mereka berdua sempat beri mandatt, ala pasal bantuan sara hidup tue, Kepada yang tak tahu BSH nak daftar atau sebarang urusan bolehh lah datang ke ofis mereka, yang Area Petaling Jaya ya.

Okay dah habis cerita, baru lahh lega lagi tadi duk fikir nak letak isu apa erkkk. Wasalam. #pakcu kek 😘

Rumah terbuka aidilfitri petaling jaya
Banting Jemputan ke Rumah Terbuka

YB Maria Chin Sibuk melayan tetamu yang hadir, nampak jiwa rakyat gitew😂

Rumah terbuka aidilfitri petaling jaya
YB Rajiv memang petah berkata3 jadi tak hairanlah Kalo ramai yang nak bersembang2

Rumah terbuka aidilfitri petaling jaya









1 comment: