Resepi indulgence by azlina ina

Indulgence box resepi

bahan2
3 bijik telur
1/2 cawan gule halus
1sb ovalate
sedikit emolco coklat
mix smpai gebu
sementara tu ayak
1 cawan tepung gandum
1sk baking powder,
1/2 sk soda bikarbonat
sedikit garam halus
1/2 cawan serbuk  koko
ok bahan yg di mix td dah kembang kan..so masuk kan 1/2 cawan susu pekat xnak manis kurg kan sket,dan 1/2 cawan minyak masak
ok matikan mixer dan masuk kan tepung dan kacau sebati
kemudian masuk kan 1/2 cawan air panas dan kacau sebati...
loyang sapu butter dan masuk kan adunan satu per empat je dalam bekas ye kukus 15 mnt..ttup permukaan dgn wraping plastik ye..
dah sejuk belah kepada 2 kek itew
kite buat cream die duluan...
boleh buat awal ganace die ni
500g coklat blok beryls dark compound nak plus milk dan dark pn boleh
1/2 liter / 1/2 kotak whipping dairy jenama xkisah
2sb butter
masukkan dalam pengukus atau oven
dah lembut coklat ambik whisk kacau je done rehat kan die sekurg2 nye smpai die jd agak pekat sket bile bia di suhu bilik
2sb gelatin plus 1/4 air panas larut kan campur kan dan kacau

cream die
250g cream cheese
1 /4 cawan susu pekat kalau xsuke manis kurg kan lg susu pekat
mix smpai sebati masukkn 2 cawan whiping cream non dairy mak gune vivo sejuk2 suke ade ais2 sket cepat gebu..mix smpai die fluffy gebu.kalau xyakin mcm ni mix asing kemudian campur kan.
3sb gelatin halagel plus 1/2 cawan air panas larut kan.masukkan dalam adunan td mix atau kacau sebati....
so bahagi dua satu bahagian letak 3sb ganace coklat dan 3 sb nutella serta emolco coklat tuk warne kacau kan
ok bawah bekas isi kek dulu kemudian tuang cream coklat,kemudia lapik kek lg baru cream putih
tuang coklat dr tgh2 atas kek hentak2 sket gelek2 kan sket bg rata.tabur coklat chips .ok done
kek mcm ni nampk je susah tp bile dah buat senang nye la.korg try tau dan gud luckπŸ₯°doakan cikgu murah rezeki amin2

kredit: azlina ina



No comments:

 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2018|www.keladionline.com