Puding Milo Oreo

Atas permintaan ramai yang tergoda dgn puding milo ni, nah resepi ... buat jangan tak buat 🀭

Puding Milo Oreo

Bahan

Serbuk agar2 clear 10gm
Air 4 cup
Gula pasir 1/2 cup  (suka makan manis letak la 1 cup)
susu cair 1 tin
oreo  1 paket (krim jangan buang)
milo 1 cup (eyna campur serbuk koko sikit*)

Cara2

1) Larutkan agar2 dengan air di atas api yang perlahan, dah larut masukkan gula. Kacau lagi sampai larut.
2) Masuk susu, kacau sampai didih.
3) Asingkan 2 cawan ke periuk lain (untuk lapisan putih)
4) Manakala yang lebihan tadi masukkan milo, kacau lagi.
5) Dah siap masak, tuangkan separuh adunan milo untuk first layer dalam bekas.
6) Tunggu sehingga layer tu keras, garit2 kan pakai garfu diatas layer milo yang first tadi, tuang semua adunan yang putih .Patahkan dua biskut oreo tu, dan susun biskut ikut suka byk mana atas layer putih tu.
7) Dah keras masuk baki layer milo, semuanya ada 3 layer. Dah suam2 boleh masuk dalam esbok, dah sejuk dan keras bolehlah makan bersama seisi keluarga. Selamat mencubaaaa πŸ₯°

p/s: eyna buat 1/2 cup gula dan oreo dalam 5 keping je sbb tak suka manis.
eyna pakai serbuk agar2 yang color coklat (ketua keluarga salah beli🀭)tapi rasanya lagi nmpak menarik layer tgh tu, dun wori rasa still sama hihii

Kredit : Nurfarleena Shukor

No comments:

 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2018|www.keladionline.com