AZLINA INA | nutella hazel cheese leleh

Asalamualaikum anak2 mak😅Mak pn xtau tibe2 kek ni jd top sales mgkin rasa die yg unik mewah dan penuh rasa nikmat cheese dan nutella kot.Ok semua kiosk dan bakery mak ade jual.Rm18 oer box.Tp jgn risau mak xpaksa beli demi Allah korg rasa nak beli then beli kalau korg selesa tuk buat sendiri mak bg resepi😊😊😊sebab membeli itu pilihan masing2.Mak syukur korg sentiasa support mak xdpt mak balas melainkan mak kongsi resepi yg betul2 mcm mak jual.Mana tau pertama kali beli pas tu sedap nak beli lg xde modal xpe next buat sendiri inshaAllah dapat byk😘😘😘😘Syg korg semua dunia akhirat😘

nutella hazel cheese leleh
resepi nya
bahan2
5 biji telur
1 cawan gula halus
1sb ovalate
1 sk emolco coklat
mix sampai gebu sementara tu ayak
2 cawan tepung
1 cawan serbuk koko
1 sk baking powder
1 sk baking soda
sedikit garam
dah kembang telur td masuk 1 cawan susu pekat
1 cawan minyak slowkan mixer masuk tepung selang seli dgn 1/2 cawan air panas
kukus sq 450 20 mnt
topping die ek
500g cream cheese
1 cawan whipping dairy
1 cawan 1/2 susu segar
blender tuang atas kek
lorek nutella yg dah dicampur sket minyak mask bg cair senang nan lorek masuk piping beg
tabur kacang hazel bakar siap2 dan di tumbuk kasar
ok done

No comments:

Post a Comment