AZLINA INA RESEPI | Tart nenas cheese demok gebu sedap

Mak masih jual ke tart cheese demok gebooo? jual2😂sbb xmenang tgn mak xboleh iklan hahahaha.maaf ya😜jd apekata korg buat sendiri🤣🤣🤣Tart limited edition edisi xsedap boleh dapat balik duit🤣xde founder lg berani ni lg2 soal makanan tekak lain2.Xpe kite sahut cabaran sbb mmg terbukti sedap.Alhamdulillah tahun ni lepas raya pn masih lebat oder.Ni sampai terpaksa ambik pekeja tuk siap kan tart ori demok dgn cheese ni rezeki dieorg la ni🤣🤣...

ade yg merengek mak lepas raya resepi ko pn berya ilang ntah kemana.😂😂mak bg resepi tuk jualan jd xla korg adun sikit2 penat🤪

tart nenas cheese demok gebu sedap 
1kg butter(4 butter)
250g cream cheese(optional pd yg nak rasa cheese boleh add on nak cuma prut beqa pn boleh)
esen vanilla 1sudu besar
pewarna kuning lemon 1sudu kecil
minyak sapi 5sb
telur kuning 3biji
susu pekat tu 1/2 tin
susu tepung 1 cawan 1/2
tepung jagung 1 cawan
tepung custard 1/2 cawan
tepung gandum 1 3/4-2 peket kalau letak cheese betambah la tepung nye ye.ni pakai sukatan  dalam 1 peket cap ros xsmpi sekilo tp peket bakers choice sekilo 
campur kan semua bahan basah kacau
campur plak bahan kering uli
last masuk kan tepung gandum tu sikit2 ya pstikan selesa dgn doh yg kite nak tekan tu.jadi jumlah tepung tu beza2 setiap org punye adunan.paling die xlari jauh la sukatan die tu.
last sapu pakai susu segar sket dah campur dgn telur kuning dan pewarne kuning kacau kan
sapu atas tart parut cheddar sejuk dalam bekas ok letak ats tart korg tdz
bakar rak kedua pd suhu 170 masa 30 mnt apinatas bawah fan xyah pasang ya

No comments:

Post a Comment