Resepi Kek Marble

Kek Marble πŸ’•

Kali ni guna marjerin yang packet tu, moist kek ye.. sedapppp πŸ₯°. 

πŸ’•Marjerin 250g
πŸ’•200g gula halus
πŸ‘‰ Mix kan sampai putih
πŸ’•Telur 5 biji gred B
πŸ‘‰ Masukkan sebiji² Mix kan lagi dalam 10 minit

πŸ’•220g Tepung gandum
πŸ’•1 sudu kecil baking powder
πŸ‘‰ ayak kan dulu, Campurkan dalam adunan gaul guna senduk je tau.Bahagikan 2 @ ikut suka nak banyak mana

πŸ’•Serbuk koko 2 sudu (untuk 2 senduk adunan, kalau suka choc banyak..gandakan sendiri)
πŸ’•Adunan plain saya letak 4 sudu pati oren sunquick (nak letak perisa lain ok je.. sedap 😁)

πŸ‘‰guna loyang 7@8 inci.Letak adunan plain dulu 1 senduk baru letak adunan coklat.ikut turutan.dah habis ratakan & hentakkan manja² loyang tu.lorekkan guna lidi ikut suka. Panaskan oven 10 minit 160°. Bakar api atas bawah 40 minit. 15 minit api bawah je. Suhu oven lain². Rajin2 intai kek 😁

Credit : Wan Shafida
Read More...

Resepi Cheesecake Kukus (Tanpa Oven & Mixer)

CHEESECAKE KUKUS (TANPA OVEN & MIXER)

Bshan²
4biji Telur (Asingkan kuning & putih) 
3sb Butter (Cairkan) 
400gm Cream cheese  
125gm Tepung gandum
100gm Gula
250ml Fresh milk
100gm Gula Aising

Cara²
1) Masukkan kuning telur, cream cheese, gula &.butter. Blendkan guna mixer sehingga sekata & kekuningan. Masukkan fresh milk dan tepung. Gaulkan sekata. Nak cantik lagi, guna hand mixer pun boleh. 

2) Putih telur dan ang gula aising di blend berasingan. Blendkan putih telur dahulu. Yang ni ambik masa. Sebab nak bagi dia nampak berkrim & pekat. Baru campur icing sugar ya.  Dah dapat rupa yang diingini, campurkan kesemua sekali. 

3) Gaul perlahan sehingga sekata. Sediakan loyang. Saya punya loyang segi empat sebab loyang di rumah takde loyang bulat. Pakai ja apa ada . 

Jangan lupa sapu butter di loyang. Lepastu nak bakar atau kukus optional. Ikut cita rasa masing². Saya punya cheesecake dikukus selama jam. Okeyyyy.

Jom join group dropship ini. Bgi mereka yg ingin tambah pndapatan

https://www.facebook.com/groups/502584074033551/?ref=share

 
Selamat mencuba
Read More...

Menard Malaysia : Training, Cara mencuci muka dengan betul

Menard Malaysia


Syukur Alhamdulilah hari ini first day untuk pakcu!!! ❤️. Ehh korang  ni, jgn jeling lah sayang. Pakcu nak cerita, first day untuk pakcu mengikuti krusus kecantikkan dibawah kelolaan syarikat Menard Malaysia Menard Malaysia.


Memang sejujurnya Pakcu ni kalo bab skin care agak kurang ilmunya, bila perlu jer, pakcu pakai, tapi kalo rasa badan ALMALAS BIN ALALASAN  mmg tak sentuhh lah wash form n cleansing tu. Lepas tu yang pakcu paling paling tak boleh nak terima kenyataan, timbul dark spot, yang amat memeritkan, terpaksa kena beli serum yang harge RM 1xx.xx tapi hasilnya #kukeciwa.

Okay releks sayang2 Pakcu, first day taw, hanya pengenalan by Ms Yana. Tapi kalo nak ikutkan ilmu pengenalan ni paling mantapp, sebab, kita tahu ttg bab kulit muka, masalah kulit, dan cara sepatutnya kita menjaga kulit, nampak klise kan tapi ilmu ni untung sebab kita boleh direct Tanya pakar ttg masalah kulit yang kita hadapi., beza dengan kita yang selalu hanya follow kat Youtube jer, lepas tu tak menjadi, salahkan......#ibumengandung πŸ€£πŸ˜‚




Baiklah, ni lah pakcu kalo bagi bab bercerita, mmg terbaik, tapi kalo bab nak explain balik nanti confirm daripada 10 point yg di bentang 1 point, yang betul. Hahaha,  sebab tu, pakcu kena record setiap apa yg di cakap oleh ms Yana. Memang jelas penerang yang diberi, tapi pakcu Dah kata, hari ni pengenalan saja, pengenalan untuk produk #Menard juga, yang best kita boleh tahu rangkaian-rangkaian produk mereka, tapi nak ikutkan produk yang di tunjuk kan hanya sedikit #inmalaysia Company Menard ni Dah lama, company #jepun korang kira je lahh, Tahun 1959. Wow, nampak kan, bukan produk timbang kilo, Hello, bukan biasa-biasa taw. Jadi di Jepun rangkaian produk mereka ni banyak sangat, kalo nak cerita satu2 mungkin, tak habis satu Buku.🀣


Kalo koranng nak details ttg company Menard nnt pakcu share linknya. Untuk hari ni, hanya beberapa jenis produk yang kita pegang dan cuba diatas tangan, ala macam korang pergi guardian tu, kan letak siki jer kat tangan lepas tu gosok2, hahahaha, tapi Kami akan cuba, pada Hari kedua nnt, jadi jangan lupa terus stay tunned bersama Pakcu ya. I love you. Ehhh korang taw pakcu bertambah2 excited untuk tunggu besok punya sesi, wow, Pakcu nak kulit glow glowing, nanti kalo menjadi, makesure uolls yang sayang2 Pakcu tu kena terroi skin care daripada Menard ya.




Macam biasa lah kalo krusus ni mesti ada makan kan. Haha, nak update jugak menu lunch kami Domino's Pizza Malaysia tq, Tea Break Haseyo World produk :- kuih pau, dumpling chicken, karipap frozen, honey lime juice. Syukurr Alhamdulilah.


Baik sayang sayang Pakcu terima kasih kerana sudi baca status ini. Hahaha update report untuk hari ni is done, pakcu boleh tidur, alamak apa beza wash form dengan cleasing??? 🀣


#beautytips #beauty #beautycare #beautyproducts #beautyskin #beautytherapy #beautytherapist #beautytreatment #beautytools #beautyroutine

Read More...
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2018|www.keladionline.com