RESEPI BANGSAWAN BY BROKU : Chicken Grill ala thai

 Haluuu semua 


Nak makan chicken grill ala thai yang super sedap?


Uolls dah tak perlu naik flight pi bangkok dah.


Chef Alif nak kongsi menu Chicken Grill Ala Thai yang simple dan mudah sangat uolls nak buat.


Ok ni resepi dia


Chicken grill ala thai πŸ“


Bahan bahan 

(marination)

✨Dada ayam

✨1 tsp serbuk kunyit

✨1 tsp garam

✨1 tbsp kicap manis

✨1 tbsp sos ikan

✨1 tbsp sos tiram


(sos thai)

✨⅘ tbsp sos thai 

✨Daun ketumbar

✨Cili hijau besar

✨1 tbsp Bawang holland dicincang 

✨1 batang Serai di hiris 

✨1 ulas Bawang putih

✨1 biji Cherry  tomato 

✨1 tbsp perahan limau nipis 

✨1 tbsp sos tiram

✨1 tbsp sos ikan

✨1 tbsp kicap manis

✨1 tsp garam & 1 tsp serbuk kunyit 


Cara cara

♨Campur semua bahan perapan ayam di atas, dan biarkan sebentar dalam 10 minit sebelum bakar.

♨Sos thai, campurkan sahaja semua bahan di atas & bakar ayam dan boleh dihidangkan dan menikmati.


Selamat Mencuba πŸ₯°


[Kelas Memasak Paling Mantap, belum Pernah Jumpa Kat Malaysia!

@resepibangsawan




Rugi korang tak join! Nah tengok sendiri : (https://osini.co/KYGzb8Q_LOpB)]

No comments:

 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2018|www.keladionline.com