Keladi Do It Online: Buat duit dengan blog


(Siri 2)
Keladionline.com
Macam mana dengan blog korang?

#cantik ke
#meletop ke
#tertarik ke
Ko memang de bomb...classs ko jah!!!

Sharelah link blog korang ke keladi018@gmail.com

Nanti en keladi lawat blog korang,  kita meramaikan lagi rakan-rakan..

#penting eratkan hubugan maya bersama  rakan2 IM, maklumlah kita ni newbie, boleh berkongsi2 maklumat, mugkin ada teknik terbaru daripada korang boleh kita share ya....sayang korang daripada en keladi.

Bagi mereka yang masih tiada blog tu, tidak mengapa masih sempat untuk log in ke blogger atau wordpress..dan daftar untuk blog korang...penting tau ada blog ni....#boleh mantapkan lagi penulisan kita, cuba uollss search di engin carian tu, banyak tip2 @ panduan yang ditulis oleh rakan kita dari Indonesia...meriah sungguh meraka kan dalam berblog ini...#ngeblog# ( dalam bahasa Indon..jadi kepada newbie seperti en keladi ini, kita mesti berjiwa kental untuk terus memeriahkan lagi dunia blog ini.

Mesti korang masih tercari-cari cara untuk mempercantikan lagi blog korang, mugkin ada yang tension blog korang tidak berapa menarik bukan,

# maaf la ya en keladi tidak mahir dalam permasalah teknikal bagi membantu korang dalam blog,

blog en keladi ini pun simple sahaja, asalkan en keladi dapat menulis untuk kebaikan diri dan perkongsian bersama sudah cukup, bagi en keladil, info yang dikongsi adalah yang utama, tetapi andai anda seorang yang hebat dalam grafik design...kenapa tidak anda menunjukan bakat di template blog anda dan bagi mereka yang masih menangis kerana blog tidak menarik, jangan kecewa..sebenarnya anda boleh sahaja upah atau cari template yang percuma di internet, mudah kan, tapi janganlah korang bandingkan template blog korang seperti www.hasrulhassan.com confirm ku kecewa!!!

Tidak mengapa, untuk permulaan mesti ada blog..tujuan utama kita adalah buat duit dengan blog..
Keladionline.com
Do it
Do it
Duit online
( sejujurnya en keladi pernah berada dalam dilema seperti mereka2 yang newbie, macam mana untuk mempercantikkan blog, tapi fikir punya lama..sampai berhari2 fikir berkaitan theme blog..akhirnya info tidak juga tulis..pengalaman en keladi ketika permulaan menghasilkan blog www.mrkeladi.blogspot.my blog walking punya pasal, anggap lah kita baru dalam dunia ini, kita boleh kemaskini template semula, tapi yang pasti...."contant is a king"....ingat tujuan kita buat duit dengan blog

Panduan Buat Duit Blog


TIP BLOG :  blog ringkas dan kemas

Kita simpan dahulu idea untuk mencantikkan @ mengubahsuai blog..kita mula untuk mencari niche untuk blog kita.

Niche..

Apa itu niche?

Bukan saya sudah ada blog ke, kenapa nak ada niche..

Jawapan dari pakar..#en keladi ulang semula...niche @ topik blog sangat penting, ia mengambarkan tentang blog kita, maksudnya jika kita tahu apa yang ingin dikongsikan di blog nanti, lebih mudah..dan mengikut pembacaan dari blogwalking en keladi...blog yang mempunyai niche menarik dan tersendiri lebih mudah menarik trafik maya singgah ke blog kita nanti, dan dah tentulah mudah kita sewakan tapak untuk pengiklan, jadi #buat duit dengan blog tercapai..

Mesti korang masih blur lagi,pasal jenis2 niche blogkan..dibawah ni en keladi listkan beberapa niche blog yang boleh jadikan panduan untuk korang gunakan pada blog nanti..
#niche yang diminati lebih mudah dalam penghurian topik nanti.

Sebagai contoh dan panduan untuk korang ya,

Jenis niche blog


  • Blog berita, contohnya : www.malaysiakini.com, mynewshub.cc
  • Blog peribadi, contohnya : inibelogsaya.blogspot.com , www.benashaari.com, honeykoyuki.blogspot.com
  • Blog khusus, contohnya sangat banyak, minta korang blogwalking kejap...dah dapat nanti dropp di ruang komen en keladi...yang pasti biasa blog jenis ini ramai peminatnya....ada ke yang mencalonkan blog en keladi ni...??..#angkat bakul sendiri...tersurat dan tersirat.
  • Blog gossip dan hiburan, mesti korang akan kata rotikaya...sebenarnya banyak lagi...korang blog walking semula ya..sudah dapat drop di ruang komen
Banyak idea niche yang difikirkan oleh en keladi sebelum menjadi newbie blogger...dan akhirnya..


Dilancarkan secara rasminya..dengan slogan do it...do it...duit online....

Jangan kata korang masih blur dalam mencari niche blog...ingat ya tujuan kita.."cari duit dengan blog" , sungguhpun korang membuat blog berdasarkan niche peribadi, masih boleh untuk buat duit dengan blog, contohnya korang promote produk yang digunakan...mugkin ada pembaca yang berminat dengan produk tersebut..boleh buat jualan.

En keladi nak tanya...!!

Yup..#wahai....macam otai IM yang berjaya pulak rasanya..

Niche blog dah tau...x tau nak buat apa...masih kelirulah...ada ke orang nak ikut blog kita nanti?

Serahkan pada yang pakar...#mesti rajin blogwalking..en keladi akan bongkarkan teknik mempromosi blog pada entry...akan datang...tapi...tunggu
errkk...

Sekarang ni...tindakan yang korang perlu buat adalah....ambil sekeping kertas dan jawab soalan dibawah....
  • Apa yang diminati?
  • Blog kegemaran anda?
  • Adakah blog tersebut membuka peluang untuk buat duit?
Berdasarkan jawapan anda, pasti sudah tahu apa yang perlu dibuat..

Contohnya, anda minat melancong..dan selalu melancong ke luar negeri...ini satu peluang untuk korang menceritakan pengalaman kepada pembaca...#hashtag...menarik tu...masih boleh mengunakan blog korang sebagai lubuk duit....macam mana korang nak buat...ikut kreativiti masing2.

#fikir diluar kotak....think out of box#

Mugkin korang terfikir...macam mana en keladi menggunakan blog ini untuk mencipta duit....

Related pada satetment :- think out of the box...

Yang pasti, niche yang menarik mugkin ada peluang untuk kita dapat ramai follower blog.....ingat wahai en keladi!!!

PENTING!!!!!

Niche yang diminati juga memudahkan korang untuk  menulis entry dan sub entry nant...x lah nanti blog korang jadi rumah...hantu...#berdasarkan pengalaman blogwalking en keladi...

NOTA KAKI : blog adalah singkatan daripada perkataan "web log", ia sama seperti buku catatan @ buku log, tetapi ia secara dalam talian @ online, ringkasnya ia ditakrifkan seperti ini...web (talian) Log (catatan) = Catatan atas talian dan diringkaskan menjadi blog.

Berbalik pada topik kali ini, en keladi pasti korang tidak blur lagi, sekarang ini korang sudah ada blog...tidak kiralah simple ke...cantik..ke...yang pasti korang mesti tahu niche yang akan digunakan untuk berblog..nanti...supaya korang menjadi blogger yang...terhebat...#kita bermula dengan newbie..pasti impian kita tercapai....buat duit dengan blog...

Sebagai kesimpulan dan pengakhiran, untuk entry ini, en keladi listkan bagi

Contoh blog yang mampu hasilkan pendapatan dengan niche yang menarik
Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com