Seni Bina Blog: Kenapa Blog Anda Tiada Pengunjung

(*blog anda masih tiada pengunjung, hahahah, blog pun apa kurangnya, tak mengapa asal kita terus berblog, entri ini ditulis ketika keladi masih baru dalam dunia blog)


Seni Bina Blog: Kenapa Blog Anda Tiada Pengunjung




Blog en keladi lah tu kan..



( en keladi saja pautkan tajuk ini daripada blog danialde4.blogspot.my, nampaknya blog ini sudah lama tidak aktif, hasil penulisannya juga menarik tapi mugkin pemilik blog ini sibuk  ataupun "give up" dalam dunia blobgger !!..andai tidak boleh diterima mungkin pemilik blog tersebut sibuk dengan dunia kerjaya yang sangat diminati kot, en keladi harap blog en keladi ini akan terus aktif sehingga diriku tiada lagi didunia ini, jangan jadi sarang anai - anai sudah!! )



Berbalik kepada persoalan diatas, kenapa blog anda tiada pengunjung?



Jawapannya : blogwalking kurang



Itu jawapan yang malas dariku, bagi jawapan yang rajin pula,

  • Design blog kurang menarik
  • Blog tidak tersusun dan tidak kemas
  • Tidak tetap ( posting tidak mengikut jadual) ataupun blog korang bercampur aduk nichenya
  • Tiada tarikan
  • Tiada maklumat yang berguna
  • Blog lambat "loading"
  • Terlalu merapu, jika makan ikan kerapu tidak mengapa.
  • Penulis yang poyo dan hasil penulisannya jadi macam syok sendiri
  • Penulis blog bukan orang yang berpengaruh, cuba bayangkan en keladi seorang pelakon kacak drama aksia tv 3, "confirm" ramai yang akan serbu blog ini..( angan-angan mat keladi).
  • Kewujudan blog tidak disedari @ mungkin kurang ilmu SEO nya kot.

Point tersebut hanya sebilangan kecil sahaja, sebenarnya banyak lagi jawapan yang juga boleh korang berikan pada persoalan diatas, apa kata anda "drop" di kotak komen dibawah beritahu semua sebab kenapa blog en keladi ini kurang pengunjung...#bukan blog saya, maaf ya..

Jadi apa tindakan korang jika sudah tahu blog kurang pengunjung, perlu pasang strategi ni, 

Apa strateginya?
  • Blogwalking = perkataan ini lagi, yup blog walking, dan jangan lupa dropp komen, ya korang boleh drop komen di bawah ini, jangan risau gua x akan delete, tapi nak menjual biar berpada, syaratnya penjual tu kena promote juga blog www.mrkeladi.blogspot.my kepada kengkawan yang lain.
  • Promosi biar gempak beb, tidak kira secara halus ke, kasar ke, mesti korang tahu bagaimana untuk buat promosi, senang cerita laman sosial tu jangan lupa, en keladi suka join wangcyber, banyak info yang berguna untuk newbie dalam misi mencari duit online..bak kata en keladi selalukan do it do it duit online.
  • Point kali ini macam sama point di atas, tapi strategi kali ini korang buat link di laman sosial, fb ke, atau instagram dan lain2 laman sosial, bila korang publis artikel baru jangan lupa update status tu.
Secara ringkas dan panjang berjela en keladi huraikan topik daripada pautan blog lain, kredit untuk blog tersebut, semoga kita semua berjaya dalam dunia blog

Do it
Do it
Duit online

Kenapa blog anda tiada pengunjung ?

Ikhlas daripada en keladi

Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com