Pendakwah segera

Apa itu Pendakwah segera ?

Siapa yang layak digelar pendakwah segera??

Hai readers and bloggers, terima kasih kerana sudi singgah ke blog saya, semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada semua.

Okey, keladi cuma nak kata, salah ke kita mengajak orang ramai ke arah kebaikan. sebabnya,
  • Bila kita sebut je pasal agama mesti ada yang pandang lain macam je terhadap kita.
  • Bila kita share sesuatu yang berbentuk nasihat, ada je yang akan reply, ko tu baik sangat ke.
  • Bila kita melakukan sesuatu ke arah kebaikan, ada je bermulut longkang perli kita
  • Bila kita rajin solat lak, ada pulak yang perli..panggil kita ustaz...hemmmm
  • Bila kita rajin ke Masjid atau ceramah agama pulak, ada jer yang tergelak-gelak, siapa kata, hah budak masjid!!! budak masjid...
Itulah realiti sekarang ini, nak kearah kebaikan ada saja manusia yang bermulut longkang mencantasnya.

Tak perlu menjadi Pendakwah segera, tetapi jadilah seorang khalifah yang benar-benar ingin menolong saudaranya. 

Ingat-mengingati adalah tanggungjawab kita bersama, sebabnya, kadang-kala kita terlupa dan kita tak pernah ingat, mugkin hari ini kita perli keburukan seseorang itu, tapi entah satu hari nanti orang pulak yang akan perli kita diatas kesilapan yang kita lakukan.

Tak faham maksud keladi tu, tak mengapa, tapi yang nak keladi kata, 

Kita semua jangan jadi Pendakwah segera tetapi biarlah selama-lama kita menjadi pendakwah yang sentiasa sayangkan agama dan saudaranya.

Moga perkongsian ini ada manfaat untuk anda yang sudi membacanya. 


Pendakwah segera
Ikhsan google images



Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com