Jom kenali watak di dalam Pokemon Go

Raksasa maya tawan dunia!.......

aiyooo.....jom kita buru.....


Hai friends, terima kasih ya, masih sudi nak singgah dan baca artikel KDO ni, seperti biasa lah, diriku rasa bergitu berharga, apabila, korang semua sanggup luangkan masa untuk terus membaca blog peribadiku ini.

Untuk post kali ini, KDO masih nak tulis tentang Pokemon Go, Al-maklumlah, permainan ini masih hangat diperkatakan, kiranya, menangguk di air yang keruh lah yer, selagi cerita tu hangat, maka, blogger picisan seperti ku ini pasti akan terkam cerita-cerita macam ni.

KDO nak highlight sekali lagi yer, ini bukan hanya pandangan dan pendapat gila-gila ku tentang Pokemon Go tu, tetapi ia sekadar perkongsian di blog peribadiku, 

Jadi jom kita kenali watak di dalam permainan Pokemon GO.....

Jom kenali watak di dalam Pokemon Go
Watak-watak did alam Pokemon Go

  • Rattata
  • Pidgey
  • Weedle
  • Venonat
  • Caterpie
  • Zubat
  • Doduo
  • Oddish
  • Paras
  • Drowzee
  • Eevee
  • Magikarp
  • Meowth
  • Bellsprout
  • Ekans
  • Nidoran 
  • Poliway
  • Slowpoke
  • Goldeen
  • Krabby
  • Mankey
  • Spearow
  • Growlithe
  • Jigglypuff
  • Clefairy
  • Psyduck
  • Seel
  • Abra
  • Geodule
  • Sandshrew
  • Vulpix
  • Diglett
  • Exeggcute
  • Tentacool
  • Shellder
  • Onix
  • Machop
  • Ponyta
  • Koffing
  • Voltrob
  • Horsea
  • Staryu
  • Tangela
  • Cubone
  • Rhyhorn 
  • Grimer
  • Magnemite
  • Pinsir
  • Scyther
  • Lictikung
  • Bulbasaur
  • Charmander
  • Squirtle
  • Pikachu
  • Omanyte
  • Kabuto
  • Aerodactyl
  • Hitmonchan/Hitmonlee
  • Drantini
  • Farfetch'd
  • Mr Mime
  • Jynx
  • Magmar
  • Electabuzz
  • Porygon
  • Lapras
  • Snorlax
  • Kangaskhan
  • Chansey
  • Ditto
Wahh, banyak nyer....macam mana ler demo-demo create watak-watak tu, huhhuhu

okey lah, untuk adik-adikku yang tak memburu benda alah tu, mesti tak ambik pusing dengan apa yang KDO tulis ni. 

Macam mengarut lah pulak artikel ni, tapi nak ke tidak, gua tetap gagahkan diri dan membuang masaku untuk menaip cerita tentang Pokemon Go...walawei....ko memang mantap!!!.

Sambil KDO duk melayari internet, gua pun sempat nak tau apa sebenarnya Pokemon Go ni, kat bawah ni sedikit tentang benda alah tu, khas buat mereka-mereka yang seperti KDO, yang tak tau sangat apa tu Pokemon....

Apa itu Pokemon Go ?

Ia adalah sejenis game realiti berperantara atau augmented reality (seperti Google Map) menggunakan telefon pintar.

Sejarah Pokemon :-

Pokemon popular pada tahun 1990-an apabila ditampilkan menerusi Nintedo Game Boy. Ia juga terkenal sebagai cerita kartun, tetapi ini kali pertama Pokemon dipersembahkan sebagai permianan telefon pintar.

Pemaju Aplikasi

Niantic Inc menerbitkan pokemon Go menerusi iOS App Store dan Google Play Store pada Julai 2016 termasuk sebuah peranti kecil boleh pakai dipanggil Pokemon Go Plus. Peranti tersebut dibangunkan oleh Nintendo dan dijangkakan akan berada dipasaran pada September 2016.

Disebabkan terlalu popular, server atau pelayannya lumpuh beberapa kali. Ia antara sebab mengapa Niantic memperkenalkannya secara berperingkat di seluruh dunia.


Cara bermain Pokemon Go

Mengguna pakai GPS atau sistem kedudukan sejagat. pemain menapak didunia sebenar menangkap raksasa maya comel yang muncul melalui telefon pintar dan melatih makhluk berkenaan untuk bertarung antara satu sama lain

Privasi terjejas jika.....

Pemain bersetuju untuk bermain, Niantic Inc mempunyai izin untuk menggunakan lokasi pemain dan memperlihatkannya menerusi app. Ia sama seperti semua app perangkaian sosial lain seperti Facebook dan Twitter. Namun jika pemain memantikan fungsi lokasi permainan terganggu.


Langkah Keselamatan / peringatan 

  1.  Elak bermain ketika memandu atau menunggang 
  2. Juah lokasi memungkinkan isiden jenayah
  3. JANGAN menceroboh
  4. Lagi banyak watak ditangkap leboh tinggi kos ( Pembelian PokeCoin)
  5. Penggunaan GPS 'memakan' data telefon
  6. Cipta akaun baru dalam app Pokemon tanpa kongsi akaun Google demi privasi
  7. Hormati orang lain ketika bermain
  8. Watak Pokemon muncul, hilang dan muncul. Pemain sentiasa ada peluang dan jangan sampai membahayakan keselamatan diri

ISTILAH YANG WAJIB PEMBURU POKEMON TAU
  1. Poket Monster
  2. Pokeball : Bola yang dibaling untuk menangkap Pokemon untuk latihan pertarungan
  3. Pokestop : Mercu tanda
  4. Gym : Lokasi di mana Pokemon bertarung antara satu sama lain
Ikuti langkah dan garis panduan yang dikeluarkan oleh SKMM



Artikel tentang Pokemon yang pernah ditulis, tolong baca ya, klik disini Rangsang Kegairahan dengan Pokemon Go

Akhirnya berjaya juga KDO bercerita tentang Pokemon Go ni, maaf ya, jika ada yang terasa dan tak puas hati tentang penulisan ku ini....Amacam!!!

Salam sayang dari KDO..kita berjumpa lagi pada post akan datang.


Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com