Fit Malaysia Kuala Lumpur 2017

Hai korang, Pakcu nak wat report ni. cehhhh. Gitew, bukan report Persatuan Erkkk. Tapi ni laporan aktiviti sihat yang Pakcu sertai
 ehwahhhhh. Fit Malaysia Kuala Lumpur 2017.

Oklah korang, pepagi dah bangun seawal 5 pagi, sempat wat Tahjud 2 rakaat dan tutup dengan sunnat Witir 1 rakaat, lepas tu wat senaman ringkas sikit. sambil tunggu azan subuh, lepas jer solat subuh. terus mandi. Macam biasa la, nak berlari ni kena breakfast secukupnya, tapi Pakcu ambik oat jer, Allhamdulilah kenyang.

Tepat kul 630 pagi, kami gerak ke Stadium Bukit Jalil. Macam rombongan Cik kiahhh uolls, sebelum nak gerak tu, gi lah kutib seorang demi seorang kat rumah member Pakcu tu, so total dalam rombongan ni ada 4 orang termasuk Pakcu.

Biasanya kalo ikut waze ni, cuma 17 minit jer daripada tempat kami untuk smpai ke Bukit Jalil tapi dah namenya jarang jejalan kesini. nampak nyer ikut perjalanan jauh lerr. Nasib baik sampai pada jam 715 pagi, time sampai tu, hermmm kat perkarangan stadium ni dah macam langau vs lalat, ramainya yang amat.

Maklum lerr, semua tereksited nak Fit kan. oriate sambung terus laporan ni, sebab guru besor nak baca nanti. Untuk Fit Malaysia ni ada 3 kategori taw, 5KM, 10KM dan cycling. untuk Pakcu ambik yang 5KM jer la. bebudak baru nak belajo kan, so kena set azam ni, tahun depan ada yang 10KM pakcu mesti kena Join. yeahhhhh. Malaysia Boleh!! Pakcu kau ni mesti Bolwhhhh. yeahhh.

Sebelum kanak-kanak rabina ni di lepaskan ke landasan 5KM, kena tunggu yang dah otai jalan dulo. so kita berempat ni duduk lerr kat tepi khemah ni, tengok mereka lepaskan kategori berbasikal dulu, then 10KM, lepass tu baru lerr kami, yang baru nak belajo berlari nie.

Alamak report nampak panjang pulok, 

























Post a Comment
 
 photo cats_zpscdjdlx5h.jpg
COPYRIGHT 2017|www.keladionline.com